Új hozzászólás Aktív témák

  • kezo0

    addikt

    válasz He-Nike #3459 üzenetére

    Szerintem meg a Kodit csak jukeboxnak érdemes használni, lejátszásra meg ott van a HiMedia saját lejátszója. Csak ez használja ki teljes mértékben, amit ez a box tud. Ha valaki a Kodival játssza le az anyagait, akkor nem volt értelme ezt a boxot vennie. A Kodi ennél kisebb tudású cuccokon is elfut (a maga korlátaival), sőt, némely boxokat még jobban is kedvel, mint a Q5/Q10 Pro-t.

    Más: ha 2160p@60Hz-re állítom az alap megjelenítési módot, akkor azt figyeltem meg, hogy tétlen helyzetben, x idővel a box bekapcsolása után ezt a beállítást "elfelejti", és egyszer csak átvált 1080i@60Hz-re a jel, amit a box kiad a HDMI-n.
    Tehát bekapcsoláskor még emlékszik a 2160p@60Hz-re, így is jelenik meg az alap menürendszer, és ha ilyenkor mondjuk elindítom a Kodit, ott kiböngészek magamnak valamit, aminek aztán elindítom a lejátszását a wrapperen át a HiPlayerrel, akkor mindvégig tartja is a kimeneten a beállított 4K-s felbontást. Akár egész este, órákon át. De ha csak úgy bekapcsolom a boxot, viszont nem váltok az AVR-en egyből a box bemenetére, hanem mondjuk még egy órán át valamelyik másik bemenetre kötött készülékről (BD-játékos, Dune HD, UPC box...) nézek valamit, akkor ha mondjuk később, egy óra múlva odaváltok a Q10 Pro bemenetére, akkor már látom, hogy közben szép csendben a háttérben 1080i@60Hz-es megjelenítésre váltott át a box a kimenetén...
    Van ez még valaki másnál is? 2.0.1-es fw van nálam.

    Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Új hozzászólás Aktív témák