- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz #71562240 #38152 üzenetére
Van olyan doboz, ami, ha nem 30cm távol van, szabályosan szétesik a hangja. Nem melyet potol, hanem kozepet tesz rendbe. De gondolom hallottal mar ilyen furcsasagot.
Nem személyes háború, csak ahogy a halide, beyer sem egy uber márka, hangfalnal sem uszhato meg a kísérletezés. Meg a végén jobb lesz.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz #71562240 #38159 üzenetére
Ez inkább hangfalfuggo, mint ízlés. Amikor ezekkel a trükkös doboz okkal játszottunk, jelenlévők nek mind ugyanaz tetszett.
Egyébként napokban mertek ki a sztereo lanc frekimenetet. Az egészet egybe hallgatasi pozicioban. 40-16khz kozott nulla korrekciot igenyelt. Utana egy decibelt. Nyilvan nem egy moziproci a legpontosabb, de nagyon meglepett hogy fulre igy valogattam ossze.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz #71562240 #38163 üzenetére
Nem mintha sokat elmondana a lancrol, de előfordul, hogy az ízlés es egy egyszerű mérés korrelal.
Mondjuk csomó olyan alkatresz-cseret el tudok képzelni, ahol hallva jelentősen/ mérve semmit nem változna.Ha tobb decibelt eltert volna, is ugyanugy szeretnem hallgatni, csak a proci mukodese kozben vettuk eszre.
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz Auratech #38165 üzenetére
Mielőtt másképp lenne értelmezve: nem süketszoba, nem ezen múlik,h jól szól-e, nem epenis, nem mittomén mi volt. Egy moziproci mikrofonos mérése volt, de irtam is, ennek megfelelő pontossággal,pontatlansággal.
ha 6db hiba lenne benne,az sem érdekelne, mert nekem tetszik, és nem ez a mérőszám mutatja meg egy lánc jóságát. csak leirtam, mert én eléggé meglepődtem.
de, ahogy mondod, előfokba ment a jel, elméleti buksi helyére felrakva a mikrofon, a dobozok használatos helyen. egyszerre egy csatornára ad ki jelet, de kimérte mindkettőt, és a túlsó is ilyesmi ábrát adott ki.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz happyguy #38177 üzenetére
ha nincs egy darab vinyled se,akkor miért kezdenéd el vásárolgatni?
ha nincs CDd,akkor miért most kezdenéd el?olcsó láncokon biztosan jobban fog szólni a lemezjátszó,egyébként, nem kell hozzá csodacucc. drága dolog analógos hangot kihozni akár lemezjátszón, akár PCről. De, ha a zenék árát is hozzáveszem, akkor egy idő után megéri inkább komoly usb-spdif átlakítót venni. Nekem pl már egyáltalán nem hiányzik a lemezjátszóm, de ez elég sokba volt. olcsón a PCs zenélést sztem nagyon nehéz ügy megcsinálni, 100rugó alatt egyetlen spdif forrást sem tudok igazán jót.
plusz nagyon alacsony százalékban találtam igazán jó lemezeket. Nyilván ezeket nem adják el a tulajok. 3-4 lemezért viszont nem fogok kiépíteni komolyabb láncot.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz andorra #38179 üzenetére
Igen, de felelősség teljesen nem is szabad tanácsot adni ebben a témában.
Es te sem adtál, nagyon helyesen.Van akinek tetszik a jitter, pl. Van, aki nagyon alap usb es hasznalhato koax között sem talál difit.
ha a nagyon olcsó lancbol a jo hang a cél, akkor a média lesz drága.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz #56474624 #38372 üzenetére
ha más a két német,akkor miért általánositod egy németes hangként?
ribbon egész addig rossz lesz,amig nincs jó forrásod. utána viszont eszköztelen, tud lenni,amit meg az egyszerűbb darabok nem tudnak. volt ribbonom, nagy lehetőség/problémaforrás.
quadral aurumot pl hallottam.
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz #71562240 #38421 üzenetére
focalokkal a buzis vicceken kivül nem ér poenkodni.
jó dobozok azok,akik szeretik a stilusukat. de szinte sosincsenek rendesen kiszolgálva, ezért, ala német dobozok, máris kész az urban legend.
és ugye, ha valami érzékeny cucc nincs kiszolgálva, akkor csak az előtte levő lánc hibáit mutatja, nem tehet ő erről. egyébként tömegoszlatásra jó lett volna az a hang, úgy egyben.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz blattida #38428 üzenetére
imént irtam.nem a quadral tehet róla, hanem az user, hogy fos láncról hallgatja. az, hogy utána sem tetszik, szive joga, de nem elismerni őket, balgaság.
eléggé egybecseng egyébként a hazai szokásokkal, pl digitális forrás, kábelek lánc összértékének 10%-a
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz blattida #38431 üzenetére
Olcsó quadralokat sonyra, meg PC hangkarira kötve hallottam kollégiumban, valóban rossz volt. Nem nagyon akartam kideriteni, a lánc mely tagja tehetett főleg róla.
De ne a 100rugó körüli 4 hangszórós quadralokról beszéljünk, a paletta túlsó végéről volt eddig szó.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz #71562240 #38439 üzenetére
az a baj,h az olcsó és a drága quadral annyira más, hogy számomra nincs quadral hang. innentől teljesen érthetetlen számomra, hogy én mit védek szerinted.
én eleve nem beszélek quadralos hangról, mert számomra csak a felső kategóriája érdekes.
olcsó quadral hasonló minőségi szint,mint a kinai wöfdél, jamo,stb.
olyan ez,mint japán autó jó, francia autó szar. én konkrét példányt veszek,nem országot...
olyat próbálsz számba adni,amit próbálok pontosan fogalmazva nem kimondani. mondogatjátok a németes dobozokat, aztán magatok irjátok le, hogy hát végülis olyan nincs is. mondogatod a quadralos hangot, ami igazából nincs is.
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz Catman #38575 üzenetére
Csak poenkodtam. Nem nézted meg biztosan az aláirásomban levő tápkábelt. Cirka 100rugó, 3 nap alatt elkelt. Biztosan csak túl sok a pénze, azért vett a meglevő ilyen kábele mellé még egyet a vevő.
Viszont nem poen: hidd el,amikor mi tesztelünk, kütyüzünk, számolunk az emberi tényezővel. Amikor a mintha szó elhangzik teszt közben,akkor szünet, másnap folytatás, stb, egyéb biztonsági tényező.
Nem értettem, régebben, hogyhogy nem hallják a digitális átviteli különbségeket a helyiek. Belementem, hogy vaktesztelem. Tesztből végül azért nem lett semmi, mert talált a "kihívó" srác mérést, netes tesztet, hogy ez bizony hallható. De halló, akkor ki szenved placebotol, és csordaszellemtől?. ahogy lett csordamérés, hirtelen hihető a különbség?
Nem igazán érdekel már melyik kábel miért olyan,amilyen. Amit szeretek sokáig hallgatni, és tudok is sokáig hallgatni, az, ha ár/hozzáadott zenei értékben jó,az marad, és magasról teszek rá, hogy hány év,mire lesz publikált mérés ezekről a tényezőkről.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz Catman #38588 üzenetére
Ez igy már más. Legjobb, amit tehetsz, hogy ha tényleg érdekel a hifi, hogy sokat hallgatózol, koncerten, mások láncai előtt. Aztán vagy lesz ingered, vagy nem vásárolgatni.
Jókat nevetek, amikor friss villanymérnökök megváltják a világot, sutba dobják a 40éve folyamatosan gyártott kapcsolást, hogy ennél ők tudnak jobb mérhető cuccokat csinálni. Csinálnak is, csak éppen zenét nem lehet velük hallgatni. tipikusan ilyenek az A helyett AB osztályú erősítők, a nagy nyugalmi áramok, a kondenzátor a jelútban, damping faktor, cső biztosan hülyeség,stb... Nem lehet kb semmiben általánosítani...
Mondhatnád, hogy akkor persze, mi valami hibás hangi jellemzőt keresünk. Nem zárom ki, hogy így van, de épp ezért kell mindenkinek magának tesztelnie, válogatnia a saját láncát, mert mindenkinek másképp torzult a füle, más hangi jellemzőket figyel.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz DragoX #38744 üzenetére
itt középen láttma infót, csak nem tudom mi a váltó, és az infláció.
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
Jó szar hírű kábelek ezek a Siltechek. Nem is értem miért
eladó topping dac
-
-
bajnokpityu
félisten
Itt emo jobb volt,mint lupus, bár utóbbi csak emlékemből maradt meg.
Emo viszont szimmetrikus is,ami sztem elég komoly előny.Nyersen akkorát szólt a kis Elac, akkor mi lesz 2-300óra múlva...
Nekem meg marad a dac hekkelés . Azt hittem ki fog még húzni egy pár hónapot, amikor ritkul a programom. Viszont most már szép, végleges dobozba fog kerülni, és lesz trafós XLR kijárata is a sima mellé, meg asszimmetrikus is- újra.eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
Olyan doboz kell neki, amiben belül 12cm tiszta magasság van, alapterülete meg 25x35cm körül van, és fekete. Nem tolonganak a kinaiak ilyen téren. Konkréten ebbe fér bele.
Vagy csináltatok, most tényleg szépet szeretnék.
Elac sztem nagyot dobott ezzel a szendvics szerkezetű kristálymembránnal. Ők úgy fogalmaznak a torzítás is alacsony, és fél-fél oktávval megnőtt a hasznos frekitartomány. Meg ezek a jetek is elég babák.
Dorian: AN koaxa alapvetően analóg IC. Áráért nekem bevált digi koaxnak is.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz Ear001 #38849 üzenetére
Még nem hallottam zu drotokat. zu promos ugye nyomottabb áron tolja a kábeleket ebayen, anno gondolkoztam is rajta, h kipróbáljam. De amikor ismerősöknél érdeklődtem, nem nagyon ajánlották, nem azért mert rossz, inkább "találok annyiért jobbat is."
Elmondások alapján nem hasonlít az ezüst AN drótokra, szted mégis?
Andorra: Ear ajánlott egy utat a sok közül, mi ezzel a baj? Saját tapasztalatom is az, hogy a kábel az összérték felénél lesz nagyjából jó ár/érték arányú egy lánc.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz andorra #38856 üzenetére
Akkor hogyan segitesz? Odaadod neki, próbálgassa, aztán vagy tetszik neki vagy nem. tapasztalatszerzés útján fogja megtalálni a saját útját. El kell neki mondani, h mi az előnye, hátránya, mik a jellemzők, és előbb utóbb magától rájön mindenki, hogy milyen kombináció lesz számára az üdvözítő.
Addig nincs is ebből baj, amig nem kereskedő tukmálja a szarjait.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #38910 üzenetére
Ettől függetlenül nem a hifis tulajdonságaiért tartottam meg. Oda,ahova került (digi IC a tabla meg a dac között, és jumpernek a váltó elé) nem találtam még jobbat. (nem is kerestem).
Gondolom nem célzás akart lenni, aki ismer engemet, tudja, hogy a látványos hang helyett a természeteset, a tisztát jobban szeretem. Ha a tér rétegződése, mélysége, énekes hologramja csorbul emiatt, nem érdekel.
Az jön magától,nem kell azt keresni.[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #39023 üzenetére
Sztem tevedhetek, de ugyanolyan a színvonal itt is. Sőt néha rosszabb.
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #39030 üzenetére
En hifi világon kereskedokkel, fórum okkal blogokkal nagytesztekkel együtt nevetek. Itt is ott is. Ott alacsonyabb a kerítés, de tok szórakoztató mindkét hely.
eladó topping dac
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest