-
IT café
A Hearthstone több, mint 6 éves játék így szinte minden információ megtalálható a topicban. Ennek ellenére érdemes inkább kérdezni, mert nincs karban tartott mindenre kiterjedő tudástár, és a gyorsan változó szabályok, kártyák, és eltérő játékmódok miatt ilyen nem is nagyon fog előállni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
Én azzal húznám ki a f2p méregfogát, hogy kellene lennie egy olyan bundle-nek, amit ha megveszel, akkor minden lényegi tartalmat el kell tudnod érni a játékban, azaz HS nyelven minden kártyád meglenne. A részleteken lehetne vitatkozni (alternatív hősöket is adná-e, arany kártyák, a később megjelenő kiegészítő kártyáit külön kellene-e megvenni, stb), de ez megállítaná az egyre pofátlanabb cégeket, mert ha a kedves játékos azt látja, hogy ez a bundle 200.000 Ft az adott játékban, akkor lehet elgondolkozna, hogy ér-e ez ennyit. (Főleg ha egy másik játékban meg csak 9.900 Ft.) Sőt még azt is bevezetném, hogyha az egyéb tranzakciók össz értéke eléri ennek a bundle-nek az árát, akkor többet nem tudna költeni, és elérné utána az összes tartalmat.
Dive ever, work never.
-
kwzatz
őstag
válasz F-ECT$ #78151 üzenetére
Szerintem ahogy most van, az nem fog változni, gyakorlatilag tökéletes üzleti modell. Apró módosítások lehetnek, esetleg picit még engedékenyebbé válnak vagy pénzért még több packot kínálnak stb., de az alapok jó eséllyel maradni fognak. Mivel F2P játékosként is esélyed van összeszedni olyan paklikat, amivel lehetsz Legend, ez motiválja a játékra azokat is, akik nem akarnak költeni. Ráadásul ha rendszeresen játszanak, van rá esély, hogy később elcsábulnak és mégis fizetnek. A nagyon könnyen költekező játékosok így sokkal többet költenek, mintha csak egy bundle lenne, ami biztosít minden kártyát, pedig senki nem kényszeríti őket erre. Szinte mindenben erre az embertípusra mennek rá a cégek, aki mindent azonnal akar, őket lehet a legjobban megkopasztani és végül is ők tartják fenn a játékot.
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
F-ECT$
titán
válasz kwzatz #78152 üzenetére
Nem is gondoltam, hogy a Blizz vagy a többi cég változtatna, csak a napokban volt szó róla, hogy az EU kicsit rendbe tenné ezt a piacot, mert eléggé szerencsejáték szagú a dolog, és több százezer (sőt millió) Ft-ot is kiszedhetnek egy-egy gazdagabb / függő / kevésbé intelligens / akármilyen játékos zsebéből, ami nincs arányban a nyújtott szolgáltatással.
Dive ever, work never.
-
h3lios
addikt
válasz F-ECT$ #78151 üzenetére
Ilyet sosem fogsz látni 1 játéban, mert elvenné az új játékosok kedvét, ha látnák számszerűsítve mennyit kell grindolni.
Ez olyan, mintha úgy raknék ki álláshírdetést, hogy kemény fizikai munkára keresek 12 órás bosztással munkást sz.r fizetéssel és rossz körülményekkel. Nyilván a kutya nem jelentkezne. De hamár ott vannak lehet, hogy ugyan azok a körülmények de mégis marad 1-2 hülye aki annyiért is vállalja.
Ugyan ez a HS is. Mondjuk hozzáteszem, hogy most már kezdünk a jó irányba mozdulni. Ezzel a 70 packos pre orderrel most kaptak 1 jó pontot tőlem, mert tényleg rohadtul megéri.
Ha szigorúan a fizetős rendeszert nézem azt mondanám, hogy az ár növelés előtti áron ugyan ilyen 70-es preordeddel nekem már teljesen megérné a játék és nem húznám rá a számat.
Most már az Epic bontásokkal / mennyiséggel kellene kezdeni valamit, mert arra megy el a legtöbb dust, ha ezeket kell legyártani. Hálistennek most csak 2 dupe epic esett a bontásból, viszont az előző kiegeknél 6-8 is volt, ami hatalmas veszteség Dust téren.
[ Szerkesztve ]
B-tag: H3lios#2825
-
rocket
nagyúr
válasz grizlisandor #78138 üzenetére
Szo se volt olyasmirol, hogy F2P jatekosoknak fullos lapka keszlete legyen, az meg az evenkenti 1000eurot a jatekra koltoknek sincs, es ebbol latszik is a jatek dust rendszerenek a problemaja.
New player experience egyszeruen katasztrofalis, nem veletlen a negyedeves conference callon allandoan a regisztralt accountok szamaval hulyitik a reszvenyeseket, mert az aktiv napi szinten jatszok szamat arulnak el menekulne mindenki.
Balnakbol el a SIC, de ok sokan es gyorsan tavoznak.
Blizzard random free packok meg nem valtoztatnak semmin, csak ki kell vetiteni eves szintre, mire megy barki parszaz free dusttal.
Ugyanez igaz a 40g-rol 50g-re valtozott questekkel, +300-400 gold kiegeszitonkent semmivel nem visz elorebb.Free Legendary valaszthato lenne az se valtoztatna semmin, de legalabb a jatekos donthetne el, mihez akar decket epiteni.
Ezek a gondok a jeghegy csucsa, Epic lapok megnagyobb problemat okoznak.Sajnos a Blizzard iszonyat greedy ceg, es lassan minden jatekban ez az uzleti modell lesz, de amig megtudjak tenni ezt, addig meg is fogjak.
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
válasz F-ECT$ #78148 üzenetére
Mit varsz a BB-eken nevelkedett jatekfejlesztoktol?
Kapzsisag, lootbox, meg a spagetti kod az alap#78156: 3kartya kiegeszitovel evente nem lesz, es akkor a goldeneket meg se emlitettuk.
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz rocket #78155 üzenetére
Én továbbra is azt mondom, hogy f2p és new player experience szempontból a legjobb lenne a szezononként változó ingyenes 2-3 pakli (vagy kiegenként. De szezononként jobb lenne, mert mindig felrázná a metát). Ha kő-papír-olló elven rakják össze a 3 decket, akkor a túl könnyű counterelés (és így f2p és newbie farmolás) se probléma, mert sose fogsz tudni 1-nél többet counterelni.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
h3lios
addikt
válasz Cathfaern #78158 üzenetére
A pakli kölcsönzés szerintem már így is 1 hatalmas újítás lesz. Rohad sokszor volt már rá példa, hogy kollegámmal játszottam volna 1-2 meccset, de mivel ő nem akart a rátékra ennyi pénzt költeni ezért nem volt értelme az egésznek, mert bedaráltam volna azonnal.
Innentől kezdve tök jól el lehet majd játszogatni haverokkal, ha neked megvannak a lapok.
-
blackydan
senior tag
válasz h3lios #78160 üzenetére
Aztán havert elkapja a gépszíj és lapátolja a pénzt Ben csapatának
Más:
Elég szélsőséges meta lesz kialakulóban szerintem. Most kb. két opció van: Baku féle pakli elveri az embert turn 6-7-re, vagy Sámli-Lock szívja ki az ember életkedvét egy valamivel hosszabb meccs alatt. Lehet kicsit jobban ráfekszek wild vonalra -
h3lios
addikt
Mondjuk az nem sz.r, hogy Amaz 31-0-nál jár Aggro Paladinnal...
(#78161) blackydan
Nyílván ez a cél, de ha ez azzal jár, hogy elszórakozunk egymás ellen nekem teljesen rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
-
kwzatz
őstag
válasz h3lios #78164 üzenetére
"A rank rendszer majdnem mind 1, lényegében kieg előtt Rank 20 -tól full meta deck jött csak szembe 1-2 eltéréssel." Az, hogy "meta deckek" jönnek, semmit nem jelent, ha a játékosok 2-szer hibáznak körönként.
Az persze így is szép, hogy egyszer sem kapott ki, de szerintem neki így szezon elején kialakulatlan metában egy jó eséllyel erős deckkel a 90% sima valószínűleg. Most pont kikapott, de meg is érdemelte a misplay miatt.
Fene, nem tudtam megnézni. Nem tudod véletlenül melyik lapból volt neki egy darab a deckben Tarim mellett? A repentance-ből?[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz Cathfaern #78142 üzenetére
Érdekes felvetés, ha ott működött itt is működhetne, de hát a Blizz az Blizz.
(#78155) rocket:
Azt fejtegetted az eredeti hsz-edben, hogy a metadeckkehez legendás lapok szükségesek. Én hoztam fel a lapkészletet, mivel valaminek a betörésével le kell craftolni a kívánt legendás lapot, vagy lehet végtelen mennyiségű packot nyitni, amiből ugye a droprate-nek köszönhetően lehetetlen megkapni a kívánt a lapokat.Tudjuk jól, hogy a HS, nem egy kezdőbarát a játék. Pozitívum, hogy az utóbbi időben többet foglalkozik a kezdő/ftp játékosokkal.
Ugye teljes lapkészletre sincs szükséged, mert a kiegekben kihozott lapok ~30% trash.
-
grizlisandor
veterán
Na nézzük a nyitást.
8 kapott pack + veszek 50et goldból, decemberben elég volt. -
beherit
tag
Most megy az invitational cup, minimum 8 witchwood lapnak kell lenni a deckekben. Az ilyen kieg utani versenyek mindig jok, lasd multkori trinity.
amor fati
-
Wuzy
tag
80g küldi csere.
Wuzy #21719RTFM
-
grizlisandor
veterán
válasz grizlisandor #78167 üzenetére
Kezdjük a lényeggel:
58 packból
7 golden common
61 rare + 8 golden rare
12 epic
3 legendás
Face, Darius, Azalina.
Talán Darius használható.Szerk.: Nézzek valami druid decket, hogy legyen meg Lunara.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz h3lios #78162 üzenetére
Köszi, hogy felhívtad erre a deckre a figyelmem, Rank 5 alatt (most már Rank 3) is lehet vele aprítani, egyelőre 7-1, 3 game volt Warlock ellen, az egyik loss is az. Lehet, hogy gyorsan be kellene tolni megint a Legendet, amíg nem kezdik counterelni. Amúgy "óccó" is, ajánlom mindenkinek. (egyébként 3k dustból már megint van 3 épkézláb deckem, csak jelzem)
-
kwzatz
őstag
válasz grizlisandor #78170 üzenetére
"Szerk.: Nézzek valami druid decket, hogy legyen meg Lunara."
Nem kell Druiddal nyerni hozzá, csak az a lényeg, hogy standard legyen."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
sagem
addikt
Enyhén bugosak a dolgok, mondhatni szokás szerint Éjfél után nem kaptam küldit, pedig volt/van két szabad helyem. Hiába lépegettem ki-be vagy vártam egészen mostanáig, amíg meg nem csináltam az új druid hősért járó küldetést, addig nem adott be questet (szóval ha valakinek hasonló baja van, akkor ez a megoldás).
Megcsináltam, megkaptam a questet (nyerjek ötöt x classal), mentem egy mérkőzést, nyertem és egyből teljesítettem az 5 wines küldit, úgy hogy előtte sem játszottam ezzel a classal. Szóval az a lényeg, hogy ha valaki nem kapott questet az nyomja lesz a 10 wint, mert ki tudja később megkapja e
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
kwzatz
őstag
Ha hiányzik egy Tarim pl., akkor még nem feltétlenül állnék neki craftolni, nekem összesen 40 dustomba került, így adta magát, hogy kipróbáljam.
[ Szerkesztve ]
-
h3lios
addikt
Ha valakinek elege van a Face hunterből csak ajánlani tudom a Baku - Taunt Druidot.
-
ETOM
addikt
Shaman ellen lockal elég esélytelennek tünik.. Controlt probáltam. Nem szoktam anyázni, de ezt így kiadni. Yogg az semmi volt ehhez képest
-
saen
veterán
-
lm83
őstag
Szerintem is erős a paladin, a korábban linkelt SkyWalker’s féle deckkel mentem ma 15-9-ig, most is winstreak van, de már pihenek egy kicsit...
A meta jelentlésben írják, hogy sokan próbálnak mást mert unják már a paladint. Én eddig nem játszottam vele (pappal és warlockkal játszottam elmúlt két hónapban), úgyhogy én nem unom annyira még -
DopeBob
addikt
80g-s questet cserélnék Vendash#1205
MZ/X
-
Chumlee
senior tag
Wilden még mindig a sima aggro pala a nyerő!
-
rocket
nagyúr
Szokni kell, hogy IB HOF lett, szamolgatni kezdtem boardon a damageket a legoptimalisabb kiutesehez
-
whitezo88
nagyúr
Szép paladinstone meta köszöntött ránk. Gondoltam megnézem Yagut 14-0 druid deckjét. Első meccs rank7en: t1 lost in the jungle, t2 dupla dude, t3 Divine shield Maul, t4 Raid leader + Might. GGWP.
[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
Jövő hét elején megszólal Blizzard a battlecry deck ügyében, addig még várják a visszajelzéseket, meg gondolom gondolkoznak is még.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest