Új hozzászólás Aktív témák

  • zseko

    veterán

    Pár érdekesség.
    Írtam ugye, hogy a tabletemen akadozva megy a lejátszás az app-ból. Tegnap este kipróbáltam, hogy letöltöttem egy epizódot a Wellington Paranormal sorozatból, kíváncsiságképpen, meg már kínomban, és simán, akadozásmentesen lejátszotta az egészet.

    Itt jön másik érdekesség. Volt szó arról is, az 50Mbps-es sávszélem ne lenne elég a HBO-nak a fullhd lejátszáshoz - amit én echte hülyeségnek tartok még most is - merthogy a HBO 2x akkora sávszélt igényel mint pl. a Netflix. Ennek szerintem ellentmond az, hogy stabilan tudok folyamatosan 5MB/s (40Mbps) felett letölteni, másrészt a Kodiban látható sévszélesség igények, ami szerint az 1080p felbontás 13Mbps-t igényel, amit röhögve teljesít még wifin is, na meg hogy abban nézve ugyanazt a filmet, akadásmentesen ment 1080p-ben (viszont az appban, ahogy írtam, szinte biztos vagyok hogy nem 1080p jön).

    Nade.
    Letöltve a sorozatrészt, a HBO app még akkor sem volt képes tartani a sebességet, hol felszaladt 6MB/s-ra, hol leesett 50KB/s-ra, hol valami összevissza köztes értéken volt. Emiatt kipróbáltam Netflix-el és Prime-al is a letöltést. Előbbi teljesen a plafonon jött, egyáltalán nem esett 6MB/s (48Mbps) alá, utóbbi kicsit ingadozott 5-6MB/s között, és néha bezuhant 2MB/s-re, de ez kb. alig pár százalékot tehetett ki a teljes időtartamot nézve. A HBO-nál ez inkább az 50%-ot verte.

    Ebből én azt gondolom, hogy nem a sávszélemmel van (leginkább) baj, hanem szimplán egy szar a HBO szerver hozzáférése, vagy az app.

    Méretek tekintetében, mindenesetre a HBO a legjobb:
    Prime: 56 perc(es sorozatrész) - 420MB
    Netflix: 35 perc - 533MB
    HBOMax: ~22 perc - ~1-1.2GB

    Azért csak körülbelüli a HBO, mert semmit nem ír a letöltött részről. Csak a tárhelyfogyásból tudtam kiszámolni mennyit töltött le. Azt sem tudni hová tölti le, de nem szimplán a belső tárhelyre az szinte biztos, mert nem találtam meg a tárhelyfogyás helyét.

    Az már csak hab a tortán, hogy be sem lehet állítani SD kártyára mentést, tehet egy szűkös belső tárhellyel rendelkező eszközön (amilyen még az enyém is, 16GB), ami még be is van lakva, el is lehet felejteni filmet letölteni későbbi megnézésre.

    [ Szerkesztve ]

    HR24.hu

Új hozzászólás Aktív témák