-
IT café
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
herdsman12
őstag
válasz Sinesol #84392 üzenetére
Ezzel a normálisabb klíma, páramentesítő és levegőszűrő funkcióval tévedésben vagy.
Szerintem ilyen készülék nem létezik, legalább is a "normálisabb" kategóriában.
A "mobil cucc", amire az ajánlatod alapján gondolt a ft, az a legrosszabb dolog, ilyet csak az ellenségeinkek ajánlunk. -
Sinesol
veterán
válasz herdsman12 #84402 üzenetére
Egyrészt nem utaltam semmivel sem mobil cuccra és nyilvánvalóan ő sem mobil cuccra gondolt, mint jelezte is, szóval nem tudom ez hogy akadt be nálad. Másrészt pedig már miert ne létezne a kívánalmaknak megfelelő klima? A drágább kategóriában elég régóta használják a plazmaszűrőt, annál jobb nem kell, a párátlanitás pedig kb. alapfunkció egy klimánál. [link]
A technológia egyébként épp most kezd lecsorogni a páraelszívókhoz, szóval mostmár lehet viszonylag kompomisszummentes kivezetés nélküi elszivót is venni, szigetbe épitett főzőlapnál, nagy belmagasságnál kifejezetten jó opció, eddig páraelszivós lapok voltak az opciók, de azok nem túl hatékonyak. Plusz ugye ez esetben az elszivó kivezetésére telepitett plazmaszűrővel még egy légtisztitód is lesz bónuszként.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz Sinesol #84409 üzenetére
Igy néz ki egyébként az elszivó kürtőjébe helyezhető plazmaszűrő: [link]
Ismerem az egyik multikomplexes fickót, ő mondta , hogy ők kezdték itthon elsőként forgalmazni asszem idén, de jövőre már kb. minden márkánál be fog jönni választható opcióként. . Kicsit drága, de asszem kb. 20 év az élettartama na és elszivótól független működik, csak légármalás kell neki, bármilyen elszivora is cserélsz, csak átrakod az újnak a kivezetésére, az a lényeg, hogy átmérőben jó legyen. A légszűrő opció szerintem nagyon jó dolog, meg hogy nem kell filtereket cserélgetni, stb.[ Szerkesztve ]
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, új Bosch mosogatógéppel kapcsolatban:
1. A helyi vízkeménységi fokot hol találom meg, pl. térképen? Budapest, 11. ker.
2. Kell használni sót és öblítő folyadékot, vagy a sima tabletta pont elég mindenre?
3. Csapra ajánlott szerelni ilyen foszfátadagolót, vagy ez ugyanaz mint ha sót tennék a gépbe? -
arcsin
senior tag
1. Vízmüvek oldalan megtalálsz mden adatot.
2. Kell, de van aki nem használ, de ö vmi speckóbb tablettát is használ ehhez.
3. Nem kell, de majd kijavít úgyis valaki. Mezei userként nem kell sztem.
3+1 tanács : próbáljatok ki a lehetö legtöbb féle, tablettát, port (dm, müller), gélt (aldi sajátmárka) hogy melyik válik be. -
hatala
tag
Köszi mindekinek a választ!
-
Reynaldo
junior tag
A villanysütőt általában elbirják a rendszerek. 2000-től 3000W a max fogyasztásuk, ha netán minden opciót bekapcsolunk, de az sem a teljes sütési idő alatt. Az elektromos főzőlapoknál, 7-8000W már más tészta, ahhoz már tényleg külön vezetékelés kell.
Például az LKK560000W tudása: Sütőfunkciók: alsó sütés, kiolvasztás, felső sütés + ventilátor, Fan + top + bottom (100°C), grill + felső sütés, grill + vent+ felső sütés, világítás, párás sütés, hőlégbefúvás, felső + alsó sütés, felső + alsó sütés + légkeverés, AirFry rács, krómozott grillrács, 2 db zománcozott sütőtálca, krómozott vezetőrácsok...és mindez 154 helyett 110 körül megrendelhető a 3 kuponnal, és 5 év garival. De van ezüst színben, vagy kijelzővel is kicsit többért.[link] De ha csak gázos kell, akkor az.
-
herdsman12
őstag
válasz Sinesol #84409 üzenetére
Utoljára páramentesítő és levegőszűrő klíma kérdésben.
A "Tudnátok nekem olyan gépet mondani, mutatni, ami egyszerre levegő tisztító és páátlanító egyben, de ha kell nem egyszerre!?" kérdésre rossz válasz az, hogy
"Egy normálisabb klima ezt tudja.".
A klímákba szerelt tenyérnyi plazma és levegőszűrők PV kategória. Olvass, érdeklődj utána fórumokon, szakemberektől.
Kivétel lehet a Daikin Ururu Sarara, de azt a 1-3 Milliós árával nem a "normálisabb klíma" kategóriába sorolják.Az elszívó kürtőjébe helyezett plazmaszűrő is érdekes, filter nélkül tiszta olaj lesz a kürtő a plazmáig, ott meg elég az olaj?
-
Sinesol
veterán
válasz herdsman12 #84417 üzenetére
Nem tudom hogy főzöl te, hogy minden tiszta olaj, valami szökőkutat állitasz az elszivó alá? Nálam még a főzőlapra is alig jut, hetek alatt alig látszik valami olajpára az elszivón, de egyebkent igen, az olaj molekulákat is szétbontja a plazmaszűrő.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz ribarszki #84406 üzenetére
Túl sok értelme nem is nagyon lenne a hepa szűrőnek. A V12 manualjában benne van, hogy nagyon finom port ne szívjunk vele, hiszen nincs motor szűrő. Azert ez fúrcsa egy porszívónál. Kiszóródik a liszt akkor söpörjem az összes többi porral, egy hepa nélküli söprűvel.
-
ribarszki
őstag
Már hogy ne lenne motorszűrő! A mosható szövet részen át megy a levegő a motorhoz. Az a motorszűrő.
Matracot porszívóztál már? A poratka ürüléknél nem sok finomabb anyag van. A liszt ahhoz képest kvarchomok.
Egy kis lisztet fel lehet szívni, de ha kiborul fél kg liszt, én sem a Dysonnal állnék neki felszívni, hanem lapáttal és seprűvel. Max a legvégét a dysonnal.
A macska és a mikró este óta sok mindent le kell írni. Mielőtt valakinek eszébe jutna mondjuk cementet porszívózni vele...[ Szerkesztve ]
-
balojazz
aktív tag
-
arcsin
senior tag
válasz arcsin #84414 üzenetére
Vizmüvek, vízminőség menüpont alatt ott van minden fontos adat magyarázattal :
[ Szerkesztve ]
-
hatala
tag
Sziasztok.
Megrendelem a V12-t, de még egy kérdésem lenne.
Dyson.hu honlapról gondoltam rendelni, bár az Emag-gal megegyező áron van 268 790 Ft-ért, annyi hogy az Emagról talán már holnap kiszállítanák, a Dysontól megy 1 hét.
Mivel csakis hivatalos viszonteladótól venném a a 3 év gari miatt, így jól gondolom hogy a kettő közül melyiktől veszem?Köszi.
-
balojazz
aktív tag
A poharakon/tálakon nálam még soha nem jelent meg semmi, kivéve 1 régi, 80-as évekből való poharat, mert azok közt van, amelyik nem bírja a gépet, de manapság még a McDonalds ajándék kóláspoharai is elég strapabírók. A sóadagolástól meg azért nem tartok, mert a sóigény (meg az öblítő) ikonja jellemzően indítás előtt jelez, vagyis betárazás után indul is a gép. Meg hát tölcséres adagolásnál a borsszemnyi sódarabok igencsak hangosan koppannak a fémen, ha mellé mennek, de nem szoktak.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
hatala
tag
Igen tudom köszi, csak remélem hogy tényleg hivatalos forrásból szerzik be, és nem valamilyen okoskodás ez is a részükről. Vettem már tőlük olyan terméket, aminél hivatalos viszonteladóként adtak el valamit, majd amikor gariztani kellett, kiderült hogy egy román webshop-ból volt, 2 hónapig ültek rajta. Problémás volt, remélem ezzel nem lesz gond, ha tőlük veszem.
-
-
6030D
Ármester
Sziasztok!
Kärcher WD2-höz vennék utángyártott porzsákot. Van papír és szintetikus, az utóbbira azt írják, jobb a szűrő képessége (HEPA-hoz hasonló). Árban szinte nincs különbség. Érdemes az utóbbit venni?
papír
szintetikusNem háztartásban használjuk, szóval nem is a kifújt levegő tisztasága a lényeg, hanem a használhatóság, illetve a gép védelme.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest