-
IT café
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9000
senior tag
válasz Dorian #83950 üzenetére
A legolcsóbb kategóriás hűtőgépek gyenge pontja az, ha a hanyag összeszerelés / gyenge forrasztási pontok, stb miatt elszivárog a hűtőközeg. (a gáz) Ha ez gariidőn túl történik meg, akkor a kompresszor 10 éves garanciájával sokra nem megy az ember. Kiszállás, beszállás, hibakeresés, újraforrasztás, munkadíj, ÁFA, BÉFA, stb, és már egy új hűtő árával összemérhetővé hízik a javítás költsége. Utána pedig ki tudja meddig lesz jó.
Nagyon gyakori hibaok még a vezérlőpanel meghibásodása is. Különösen a Samsung hűtők "boldog" tulajdonosai tudnának erről mesélni. A panelt a márkaszervíz javítani nem tudja, cseréje pedig meglehetősen költséges mulatság. -
pjen
félisten
válasz Dorian #83950 üzenetére
Sajnos ezek valóban nem garis hibák. Az, hogy a név jelent e valamit majd kiderül 10 év múlva. Jó példa a Gorenje a Fagor. Vagy az én tizenakárhány éves hibátlan eluxom, 10 éves LG mosó gépem. A Bosch és a Wh mosogató gép, már sokszor leírtam egyformán 9 év után halt meg ugyanazzal a hibával. A Gorenje 5 évet birt és olyan hangja volt mint a traktornak. A mostani Bekó is lassan 5 éves, hibátlan és csak azt hallani ha engedi a vizet.
-
Dorian
félisten
válasz BB9000 #83951 üzenetére
Elég szomorú, ha manapság ezek ilyenek. Csak olcsókategóriás hűtőim vannak, egyik 20 éves, a másik 10, meg egy 5 éves fagyasztószekrény. Szerencsére egyikkel sincs ilyen gond, a 20 évesben cseréltem 12 éves korában a belső műanyag izéket.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mzso
veterán
válasz sebipayne #83933 üzenetére
Hát, nekem ami terméktapasztalatom, meg személyes tapasztalatom van velük, inkább kerülöm.
Termék terén az a tapasztalat, hogy van hozzá alkatrészellátás és támogatás, és szükség is van rá...
Természetesen minden alkatrész obszcén áron van. Meg direkt olyan megoldások vannak, hogy szopjál ha valamit magad javítanál. -
mzso
veterán
Helló!
Tud valaki ajánlani, jó ár/érték arányú beépíthető sütőt 60cm-es sütő/mikró modulba?
Ami engem érdekel belemélyedés nélkül:
- Könnyűt tisztítás, amire a pirolitikust szokták emlegetni, nem tudom van-e jobb vagy hasonló megoldás.
- Ha fúj ki valamit előre tegye ne hátul kelljen fúrni faragni.
- Forró levegős sütés "Air-fy". Érdekel, de még csak ilyen önálló sütőben próbáltam, nem túl jó végeredménnyel krumpli esetén(hiába rázogattam), mert halomban van benne. Gondolom nagy tepsikkel jobbak az esélyeim. Gondolom ehhez van valami lyukacsos tepsi vagy sűrű rács.
- Párolás/gőzölés, vagy minek hívjam. Erre is vannak külön gépek, de az is csak a helyet foglalná. Gondolom ha rendesen létezik ilyen funkció akkor vizet kell ebbe is öntögetni. Nem tudom, hogy ütik-e egymást az air-fry funkcióval. Ha létezik egyáltalán nagy sütőkben ilyen funkció.Meg még valami rendes "kéményes" páraelszívó kéne. De ezekről abszolút semmit nem tudok azon kívül, hogy van ilyen aktív szenes szerencsétlenség is ami gyakorlatilag nem szív el semmit, soha nem volt még.
-
BBéci
legenda
válasz soldi3r #83961 üzenetére
Na, erre mi a magyarázat?
Talán a nálunk jellemzően száraz levegő miatt? Vagy azért, mert használat után arra a célra szolgáló frottír törölközőkkel teljesen szárazra töröljük a mosdót és a csempét?
Ilyen a fürdőszobai színtelen sziloplaszttal, amit én kentem oda, mert a szekrény, amire rá van téve a mosdó, már az építők elvonulása után készült el.
A csembe beige (bézs) színű, az kicsit átüt a szilón és a telefon színhűsége nincs a helyzet magaslatán. Nagyítóval vizsgálva sincs rajta semmi barnulás, pláne penész. 19 és fél éves.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
-
etejedu
őstag
Üdv!
Van külön porszívó topik?
Ha nincs akkor kérdezném a témában jártas személyeket, hogy tudtok ajánlani álló porszívót max 50 ezerig? Max 50 nméter /szőnyeg, parketta, kőpadló/ -
evitiguF
senior tag
Én is porszívó témában kérdeznék, holnaptól kapható aldiban porzsák nélküli verzió.
Ez a topikban sokat emlegetett, és ajánlott Aldis gép lenne, vagy ez más típus?
-
etejedu
őstag
válasz evitiguF #83970 üzenetére
Samsung Easy -m megadta magát ilyet akarnék, mert brutál szívóereje volt és picike amit most kapni ezen a néven helyette sokkal gyengébb. 160 w szerintem kevés.
-
BBéci
legenda
válasz soldi3r #83961 üzenetére
A sárgulás simán lehet a rászáradó víztől. Tisztítsd meg W5-tel és köröm- vagy fogkefével, utána mindig töröld szárazra! Szerintem makulátlan fehér marad.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Vagy nem.
A szilikon telefontokok többsége fél év alatt ronda sárga lesz, de nem mindegyik. Az enyém Imak, két és féléves, minimális az elszíneződése.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
herdsman12
őstag
Stop funkciós zuhanyfejet keresek.
Megköszönök minden ajánlatot. -
Dan-szan
senior tag
válasz Silent77 #83942 üzenetére
Én ezt a Bosch lapot rendeltem, ma/holnap érkezik szóval nem tudok még egyebet mondani róla. Egy Neff lappal versenyzett, de miután az a terv, hogy eladjuk egy-két év múlva a lakást, így ez maradt.
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
pomk
őstag
Sziasztok!
Rákerestem, visszaolvastam...
Dyson V8 vs. Dyson V11. Megér +65.000 Ft-ot a V11? A specifikáció szerint kb. mindenben jobb a V11. Most mindkettő akciós a Dyson oldalán.Használat: 90% járólap és parketta, 1-2 szőnyeg itt-ott. 2 gyerek + kutya. Kanapé, ágy, autó tisztítás. Ill. ez az alap "szett", amihez van 3 féle fej megfelelő a felsorolt célra, ugye?
-
veterán
válasz Dan-szan #83976 üzenetére
Köszi, ez is versenyben most már.
Bosch PVQ611FC5E
Bosch PIE631HC1EMég nem lőttem ki a Eiv644-et az ára miatt.
Sütőben eddig a Y6POC77X SteamCrisp 700 a nyerő.
Páraelszívóba ilyet választottam, ezekkel még annyi tapasztalom sincs. Electrolux LFG719X[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
zozy84
senior tag
Nos. Hát megjött. (Electrolux szárítógép hivatalos oldalról rendelve)
03.31.én rendeltem. 04.04.én ki is hozták.
Mondtam a központnak 2x, hogy előtte legalább egy órával hívjanak mielőtt hozzák mert haza kell jönnöm.
Persze nem mondták a futárnak és 15 perccel előtte hívott.Felhozták a második emeletre és indulni is akartak.
mondom kicsomagolni vagy a dobozt elvinni? Jaaa ők nem.
Mondom azért bontsuk már ki.Kibontás után látom hogy vizes. Gondoltam kapott egy kis esőt.
El is húztak azonnal.
Utána látom, hogy bellül is vizes. Gondoltam kinyitom alul a szűrőnél. Na ott állt a víz. Hát hogyan??
Kitöröltem.Viszont kaptam hozzá kosarat (benne volt) ami 20eft a weboldalon.
Most megyek vissza dolgozni. Majd este beüzemelem.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz zozy84 #83980 üzenetére
Kicsomagolni ki szokás, hogy lásd nem sérült, csomagolást elvinni nem szokás hogy ha visszaküldöd pár napon belül, legyen mibe rakni.
Víz talán a páralecsapódás miatt lehetett benne. Nézd meg majd a tartályt is.
A cipőkosár nem alap tartozék?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Konyhai robotgépet szeretnénk, amelynek a legerősebb része a tésztagyúrás, dagasztás.
Lehet emellett valamiféle mixer kelléke is, pl. gyümölcsöt, zabpelyhes turmixot, ilyesmit készíteni.
Illetve húsdaráló.Szóval, az elvárások fontossági sorrendben:
1. Tésztagyúrás/dagasztás. Jó lenne, ha nem égne le, törne össze emiatt, mivel ez lenne a fő feladata.
2. Húsdaráló
3. Mixer/TurmixKeret:
Max 100-150 ezer Ft, de inkább mennénk a 100e felé.
A prioritás sorból visszafelé haladva el lehet venni, ha nagyon nem fér a keretbe semmi.Rákeresve láttam itt ezt-azt, de inkább kevesebb, vagy nagyobb tudásút.
Köszönöm előre is.
Malaka!
-
zozy84
senior tag
Nem kevés víz volt benne ott amiről most tettem fel egy képet. (Szerk.) És kívül is voltak vízcseppek. Azért gondoltam hogy megázott.
A cipőkosár azt hittem nem alap. Majdnem rendeltem egyet.
Exemnek 9es sorozatú AEG van. Ő nem kapott hozza pedig kicsit drágább készülék.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Silent77 #83979 üzenetére
Mindenképpen olyan főzőlapot válassz, amin összevonthatóak a zónák. Hatalmas szívás, ha nagyobb az edény, mint a zóna átmérője. Nem beszélve a szögletes edényekről.
-
veterán
válasz doddencs #83986 üzenetére
Köszi, igen ez egy pozitív dolog, ezért is van még talonba az EIV644-es.
BBéci Köszönöm, ezt is nézem, EIV644 mindkét oldala olyan, ha jól néztem a Bosch is. Ahogy írtad a PerfectFry-t, párom rögtön átpártolt, de még nincs kőbe vésve semmi.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Gömbike
senior tag
válasz spleenszuru #83982 üzenetére
Pl. [link] .
Ezt pl. nem nagyon láttam még [link] , de ha igaz, amit írnak és adnak hozzá, a fémből való gyártás miatt nem lehet rossz.De ha a fő irány a dagasztás s elég sokat süttök, magasabb polcról lesz megfelelő eszköz hozzá.
Ezek nem az otthoni kovászos kenyér heti 2-3x elkészítéséhez valók.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Gömbike
senior tag
válasz spleenszuru #83996 üzenetére
Az belefér még.
De a rendszeres, majd napi szintű dagasztásra más gépeket gyártanak. Pl. Ankarsrum.
A feleségem ilyent használ [link] , de ő a kenyér mellett cukrászkodik. Karácsonykor majdnem vettünk egy Ankarsrumot, mert a kenyerekhez majdnem kevés.
De kenyérhez elég lehet a 170 ezres is, ha nincs folyamatos terhelés alatt, értem ezalatt a napi használatot.
Nálunk a Kenwood elég sokat dolgozik.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
breezer88
tag
Szerintetek az mitől lehet, hogy a papíron total no frost-os LG hűtőm a felső sima hűtő rész aljánál annyira jegesedik, hogy minden évben egyszer le kell olvasztani, mert gyakorlatilag nem hűt egyáltalán egy ponton túl? Már látom rajta a jeleket, hogy max 2 hónapja van vissza és kezdhetem behordani a munkahelyemre a mélyhűtött dolgokat. Nagyon elegem van már ebből és lehet hogy venni kéne egy újat, de mivel költözni is akarok 1-2 éven belül, ezért az újat már inkább az új helyre venném.
szerk: ja, nincs eldugulva, nem ez a gond!
[ Szerkesztve ]
-
Reynaldo
junior tag
válasz Silent77 #83979 üzenetére
Számítsd bele az árakba a kiszállítást(ahol nem ingyenes), és az extra garancia, vagy gyári garancia költségét, mert azért 5 év legalább kellene.
Az onlinemárkaboltnál a garancia feltételeknél található, hogy a 2 év gyári garancia után indul a bolti garancia, ami +9900Ft extra költség lesz évente a kötelező felülvizsgálatok miatt.A másik üzletben(trikolor márkabolt) pedig a kiszállítással és az extra(nem gyári) garanciával +21 990 Ft, így ott a Bosch kb. 210 ezer lesz. Továbbá "A beüzemelés díja 12990 Ft/készülék", de ezt nem tudom kötelező-e igénybe venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest