- MinDig TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Milyen NAS-t vegyek?
- Videó stream letöltése
- DIGI kábel TV
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
-
IT café
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz Dorian #83300 üzenetére
Ha pontosan írod, akkor persze átmegy. Mondjuk én ismét most kérdeztem meg és azt mondták, hogy csak a gázkészülékekre vonatkozik. Az elektromosra NEM.
Az is igaz nyilván valóan (hogy átmenjen) Electrolux termékre értettem amit állítok és kaptam választ [Kezdőoldal | Electrolux] : oldalon lévő tel. számról.
Ott semmiféle beko mint ahogy írtad nincs.
Az is egyértelmű, hogy az egész csatlakozás kialakítását, nyilván szakemberrel kell elvégeztetni. Értem ezt a biztosítótól a csatlakozási pontig. Ez nem is kérdés.
Nem 0,8mm2 vezetékkel. De ha ez meg van, a bekötés nem lehet kérdés úgy amúgy sem,
nem kell hozzá szakis papír. Azon túl hiába veszi valaki Márkaboltban az Electrolux garanciát az Electroluxnál kell bejelenteni, ami AEG is egyébként még. A többi termék/gyártó és forgalmazásáról nem tudok nyilatkozni.
UFF részemről ennyi. És mindenki azt tesz amit akar, tud.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz Dyingsoul #83298 üzenetére
Véleményem szerint jobban járnál egy tisztán elektromos kombóval és beépítve.
Sokkal tisztább, indukciósba még olcsóbb is stb ...
De olvass vissza egy példa #83275cibus és kérdései.
U.I: Persze ha mindenképp egybe és gázos kell akkor azt majd a többiek...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Dorian
félisten
válasz arcitec #83301 üzenetére
Igen, én is az elektromos cuccokat kérdeztem, ugyanúgy a honlapon lévő számot hívtam.
Fú bzg még egyszer, mielőtt feladom:
Ezt kérdezted:
"Elekctrolux ügyfélszolgálat?"
Ezt válaszoltam:
"Nem, bzg, a bekót kérdeztem az elektrolux feltételeiről. Mégis, milyen üfszolg lett volna? "
Neked ebből komolyan az jött le, h a bekót hívtam fel????Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
arcitec
addikt
válasz Dorian #83303 üzenetére
Hívd fel őket ismételten, mert most már vagy 4x kérdeztem és minden alkalommal u.a volt a válasz. Más nem kérj róla hivatalos megerősítést, link, dokumentum stb ...
U.I: Célszerű a konkrét pontos megfogalmazás, és ja, hogy nem jött át az iróniád, hát bocsi.[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz arcitec #83302 üzenetére
Indukciósat nem tudok betenni, el lett toszva mert csak 1 vastag vezetéket húzott be a villanyszerelő haver és az nem elég...
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
BB9000
senior tag
válasz Dyingsoul #83298 üzenetére
Hűtőhöz annyi tanácsot tudok adni, hogy a nagyobb hűtő megvételével növekszik a helyfoglalás a konyhában, és az áramfogyasztás. Három feltétel együttes fennállása esetén javaslom a nagyobbat:
1./ ki lesz használva,
2./ elfér,
3./ nem gond a magasabb áramfogyasztás
Azért, hogy annak jó legyen, aki megveszi majd a lakást, azért én nem vennék nagyobb/jobb hűtőt. A lakás eladási árában a berendezési tárgyak átlagon felüli minőségét/méretét általában nem lehet érvényesíteni. Majd az új tulaj vegyen magának olyan hűtőt, ami neki tetszik.
Ha családbővítés van tervben, akkor annak megfelelő hűtő vásárlása ésszerű. Az általad kiválasztott "kis" 60 centis hűtő a maga 260 + 103 literes nettó űrtartalmával egy családnak is megfelelő lehet. Nálunk a fagyasztó a szűk keresztmetszet, emiatt ehhez hasonló űrtartalmú 3 fiókos kombi hűtő mellett egy 180 literes fagyasztószekrény is üzemel. Így nekünk elég a hűtőkapacitás.
A 70 centi széles Bosch-nak pont 10 literrel nagyobb a fagyasztótere. Ha ez ki lesz használva, elfér, áramra van pénz, akkor . . . -
arcitec
addikt
válasz Dyingsoul #83305 üzenetére
És mibe kerül még 1 szálat behúzni? Min. 4-5 vezeték kell 2,5mm2.
1-2-3 fázis/2-3 automata, ami lehet a 3 fázisú rendszeren 1-1 fázis, vagy 220-on 2 szál 1 fázison az egy-egy automatáról és 1 nulla(kék) és 1 föld(csíkos zöld).[ Szerkesztve ]
-
cibus
aktív tag
válasz arcitec #83296 üzenetére
Villamosmérnöki diplomás a villanyszerelőm, EON -nál dolgozik és oktat is. Mivel barát így a ház átvezetékelését nem számlával oldottuk meg. Ezért kérdeztem, hogy akkor erről iratokat inkább vele egy számlát. Az úgy csak elég.. de pecsét hogy van-e neki, azt nem tudom.
-
BBéci
legenda
válasz BB9000 #83308 üzenetére
A kényelmes használhatóság szempontjából nagyon sokat számít az a 10 centi plusz szélesség. Ami kívülről 60, az belül rémesen szűkös, engem büntetni lehetett vele.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Land
veterán
Üdv!
Hajnyíró ügyben ide kell írni?
15.000 Ft-ig keresek elektromos hajnyírót. Van ennyiért legjobb vétel?
Árukeresőn szétnéztem és végtelen számú típus van és rengetegnél van sok pozitív értékelés.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Dyingsoul
veterán
válasz OPiiPO #83312 üzenetére
Rossz helyre válaszoltam:
#83309 arcitec:
A falba bevésett kábelcsatornában már nincs hely, a felújítást már befejeztem, ezért nem fogok horonymarni az egész lakáson keresztül, falon kívüli kábelcsatornába meg nem viszem, egyébként is gáz égőket szeretnék, nem akarom lecserélni a meglévő edényeimet az indukciós miatt és wok-ot is láng fölött szeretnék használni (láttam, van wok alternatíva indukcióshoz is, de azt is tudom, hogy az nem ugyanolyan).De miért akarsz az indukciósra rábeszélni? Én úgy gondolom már átrágtam a témát és a kombinált mellett döntöttem, ennek kapcsán van kérdésem.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
arcitec
addikt
Felejtsd el a papírt, szakszerűen legyen meg a kiépítés! Az meg az írásod szerint OK!
Majd köttesd és üzemeltesd be vele, vagy segítsen benne.
#83316Dyingsoul : Semmi gond, írtam is ha más az elképzelésed, majd a többiek.
De kérdésedre, az indukciós tisztább, nem használja a levegőt, biztonságosabb stb.
De attól még a gáz is lehet bővel alternatíva.
De ha már rossznak válaszoltál elsőre, akkor neki írom, hogy nem kell marhaságokat terjeszteni, ez nem plomba köteles bekötés, mint pl a villanyóra, annak még a szekrény fedelét sem veheti le akárki. Vagy egy gázos tűzhely, mint pl. ami a tiéd lesz, oda majd kelleni fog, gázos szakember.[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Dorian #83297 üzenetére
Az üfsz-ekről csak annyit, a múltkor voltam MVM-be gázt ügyintézni személyesen, 3 ügyfelesnél voltam, mindhárom másképp ügyintézett meg más papírok kellettek nekik. Végül sikerült!
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Land
veterán
-
MODERÁTOR
Brutál motorokat használnak, nekem egy Wahl Magic Clip 5 Star van kb 5 éve. Max úgy vennék mást, hogy akkusból választanék mert a vezetékesnek nagyon komoly súlya van.
Az összes valamirevaló barbershopban ilyen gépekkel nyomulnak ahol napi 8-10 embert nyírnak. Használat után ápolni kell, pucolás +olajozás, de ez max 5 perc.
Van philipsem is, szakállnyírásra jó másra nem igazán, gyenge mint a harmat.[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
konci79
őstag
válasz F-ECT$ #83325 üzenetére
Nekem Philips 3000-es széria van, , kezdettől hagy hosszú hajszálakat, mostmár tépi is a hajat. 1-2 éve, havi 1x használjuk... Előtte valami alap Philips volt, az meglepően jó volt csak eltört a fej rajta... Most akarok én is valami normálisat venni.
Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
arcitec
addikt
Nézd, már jómagam égek, mert vagy 4-5x felhívtam ez ügyben őket és minden egyes alkalommal másik ügyintéző ugyan azt mondta. De tedd meg TE is és akkor nem lesz kétség és írd is meg : [Kezdőoldal | Electrolux] : oldalon lévő tel. számról.
[ Szerkesztve ]
-
-
anrab
addikt
Kontakt grillel kapcsolatban kérdeznék tőletek. Méghozzá a függőleges kivitelüvel. Kivehető, mosható darabokkal.
Ezt néztem ki: [link] -
Digitalpimp
senior tag
Ha Ali játszik, vegyél egy ilyet, a V002-est: Link
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Land
veterán
válasz Digitalpimp #83332 üzenetére
Szoktam onnan rendelni. Ez miben veri a 15 ezer Ftos hazai garanciás típusokat?
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Digitalpimp
senior tag
Erős, jól összerakott, masszív gép, magas fordulattal, bevonatos pengével, akkus, tölthető vezetékről és a talpról is. Ha nem sürgős és vannak Alis coinjaid, akkor akár 15 dollár körül is elhozható.
-
GIJoe
addikt
Sziasztok,
vacakol a régi porszívó, egy bestbuy zsákmentes gépet keresnél 40E környékén,
feleségem ezt szeretné:Karcher VC 3, jó e ez, van e jobb? -
Land
veterán
válasz Digitalpimp #83334 üzenetére
Van coinom. Mostanában lesz akcióban?
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Eagl3
veterán
válasz Dyingsoul #83316 üzenetére
Láttam, hogy nem akarsz beépített főzőlapot, de én biztos, hogy azt vennék a helyedben (mégpedig indukciósat, de látom, hogy ez már nem opció).
Szóval tennék egy beépített elektromos sütőt és munkapultba építhető gáz főzőlapot.A beépített főzőlap előnye, hogy:
- sokkal esztétikusabb
- a munkapultot nem kell megszakítani, lezárni az éleit
- önálló tűzhely esetében mindenképp lesz rés a szekrények és a tűzhely között amit takarítani képtelenség max ha kihúzod az egész sütőt. Befolyik a pacalpörkölt stb.Nem gondolnám, hogy a beépíthető gáz főzőlap tekerőgombjai annyi helyet elvesznek, hogy számodra ez hátrányt jelentsen a fentieket figyelembe véve.
-
OPiiPO
veterán
Hali,
Kézi morzsaporszívó kerestetik, ha nincs más vélemény akkor egy ilyenre fogok benevezni: Xiaomi Deerma CM1300. Egyéb ötlet esetleg?"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Izland`
tag
Sziasztok!
Jelenlegi árak mellett 140, maximum 150ezer forintig (Árukereső) melyik mosógépet vásárolnátok meg, hogyha most állnátok vásárlás előtt?
- Min. 7kg kapacitás
- Min. 1200 fordulat
- ElöltöltősA másik kérdésem, hogy valaki vásárolt már Midea mosógépet a topicból? Tapasztalat miatt kérdezem.
-
Digitalpimp
senior tag
Sajnos azt nem tudom megmondani. Itt kell nézegetni.
Én is tök véletlen akadtam rá, mondom ennyiért ajándék, meg gyors volt a szállítás is, a free ellenére.
[ Szerkesztve ]
-
yokker
csendes tag
Sziasztok!
Van itthon egy álló porszívónk aminek bekakilt az akkuja (gondolom) működik de kb 1.5 percig.
Találtam hozzá 2700 és 3400mah akkut is.
Tehetek bele nagyobb akksit is mint 2700 mondjuk 4000maht is?
Min múlik és max mekkorát tehetek bele?
Tovább tart esetleg a töltése de tovább is bírná?
Köszi előre is ha valaki szán rám pár szót! -
BB9000
senior tag
válasz Izland` #83341 üzenetére
A jelenlegi felhozatalból az általad megjelölt ársávban én nem vásárolnám meg egyik gépet sem. Mégpedig azért, mert az általam elfogadhatónak tartott Bosch mosógépek nem abban az ársávban vannak már.
-
BB9000
senior tag
válasz yokker #83343 üzenetére
Rajtad múlik, hogy milyen akkukat teszel bele. Az akkuk egyik fontos paramétere a kapacitás, a másik pedig a terhelhetőség.
A készülék nem érzi meg, hogy nagyobb kapacitású akkuval használod, azt csak a felhasználás során fogod észrevenni, hogy tovább használható egy töltéssel, mint a gyári akku.
Viszont, ha az új akku alacsonyabb terhelésre van méretezve, mint amit kap a felhasználás során, akkor nagyon hamar meg fogja magát adni. Az akku felújítását rájuk is bízhatod: Akku-Elem Kft.[ Szerkesztve ]
-
Reynaldo
junior tag
válasz BB9000 #83289 üzenetére
Itt is van olyan LG LSWD100E 12/7kg hőszivattyús mosó-szárítógép, amit írtál, csak ez szépséghibás(outlet), és fele annyiba kerül(390e).
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest