Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    Sziasztok!

    Az 5-6 éves Indesit mosógépünk döglődik, talán csapágy, de mivel öntött/összeforrasztott üsttel szerelt, ezért igen körülményes cserélni (bár némi barkácsolás árán elvileg megoldható). Ez a B terv.

    Viszont szeretnék körülnézni új gépek terén is (ha megdöglik / nem sikerül a javítás).

    Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni? Mekkora felárat ér meg egy inverteres motor / miért / mennyivel jobb ez? Az üst anyaga számít? Szempont, hogy szerelhető / javítható legyen, pl. az üst valamilyen oldható kötéssel legyen összerakva... Meg persze a garancia, bár itt a gyári megáll 1-2 év körül többnyire, kiterjesztett meg nem tudom mennyit ér (eleve ez inkább biztosítás mint jótállás). Ja meg lehessen folyékony mosószert használni. És elöltöltőset keresek (bár tudom a másik jobb konstrukció, ez praktikusabb).

    Energiafelhasználásban sok különbséget már nem látok, ruhatöltet, centri fordulat, programok stb szintén elég hasonló. LCD kijelző sem érdekel, sőt minél egyszerűbb (javíthatóbb) a vezérlés, annál jobb.

    Gyártók terén kiszórnám a Whirlpoolt, Indesitet, többit passzolom, nekem Elektrolux szimpatikus. Árban nem látom miért mennék 100 fölé, de szerintem már 80k körül van olyan gép, ami megfelel, de ha indokolt lehet szó más árkategóriáról is.

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák