Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    válasz Quetz #42798 üzenetére

    De alapvetően, nem a hanghullámokat kell megfékezni, hanem az általuk keletkezett rezgést elkerülni, illetve csillapítani, amennyiben szükséges. Erre pedig tökéletesen alkalmas, ez az indirekt módszer.
    Az általam linkelt izolációs szőnyeg is, pont ezért, és erre lett kifejlesztve.
    Röviden, ha Te a mélyládából, direkt a szobára lövöd a hanghullámokat, akkor jó eséllyel mindent meg fognak rezgetni, ami az útjukba kerül, pont a hangnyomás miatt. Ha gömbsugárzó, ha nem.

    Indirekt módon, a hanghullámok voltaképp már visszaverődésből jutnak a füledbe, így a hangnyomás legyengül, és nem fog a szobád, őrült módon rezonálni.
    Ha ezt a módszert nem szereted, vagy aggályaid vannak a módszerrel kapcsolatban, jó ötlet lehet még basszuscsapdákat elhelyezni, a kritikus területeken. Bár, ehhez már nem árt dedikált moziszoba.

    Amit még ezzel kapcsolatban el tudok mondani, az az, hogy mióta sub van a rendszerben, azóta asszony is nyugodtan alszik, pedig gipszkartonból vannak a válaszfalak. Sub nélkül állandó probléma volt a hangerő helyes megválasztásával.
    A kritikusabb jeleneteknél, szét akart esni a ház. Pl lövöldözés, vagy robbanások, de a helikopteres részek, vagy a mennydörgés is hasonlóan idegesítő volt, a csattogó, idegesítően zajos mélyek miatt, melyeket a frontok próbáltak kierőszakolni magukból.
    Jelenleg, sokkal konszolidáltabb a hangzás, a mély hangok úgy vannak jelen, hogy közben nem zavarják a helységen kívül tartózkodókat.

    Ja, a subom pedig egy Jamo SW400E, amin a padló felé néz a hangszóró, és a reflex nyílás, tehát a korábban említett down-firing tipusú.

    Az ötletet egyébként én is a netről szedtem, nem magam kísérleteztem ki, hanem rágoogleztam a megoldásra, vagy megoldásokra.
    Mivel, a gyakorlatban működik, így semmi okot nem láttam arra, hogy ne osszam meg.

Új hozzászólás Aktív témák