Új hozzászólás Aktív témák

  • Quetz

    őstag

    válasz tomriddle74 #34043 üzenetére

    Mi itt csak annyira tudunk pontos választ adni, amennyire pontos a kérdés. Ha megmondod, hogy milyen ár tartományban szeretnél valamit, akkor arra fogsz ajánlást kapni, vagy esetleg azt a választ, hogy ez nem megoldható.
    Én pl. 80/20 szabály alapján szeretek választani, 20% áron 80% minőség (a maradég 20% minőségért 80% árat kellene fizetni). Az ésszerűség pedig azt diktálta, hogy ha már nagyobb összeget tervezek elkölteni, akkor itthon próbálhassam ki amit meg akarok venni. Ezzel elég gyorsan rövidre zártam a lehetőségeket:
    - SVS: Drágább, mint az Arendal hasonló kategóriájú modelljei, nincs dual membrános modelljük.
    - PSA Audio: Amerikai izom, az SVS egyik alapítójának a cége. Ezt vettem volna, de megszakadt a kapcsolatom az angol importőrrel.
    - XTZ: Arendalhoz hasonló árak, rövidebb garancia, nekem kellett volna intézni az esetleges visszaküldést.
    Elac: Nekik is van dual membrános modelljük, amikor vásárolni akartam, akkor túlárazott volt az Arendalhoz képest. Nincs otthoni kipróbálási lehetőség.
    - Arendal: Ez lett a befutó, 99 eurót kockáztattam, ennyi a visszaküldés maximális díja, amit a gyártó intéz. Van majd 300 oldalnyi angol fórumos topic, ahol nem nagyon hallani csalódott felhasználóról.

    A magyar valóság pedig az, hogy elmész pár forgalmazóhoz, kapsz lehetőséget 30-90 percig hallgatni valamit, ez alapján kell eldöntened, hogy kiadsz-e 200-500k forintot. Hát, szerintem a fentiekhez képest elég siralmas opció. A nyugati ID cégek ehhez képest mérföldekkel előbbre járnak.

Új hozzászólás Aktív témák