- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- DIGI kábel TV
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Vírusirtó topic
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zwiebi
tag
válasz kelna91 #34727 üzenetére
Attol fugg, hogy mennyire tudsz barkacsolni. Az egyik problema az az, hogy 80x20mm-es venti van benne, nem pedig a szabvany 80x25. 92mm-tol mar vannak slim 14mm-es ventik, de 80-asbol nehez 25 alattit talalni. Azt csak szetszedes utan lehet megnezni, hogy valahogyan bele lehet-e eroszakolni egy 25-oset, vagy valami alternativ rogzitessel befer-e egy 92x14-es.
Cooler Masternek van elvileg 80x15-os ventije, de ez 2000 RPM-es, szoval nem tudom, hogy a "buta" NAS szabalyzas milyen fordulaton jaratna.A sebessegszabalyzas feszultseg alapu, szoval nem lehet csak kiiktatni a PWM kabelt (mert nincs) es betenni egy kis fordulatu ventit ami 100%-on is halk. Nem tudom, hogy akkor is probalna-e szabalyozni, ha kiiktatod a sebessegvisszajelzest. Az is kerdeses, hogy szoftveres "hiba" miatt allitgatja a ventit, vagy hardveresen nem stabil a feszultseg.
Opcio meg, hogy megprobalsz valahonnan 12V-ot lopni, pl. a SATA tapkabelrol. Vagy ahol be van kotve, mert ahogy neztem nyakon van. Sajnos nincs igazan robbantott kep rola, szoval a tapbekotest sem lattam.Sajnos en nem tudok egyszeru megoldast a problemadra, talan valaki mas tud segiteni.
Szerk: Nekem egy NSA310S-em van, es en inkabb kibeleztem az egeszet es csak az alaplapot tartottam meg, a haz reszet megszuntettem, szoval igy egy szep nagy ventivel tudom huteni az egeszet a gyari 40mm-es (?) helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Zwiebi
tag
válasz kelna91 #34746 üzenetére
Nagyon szivesen!
Annak az eselye, hogy a fordulatszamvisszajelzes elvagasa megoldja a problemat nagyon--nagyon kicsi. Szinte garantalt, hogy fixre be van egetve, hogy X foknal Y voltot adjon es kesz.
Ha a be quiet! ventit veszed akkor kalkulald bele, hogy 100%-on 1900-as fordulata lesz. Kis venti azonos fordulaton szerencsere halkabb, mint a nagy venti, de azert igy is esetleg halkitani szeretned.
Megprobalhatod rakotni az 5V-os vezetekre (rendes 5 vezetekes SATA tapkabelen van 3.3V, 5V es 12V is) es ha 5V-on esetleg nem indulna el a venti, akkor megprobalhatsz betenni egy 39 vagy 43 Ω-os ellenallast (18 forint, legyszives ne tiltsatok ki a visszaosztott szazalek miatt. ). A gyari Nanoxia-hoz vagy Alpenfohn-hoz adott (nem tudom mar) merve 55Ω-os, de ezekkel biztosan fog menni gond nelkul.Mondjuk itt mindegyik megoldasnal szukseg lesz nemi felszerelesre (forrasztgatni kell egy kicsit). Ha uj ventit veszel akkor mindenkepp probald ki rendesen radugva, hatha nem annyira zavaro a fordulatszamallitas.
-
veterán
válasz kelna91 #40804 üzenetére
SB 801 sajnos meleg lesz ,mivel teljesen zárt ,levegő nem jut be.
2 ventit egymásra rakni nincs értelme ,nemhogy nőne, inkább csökken a teljesítmény úgy . Létezik ugyan venti "stacking" ,de azt 2 különböző irányba forgó ventivel lehet elérni . Pl Scythe Kaze flex +Kaze flex slim páros (egyik balra /másik jobbra forog ) . A páros szerver ventik is így működnek : [YT demó]
Próbáld ki ezt : a házadnak leveheted az előlapját mivel teljes porszűrő van mögötte, akkor szellőzni is fog ,és a ventiket is lejjebb tekerheted ,így halkabb és hűvösebb lesz. A 3gyári venti is elég lesz úgy . 2x 14 PW2 elöl, 1x14 PW2 hátul. -
veterán
válasz kelna91 #40806 üzenetére
A toronyhűtőkön levő push/pull ventiknek sima ventik, ha van több centinyi ellenállás köztük (borda pl ) ,az már "irányba állítja "a levegőt ,nem lesz turbulencia ,így már foroghat egy irányba a 2venti . De te közvetlen 2 ventit akarnál összerakni ,az meg nem működik. Nem tudok sajna mást a Kaze Flexen kívül, mert nincs piaca/értelme ennek a venti "stackingnak" egy PC ben.
300W összfogyasztás nem számít soknak ,ha már ennyi hő meg tud rekedni 3db 14 es ventivel ,akkor mégiscsak rossz a szellőzése
Én nem költenék egy vagyont SW3 -akra . A PW2 viszont tényleg gyenge ilyen zárt előlapos házakhoz . Én a helyedben beraknék 2db statikus nyomásra kihegyezett ventit előre (Arctic P14 pwm pst-alaplapra kötve ) ,hátul meg maradhat 1es fokozaton a gyári PW2 . Fentre továbbra sincs értelme abbana házban. -
-
varmi2
nagyúr
válasz kelna91 #40816 üzenetére
Honnan vetted az arctic adatait? Arctic P14 pwm pst
Ezek a helyes adatok:
PerformanceFan Speed:200 - 1700 rpm
Airflow:72.8 CFM/ 123.76 m³/h
Static Pressure:2.40 mm H₂O
Noise Level:0.3 Sone
Operating Ambient Temperature:0 - 40 °CKlaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
chopin42
addikt
-
rErEaT
senior tag
válasz kelna91 #40824 üzenetére
https://www.arctic.de/en/P14-PWM-PST/ACFAN00125A/ - Nem ezt akartad nézni? Ezt ajánlják a topicban többen is
-
tasiadam
veterán
válasz kelna91 #40827 üzenetére
Én úgy bánok, hogy ha win10 megy, és 60c alatt van minden, akkor ne pörögjön semmi, olyan 25%on mennek, bőségesen ezer rpm alatt az f12 és P14-ek. Amint beindul a CPU, felpörögnek. Jobb lenne, ha az alsó P14 a GPu tempet követné, a felső meg a CPU, de sokra nem mennék, ha úgyis az 1 darab f12 szívná ki azt, amit betol. FPS limit mellett a túlmelegedés és a hang sem probléma.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest