- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- AliExpress tapasztalatok
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fantomas80
tag
Sziasztok!
Vettem ilyen ventit öszesen 9db-ot. [link]
Olyan gondom lenne. Hogy a 9ből egy ventillátor. Mintha ventillátor vissza fele forogna plusz szerintem teljes fordulaton forog. Miközben az összes ventillátor egy pwm csatlakozóról üzemel többi szépen lassan forog. Y elosztóval van az összes meg táplálva.
Szerintetek el lehet kötve az elektronikájában valami?
Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
-
Süti21
csendes újonc
Sziasztok
Egy olyan gondom van hogy PWM ben minden ventilátor 1200 rpm megy
DC módban meg állandó ki be kapcsolást produkál hiába ki van véve az hogy ne álljanak le a ventilátorok.A gépházam : https://www.silentiumpc.com/en/product/signum-sg1v-evo-tg-argb/
Az alaplapom egy Asus B350M-E -
Grózi
Topikgazda
válasz Fantomas80 #38651 üzenetére
Kiccit sok 9 db venti 1 aljzatra...
Próbáld meg az általad hibásnak vélt darabot külön meghajtani,azzal ki tudod szűrni hogy hibás-e.Ha nem(meg amúgy is),szed szét őket legalább 2 aljzatra elosztva.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Tuvix
tag
Hali
Adott egy alaplap [B150M Mortar] és egy ház [Zalman].
A házhoz kapott ventilátorokat használtam eddig, de kezdenek egyre hangosabbak lenni és az egyik szerintem csapágyas is lesz lassan. Rájöttem hogy ezek molexes ventik, ami ha jól gondolom azt jelenti, hogy folyamatosan maxon pörögtek. Ezen szeretnék változtatni, de nem tudom hogy az alaplapon lévő csatlakozó PWM-re alkalmas-e? Ha nem, akkor milyen 120 mm-es ventilátor ajánlott, ami feszültség alapú szabályozású? Külön vezérlőegységet nem szeretnék és RGB sem kell.[ Szerkesztve ]
-
-
totig
tag
Van bárkinek ötlete, hogy honnan tudnék be quiet! Pure Rock hűtőhöz fan clipet szerezni? Elvileg spare parts request van be quiet-éknél, de másfél hónap alatt nem reagáltak.
-
Fantomas80
tag
Nem az alaplapra vannak kötve a ventik hanem ő szabályozza őket vízhőfok fügvényébe : ULTITUBE D5 150 PRO tartály D5 NEXT szivattyúval
PWM ventilátor kimenet akár 25 W teljesítmény- és sebességfigyelés.
Pl .5W most a 8 ventillátor 1074 -es fordulaton. Szerintem simán tudnia kell ennyit, ha már ezt írták rá.
Én inkább arra saccolok elvan kötve a ventillátor vagy a csatiba vagy a forrasztása.
Vagy ez nem lehetséges? Pwm kábel felcserélve, pl a pwr-el?
Minden össze kötegelve stb ezért nem álltam még neki szétbombázni csak agyalok rajta hogy mi lehet a gond.Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
-
Grózi
Topikgazda
válasz Fantomas80 #38665 üzenetére
Hát biztosra csak akkor tudsz menni ha szétkapod és megnézed külön azt a ventit.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Süti21
csendes újonc
Ma meg oldódót a probléma
Le töröltem az Asus AI suitet , Le húztam egy ventilátor a vezérlőről és azt dugtam rá a cha fan helyre. A bios ban nyomtam egy optimalizálást és lás csodát nem kapcsol le a ventilátor. Ezután vissza csatlakoztattam a ventilátort és a vezérlő 4 pines csatlakozójával is megy azóta -
steewcv65
őstag
Igen,feszultseggel tudod szabalyozni,ha az alaplapod tamogatja
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Tonchi26
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Artic E-sport cpu hűtőm a ventilátorának van egy y csatlakozója, ha arra rákötném a házam ventijét ami egy Artic P12 pwm-es cucc ez a 2 dolog tudna -e együtt működni? Okozna -e zavart a processzor hűtésében vagy csak simán ugyanazon a sebességen pörgetné mint azt nem leszabályozva őket mert hogy 2-en vannak. Segítségeteket előre is köszönöm.
-
-
Tonchi26
csendes tag
steewcv65 ; abdulka1 köszönöm a gyors válaszokat. Miután kicsit pihentem rá és jobban átgondoltam magam is erre az eredményre jutottam, de megerősítettetek benne.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Adott egy CM Masterbox 5 with mesh és szeretném kicsit kibővíteni ventilátorokkal. A gyári 2 darabot szeretném lecserélni 4 darab (1 hátul 3 elöl) 120-asra.
A mesh miatt van bármilyen egyéb dolog amire figyelnem kéne? Monjuk erősebb legyen a szívó érték vagy az nem számít?
Illetve szemezgettem rgb-vel, viszont a gyári ryzen hűtőt meg le szeretném cserélni egy darkrock 4 pro-ra, abból viszont nincs rgb.
Mik a mostani ajánlások, amik jól hűtenek de csendesek is?
Köszi!"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
chopin42
addikt
válasz J0shu4M1ll3r #38675 üzenetére
Szevasz! Szokásos: artic p12 pwm pst. Mindenre is elég.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz chopin42 #38676 üzenetére
Szia!
Köszi! Ez jó elöl és hátul is? Mesh miatt motha erősebb kellene de nem vagyok benne biztos.
Illetve elég ugráló az ára, valahol 1500 valahol 7000 darabja...
Más alternatíva is van vagy ez ennyire best buy?"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
steewcv65
őstag
válasz J0shu4M1ll3r #38677 üzenetére
Ebbol nincs 7000ft /db aras,max bundle-ben van.
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
chopin42
addikt
válasz J0shu4M1ll3r #38677 üzenetére
Mindenhez elég (ház, radi, borda), mert statikusban jobb mint egy légszállításra kihegyezett venti, de a légszállítás is hasonló, szóval kiegyensúlyozott, bestbuy venti, zaj-teljesítményben alig van párja, tök mindegy, mennyiért veszed. Amúgy 1500 Ft, a 7000 Ft az az 5-ös pack akart lenni, csak a bolt hülye...
[ Szerkesztve ]
-
Archus
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon csendes 120-as PWM-es ventilátort keresek. Jó lenne ha alacsony fordulaton (pl. 300-400 RPM) is tudna üzemelni. A lényeg, hogy minél csendesebb legyen.
Tudtok ajánlani valamit?
A válaszokat előre is köszi
-
Fluke
tag
Sziasztok!
Van nekem egy nem túl új gépem, de ez most mindegy, és még pár éve az cm elite 335 házba alapból benne lévő ház venti hátul behalt, de volt nekem itthon elfekve egy arctic f12pro, betettem helyette, de hát hangosabb a gép mint régen, nem azt mondom hogy elviselhetetlen de zugosabb lett, amúgy az alaplap az asrock m3a770de, és lehet ez is a baj hogy ez 3pines és nem szabályozható csati amin a venti van. igazából nekem elég lenne olyasmi is mint ami benne volt cooler master venti, de azt már nem tudom milyen volt, kidobtam, néztem azt hogy ilyenek vannak ajánlva nanoxia vagy b quiet meg ami 1000rmp-es, de valami olcsóbb is elég lenne olyan 1500-2000ft körül, vagy valami a Cooler Mastertől...
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Szevasz! Mivel a lapot csak 3 pines csatikkal rendelkezik, ezért a sima p12-t vedd, az jó a lapodhoz, és ugyanazt tudja, mint a pwm verzió, amit 4-hsz.-el ezelőtt írtam. De ezt érdemes szabályozható csatira kötni, mivel 1800 rpm azért nem csendes, bár nem jó/nem is tragikus.
Ha nem tudod szabályozhatóra kötni, akkor ezt: p12 silent. Max 800 rpm, elég csendes és levegőt is mozgat.[ Szerkesztve ]
-
mobbo
senior tag
hi!
Asrock B450M Pro4-F alaplaphoz (Polychrome Sync) Cooler Master MasterBox MB311L házban milyen világítós venti jó ami halk is meg szép is meg olcsó is? esetleg ledszalag, egyebek, hol kapni ilyet?
thx
-
steewcv65
őstag
Ilyen nincs... De talan ez all ahoz kozel , amit te szeretnel..
https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/alpenfohn/wing-boost-3-argb-120mm-84000000158-62-p450887958/#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
mobbo
senior tag
válasz steewcv65 #38687 üzenetére
köszi, nézem
esetleg ez? és ha igen milyen kábel kell hozzá? https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/cooler-master/masterfan-mf121l-rgb-120x25mm-r4-c1ds-12fc-r2-p397977221/ -
steewcv65
őstag
Ez sokkal gyengébb minőségben és műszakilag is.Ha kell a csilli-villi akkor amit küldtem az még megfelel minden kritériumnak,ha nem akkor arctic P széria......(ár/érték)
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz chopin42 #38679 üzenetére
Köszi, találtam is 5ös packot pwm pst típusból. Új kérdés, mielőtt megveszem: van olyan is, hogy pwm pst co (continuous operation). Elég lehet a co nélküli, mert az is sokáig bírja, vagy lenne bármi értelme a co kiadásoknak?
Köszi!"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
senior tag
Sziasztok!
Rég nem jártam itt...
Azon gondolkodok, hogy lecserélem a gépben az összes ventit!
Esetleg tudtok ajánlani ezek helyett jobbat?Felső vízszintes radiátoron 3db 120 Lepa
Első függöleges radiátoron 2db Akasa Apache PWM 140mm
Hátsó felső házventi 1 db 120 Akasa Apache PWM
Hátsó alsó házventi 2 db 80 NoiseBlocker -S
Alaplapi CPU foglalat hűtő Akasa AK-FN078 Slimline PWM - 120mm
Ja és a legfontosabb a tápban lévő ventit is fontos lenne cserélni! AURUM PRO 1200WEzeket szinte kivétel nélkül 8-900rpm használom.
Hardver adatok az oladalamon!Véleményeket előre is nagyon köszönöm!
-
veterán
válasz Kbhont #38691 üzenetére
Miert akarod oket cserelni ?
Apache / Lepa -tol nem sok jobb radiventi van , max a meregdraga Eloop /BeQuiet SW3 /Noctua NF-A12x25 trio.
Az a 2db 8centis venti mi celt szolgal ? Ha exhaust ,akkor en kidobnam oket es raknek egy 12 /14 cm ventit a VGA alatti pci takarolemezekhez. Csendesebben ugyanazt/tobb levegot szallit mint a 2db 8as.
Egy regebbi hazamban ,hatul 12cm : [kép]
Jelenlegi hazamban 14cm (TY 147A) : [kép]Tapegysegbe necces lesz mivel egyedi meretu a venti ( 135m) arra nincs otletem.
[ Szerkesztve ]
-
Tuvix
tag
Hali!
Zalman Z9 Neo házamhoz lassan megjönnek a ventilátorok, de arra lettem figyelmes hogy a Gigabyte GTX 1060 6GB Windforce2 ventillátorai alapjáraton nem mennek, ami jó. De terhelés alatt kis zúgó, berregő hanggal pörögnek. Utánaolvasva ez Gigabyte típushiba. Megéri ezeket lecserélni, van valami ajánlott márka 88 mm - es ventikhez? Vagy próbáljak valamit aláapplikálni 2 normális ventilátorral?
-
-
Richard!
addikt
Az átalakító szerepel a linkben. A fan stop sajnos ezekkel az új p12-kel már nem működik (a korábbiakkal még igen), de így is hangtalan, ~210-220 RPM-mel megy ilyenkor és tudja magát szabályozni.
Nagyjából 15-20°C-t nyertem terhelés alatt.Ma kezdődik életed háralévő része
-
Tuvix
tag
Zalman Z9 NEO házban amik vannak ventik 5 darab, 2 az elején befele, 2 a tetején kifele és 1 a hátsó részen kifele tolja a levegőt. Nem lenne jobb a 2 felsőt megfordítani, mert így nincs túlnyomás, csak gyűjti a port a gépház belseje? Vagy ez így lett okosban kitalálva, így hűvösebb a ház belseje?
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz J0shu4M1ll3r #38690 üzenetére
Esetleg bárkinek van tapasztalata erről? Elég a sima pwm pst vagy a co annyival sokkal jobb?
"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest