Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    válasz PapaMaci #1024 üzenetére

    Köszi a tippeket!
    Egy 14cm üveggyapot réteg kerül mindenképp födémbe hőszigetelés végett (az egész pincébe), és mivel marad régebbről igen sok, valami egyszerűbb üveggyapot, ezért szerintem ezt is felhasználom majd. Még átgondolom, hogyan, mindenesetre nem profi szoba lesz, szóval azért nagyon mélyen nem akarok belemélyedni, az mondjuk érdekelt volna, érdemes-e légréseket hagyni (milyen, hogyan, hol, stb), milyen testsűrűségű anyag jó, ilyesmik.
    Ez téglalap alakú szoba lesz :D Ezzel nem tudok mit kezdeni. Gondolom nem árthat, ha bent is van pár ilyen gyapot tábla (bass-trap), vagy szivacsok a plafon/fal találkozásánál, tojástartó, meg ilyenek jutnak még eszembe, így elsőre, majd azért megpróbálok utánajárni, ne csak úgy be legyen hányva minden, nem árthat egy kis rendszer vinni bele.

    Ja igen, méretek: könnyűszerkezetes ház, 3 fala tehát 'üreges' (gipszkartonlap, 15cm széles fa tartóváz, gipszkartonlap), ebbe kerül a gyapot. A 4. fal tartófal, ez tégla és... fogalmam sincs, milyen vastag, 20-25 biztos van, majd megnézem talán ablaknál. Ez elé kerülne egy 5cm-es előtétfal, fémprofil + gipszkarton + gyapot.

    Talaj most csempézve van, ez kap egy padlószőnyeget.

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák