Új hozzászólás Aktív témák

  • ledgeri

    nagyúr

    Wall of text, de:

    Újabb szabálytisztázást kérnék: Bisines battle
    Session story-m úgy kezdődött, hogy LSIA-nál spawnoltam, mentem egy privát jet-ért mert épp kedvem szottyant FZ hangárazni, így az adta magát. Kb 6-8 játékos, velem együtt 3-4 ph-s. Chatban épp arról volt szó, hogy miért éri meg, vagy nem a z arena war-os egyik köcsi, vagy hogy mit bír, vagy hasonló.
    Épp "final approach"-oltam, mikor megjelent: business battle, és truck spwnolt a legészakibb bunkertől "innen", egyből fordultam is rá, mivel a levegőben voltam. nagynézetes kistérképen láttam, hogy sehol senki abban az irányban. Ekkor a chatből látom, hogy ********** írja, hogy : Geri az az enyém.
    Ennek ellenére mentem utána, gondoltam magunk közt könnyebb elintézni, meg talán 1x sikerült azt nyitni, így kellett a gyakorlat.
    Amikor kiesett az autó megkérdeztem, hoy hol vagy? Erre jött, hogy Casino Penthouse. Elindultam a nyugati parton, mert így is úgy is dél... Persze ezalatt jöttek az NPC-k meg vezettem chatelgetni nem volt lehetőség. Közben látom: de hát mondtam, hogy az az enyém.
    Volt egy kis chat, amire nem emlékszem, de semmi komyol, csak, hogy így szoktuk, úgy szoktuk, meg talán olyan is elhangzott, hogy "meg szoktuk kérdezni"... Semmi említése osztozásnak, semmi említése találkozópontnak.
    Mikorra az én NC-mhez értem (keletibb északi), telt a session, akkor már kb 20-an voltunk, szét-RPG-ztem az autot, addigra megjelent egy nem támadó, nem crew, MKII, az egyik ládát bevittem, és akkor chekkoltam a mapot: a legészakibb PH-s emberke is a Casinós, északabbi lehajtó kereszteződése körül volt. Mikor kiértem láttam, hogy az MKII-ős emberkének ugyanott volt az NC-ja, ahol nekem, és bevitte. BB over. Egy másik PH-s emberke maradt a sessionben, aki a chatnek nem volt részese.

    Korábban is volt egy furibb BB. Lehet, hogy csak ph-s session volt, vagy kevesen mások, már nem tudom, és az volt a küldi, hogy elitek őrzik a cargo-t mélygarázsban. Amint megláttam, indultam is felé, semmi chat, hogy kié, mié, de 2-3 másik ph-s is írtotta a népet. Mire én motorral beértem kb 5 ellen maradt a 20-ból, 2-őt öltem, a többi is halt, egyből be a furgonba -én voltam a legközelebb, motorral beronygyolás lévén, és 1-perc múlva már secured. Az egy perc alatt semmi kié, mié, hányba felezzük, vagy hasonlók.

    Business battle-t érintő kérdéseim: Mi alapján dől el hogy kié? Mikor Dől el hogy kié?

    Én az aktuálisan elérhető, és leírt szabályok alapján úgy gondoltam, hogy aki a leghamarabb eléri, anélkül hogy crew-társnak kárt okozna, az megkaphatja, esetleg ő, meg aki kéri osztoznak, ha épp csata van érte, akkor meg segít hogy legalább crew-ban maradjon. De ha le kell chat-ben stipi-stopizni, akkor ezentúl aszerint cselekszem. Ha nem közelség alapú, hanem egyezkedős, akkor kérdezném, hogy akkor az hány nem PH-s főig él?

    _____________________________________________
    Egy más de megint véleményt kívánó kérdés: Lehetne hangsúlyozni, hogy ha épp eladás-sor van, akkor az épp business-boss döntsön arról, hogy az aktuális pakk megy-e más sessionbe, vagy nem? OK ha jön egy modder, vagy épp egy fullos bunkert támadnak be sikeresen, akkor az új session, de a minap is előfordult, hogy nekem adtunk el MC-t. 1-2. lement nyugisan 4(mi)+ 4 (más) fős sessionben, épp heliztem a kövekezőhöz, erre látom, hogy egyik tag beírja: Jaj már megint telünk... Csinálok másikat, és ha akartam volna is írni valamit, épp NAP-helizés közben, sem tudtam volna, mert addigra már kilépett, mire a városból kiértem ment utána a másik kettő is. Velük meg az esélyem arra, hogy abban a sessionben legyen eladási bónuszom.....

    Meg akkor már kiírom magamból, hogy vannak dolgok amiket nem érzek hatékonynak, ez már csak úgy általános:
    4-fős 4 ph-s sessin. Bekérdez egy passzívat eladni vágyó, hogy ki tudna jönni eladni, fele prep-el, fele vár valakit. Megjön a várt, ő és az azt váró elmenek autót adni, ami alatt feljön még 1-3 ph-s. Elkezd szerveződni egy megagroup.
    A megagrup elkezdi első szállítmányát, az MKII-ősök érnek a célhoz elsőnek, dobják a gépet, lemegy a kör minden rendbe. A session algoritmusnak feltűnik hogy jé mennyivel többen vannak itt mint máshol, és tölti ezt. Második körre:
    -vagy az első körhöz hasonlóan az MKII-sök -dobva a saját "OP" cuccukat lelkezdik a leszállítást - szóval védtelenebb a pakk, Palika az ingyen autójával meg azt sem tudja mit kéne csinálni, mert mindenből kimarad.
    -vagy jön egy modder, vagy orbital/ esetleg az eladó betojik , és ami tényleg több emberes, abból harmad, negyed sikerült ez idő alatt, és a csapatbomlás után megint kezdődik az egész valamelyik korábbi ponttól.
    Miközben egy 4/4-es session simán leviszi azt amit egy 8/30-as letud, egy levitel alatt megjön a haver, és talán akinek le lett víve a passzív cucca szívesebben megy nem idő alapúba besegíteni.

    Emellett meg nem-én-cuccom eladása közben is megesett, hogy egy driver meg-meg állt, mert chat-elgetett nem a játékba. Ez az aktuális eladónak nem éppen veszélytelen. Sajna a session bármikor felfúvódhat, lehet, hogy pont azon a toldogatott fél perc csúszáson múlik egy eladás, vagy " jaj modder, új session, mindenki megvan?, kiét visszük" sor...

    Meg csak eszembe jutott: A Discord milyen szinten van használva? Pl ha megy a megagroup, akkor nagyon hasznos tudna lenni, ha lenne 1 térképes emberke, akinek csak az lenne a dolga, hogy figyeli a session mozgásokat, ki lehet veszélyben, kinek kell segítség... ok túlmilitarizált az egész, armából (is) érkeztem...

    Tudom, hogy sok ember, sok igénnyel, sok korlátozással, nem egybevágó lehetőségekkel van itt, de egy-két dolog lehetne pecízebb, vagy hatékonyabb. Tudom, hogy ez az egész csak 1/300-ad vélemény.

    // #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

Új hozzászólás Aktív témák