Aktív témák
-
Grunya
aktív tag
válasz Thulcandra #1 üzenetére
Éppen ma este lesz grillparty nálunk! Ez már vagy a tizedik ezen a nyáron. Korábban szárnyas párti voltam, akkor rengeteg csirke és pulykafilét pácoltunk be ilyen alkalmakkor. Most azonban sokkal inkább a sertés és marha húsokat kedvelem. Ma sertéstarja a menü. Már 1,5 napja érlelődik a páclében. Isteni lesz...
-
Grunya
aktív tag
Nagyon egyszerű! Olívaolaj, fokhagyma, bors. Mindig olívaolajat használok napraforgóolaj helyett. Nem azért mert egészségesebb, hanem mert ízletesebb. Imádom a fokhagymát, ezzel nem szoktam fukarkudni... Sót viszont ne tegyetek bele, mert attól megkeményedik a hús! Bár gondolom ezt mindenki tudja.. A sót csak sütés közben kell rászórni a szeletekre.
Szárnyasokhoz pedig a Kotányi páckeverékeket ajánlom. Úgy jó ahogy van. Kentucky-grill, stb. Ehhez csak még extra egy kis mustárt kell adni ízfokozónak. -
Grunya
aktív tag
Még egy jótanács: kerüljétek a ''faszéngyújtó folyadék''okat. Mindegyik büdös mellékízt ad. Kis száraz ágakból szépen meg kell rakni a tűz alapját és majd arra rátenni a faszenet.