Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Most a napon videózva, fotózva melegebb mint a P6a, és vett is vissza a kijelző fényerőből. Nem tragikus, de nem rémlik hogy az elődjénél is észrevettem ilyet.
És ilyenkor (néha máskor is) melegebb a keret (tokon át nem zavar).Akkuban is akkor van legalább ilyan mint a P6a, ha normálisan van térerő. Nálam hétköznap nincs, így csak több energiát pazarol a jobb jel reményében.
Nagy csodák nincsenek, több kraft/jelerősség/gyorsabb frissítés több energia. Eddig nekem jobban bejött ameddig a P6a engedte ezeket. Bár meglesem akkutakarékoson is.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
grizlisandor
veterán
-
ghiottone
nagyúr
válasz grizlisandor #252 üzenetére
Úgy legyen.
Én, anno októberben ezért engedtem el először a 7-est. Mire rájöttem, hogy él a régi telekom üzleti emailem és elfogadták onnan a bekapcsolási kérést, már kolléga lecsapott a telefonra.Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
balint82
senior tag
Sziasztok, bizonyos szinten off, de ma reggel realizáltam, hogy a 4a telóm akksija elkezdett púposodni. Lehet ilyenkor (gari után) bármit tenni még vele vagy hagyjam a francba?
Google Pixel 4a
-
K82
őstag
válasz balint82 #257 üzenetére
A Google szerviz: [link], ha végigzongorázod elvileg látnod kell várható összeget, USA-ban 99$ körül van, nem nagyon éri meg.
Allkatrészre ott az ifixit, 40€ az akku + 15 a szállítás és kereshetsz egy szervizt aki kicseréli.
A legjobb megoldásnak a mobee.hu tűnik, 17e Ft mindenestül együtt.Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
Jinx L. Joke
csendes tag
válasz balint82 #255 üzenetére
Pár napja volt ezzel kapcsolatban poszt Redditen, alul linkelem. A lényeg, hogy elvileg ha írsz a Googlenek, hogy nem érzed magad biztonságban, tűz/robbanásveszélyesnek tartod akkor többnyire szokták cserélni/javítani/beszámítani.
Persze itt a legnagyobb akadály, hogy Mo-n nem forgalmazzák, így ezt Németországból, Ausztriából (vagy bármi Google által létező országból) érdemes kezdeményezni.Én az alaplap hibás Pixel 5-mmel másik utat választottam, megvártam míg felrak valaki egy képernyő hibás P5-t és most összeollózom majd egy működővé. Mondjuk ennél olcsóbb neked egy akksi csere.
-
emilll
tag
válasz Jinx L. Joke #259 üzenetére
Szóval ha valaki Magyarországon vásárol Pixelt, akkor egy Google által támogatott országban/-ból intézheti a garanciális problémákat (nem csak a fenti tűzveszélyességet)? Szóba állnak vele annak ellenére, hogy Google által nem támogatott országban vette a telefonját? És akkor a G.ügyfélszolgálatnak ír és ők meg futárral viszik-hozzák?
-
csanyix
tag
Szia, most olvastam a hozzászólásod, és megcsináltam, amit írtál. Nekem ezt adta ki:
Ezek szerint nálam a volte nincs bekapcsolva? Nem működik? Pedig tegnap a 1414gyel lecsekkoltam, és azt az üzenetet kaptam tőlük, h volte bekapcsolva, 4G csatlakozás szintén. Akkor most mit tegyek? (Tele vagyok hívás problémákkal /szakadás, nem épül fel, rossz minőség stb. /
Köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
-
K82
őstag
A phone 0-ra nézdd meg mit ír, ez a másodlagos SIM ami ráadásul roamingol. A VoLTE roaming pedig nagyon esetleges, nagyban függ a két szolgáltatótól: lehet h külön-külön mindegyiknél elérhető, de egymás hálózatát használva nem feltétlen van így.
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
csanyix
tag
Szia, köszönöm, hogy írtál. Tökéletes a meglátásod ez a roamingolt francia kártyám állapota. Azóta rájöttem és megnéztem a másikat (Tcom), és azon minden OK. Viszont a francia kártyámon is, a szolgáltató szerint, engedélyezve van a VoLTE, ennek ellenére minden, erről a kártyáról indított hívással gondjaim vannak (2-3 mp. utáni szakadás, 10-15 mp-es hívásfelépülés, kritikán aluli hangminőség, stb.) ??? Európa nyugati felén mindez a probléma nem jelentkezik, tökéletesen működik a telefon. Nem tudom, hogy mit csináljak??? Tipp esetleg? Köszönöm előre is.
-
K82
őstag
Vársz, jobb ötletem nincs. Ezért írtam h külön-külön, saját hálózaton lehet mindegyik szolgáltatónál VoLTE, de roamingban nem ez az alapeset még cégcsoporton belül sem. Amíg a szolgáltatók kölcsönösen nem egyeznek meg a technológia használatában, addig sajnos nem lesz változás. A 2G hívást kapcsold be a francia kártyán ha nem lenne, segíthet rajta de nem 100%.
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
bizonytalan
tag
Sziasztok, Pixel 7a vásárlásán gondolkodom. Hálózati problémákról van tapasztalat valakinek (hanghívások)?
-
vacs
veterán
-
-
emilll
tag
Mennyivel lesz olcsóbb a novemberi-decemberi akciókkor a 7a (százalékban)? Ha 10-15%-kal számolok a jelenlegi átlagos áránál, akkor jól gondolom? 150ezernyi forintért van akcióban a 8GB-os (nem Mo-n) és gondolkodom a megvételén (személyesen, nem rendelve). Úgy gondolom ennél jelentősen (20-30ezer Ft-tal olcsóbb) nem lesz még év végén se.
Nem sürgős, de ha úgyse lesz sokkal olcsóbb, akkor minek várjak. Viszont ha várható nagyobb árcsökkenés, akkor megvárnám. -
grizlisandor
veterán
válasz bizonytalan #269 üzenetére
Telekom Volte szolgáltatás aktiválása után hibátlan.
Tessék szíveskedni visszaolvasni, mint a phollégák is írták, meg a nagy testvér Pixel 7/7 Pro topikba.
-
grizlisandor
veterán
Látóasszonyok topikja tudja megmondani, vagy még ők sem.
Valamennyit csökkeni fog, mivel jön a Pixel 8, de a forint árfolyama csúnyán beleszólhat az árcsökkenésbe.
Pl.: 2,5 hete rendeltem meg a telefonom, amit most 5 ezer forinttal drágábban tudnék megrendelni ugyanabból a boltból. -
emilll
tag
válasz grizlisandor #274 üzenetére
Hogy mik vannak... beleolvastam és semmit nem értettem abból, ami ott folyik...
Azért gondoltam, mert a 6a árának alakulásához talán lehet viszonyítani, ebből "számoltam ki", hogy kb. 15%-kal csökkenhet az ára év végére.
A forint árfolyam alakulása szerencsére nem érint. Ha érintene és meg akarnám venni a telefont, akkor szaladnék most venni, mert ha még a kormány is 420-as euró árfolyamot vár jövőre, akkor az lesz is minimum annyi. -
emilll
tag
Megvettem. Aztán amikor bele akartam rakni a SIM kártyát meglepődtem, hogy a tartójában nincs elválasztba a két SIM kártya helye... mivel gyanús volt rákerestem és most látom, hogy csak 1db fizikai SIM kártya fér el benne... Hihetetlen... A Telekom meg nem ad eSIM-et Dominohoz. A külföldi se ad eSIM-et. Ennyire nehéz lett volna 2 SIM-nek helyet csinálni?
-
emilll
tag
-
emilll
tag
Akik már régóta használják biztosan (hátha, remélhetőleg) tudnak megoldást a furcsaságokra (hacsaknem ezek változtathatatlan pixeles sajátosságok):
- a fenti... hogy hívják azokat? Csempék? (tiles angolul) ikonok (pl. BT, net, zseblámpa, stb.) mérete nem változtatható? Miért kellenek a feliratok, miért nem elég az ikon és akkor több férne el egy oldalon?
- a netet fent lehet valahogy egyetlen érintéssel ki- vagy bekapcsolni? Most ha rányomok, akkor feljön egy újabb ablak vagy mi a wifit és mobilnetet ki-be kapcsolásához és utána még a Done-ra is rá kell nyomnom..... Miért nincs külön wifi és mobilnet ikon/csempe?
- Auto fényerőt be/ki lehet valahol kapcsolni? Ha pl. ideiglenesen lejjebb veszem a fényerőt, akkor utána hogyan fog ismét normál fényerőre beállni és alkalmazkodni és addig honnan tudja, hogy ne alkalmazkodjon, hanem maradjon alacsonyan a fényerő?
- NFC ki/bekapcsolásához sincs egy egyszerű ikon? A beállításokba kell menni?
- Miért ad ki hangot minden képernyő feloldáskor?Miért nem tanulnak egymástól a gyártók? A Xiaomim ezekben sokkal felhasználó-barátabb volt. Csak ikonok fent, szöveg nélkül, egyetlen nyomással ki/bekapcsolható wifi/mobilnet/nfc/auto fényerő.
-
grizlisandor
veterán
- a fenti... hogy hívják azokat? Csempék? (tiles angolul) ikonok (pl. BT, net, zseblámpa, stb.) mérete nem változtatható? Miért kellenek a feliratok, miért nem elég az ikon és akkor több férne el egy oldalon?
Ez a stock droid kinézet, valami custom launcher lesz rá a megoldás.
- a netet fent lehet valahogy egyetlen érintéssel ki- vagy bekapcsolni? Most ha rányomok, akkor feljön egy újabb ablak vagy mi a wifit és mobilnetet ki-be kapcsolásához és utána még a Done-ra is rá kell nyomnom..... Miért nincs külön wifi és mobilnet ikon/csempe?
Úgy emlékszem ez Android 10 körül jött be, előtte egy mozdulattal tudtad állítani.
Beállítások/Megjelenítés/Alkalmazkodó fényerő
Ezzel a funkcióval én se vagyok megelégedve, túl agresszív a Pixel 3a PixelExperience ROM-hoz képest.- NFC ki/bekapcsolásához sincs egy egyszerű ikon? A beállításokba kell menni?
Ha lehúzod az értesítési sávot(csempéket), ceruza ikonnal testre tudod szabni, hogy az NFC-nek legyen ikonja.
- Miért ad ki hangot minden képernyő feloldáskor?
Beállítások/Hang és rezgés/Képernyőzárolási hang
-
vacs
veterán
1. Értesítési sávi gyors kapcsolók: nem tudsz semmit állítani ez ilyen feleslegesen elnagyolt, engem is zavar!
2. Ez is ilyen, engem is zavar!
3. Igen, telefon beállítások, megjelenítés résznél.
4. Nfc-t nem kell kapcsolgatni, mert nulla a fogyasztása!
5. Ez az alapértelmezett, nem lehet állítani!Ahány gyártó, annyi féle felhasználói felület!
Grizlisandor: egy launchertől az értesítési sáv nem változik, ez ilyen sajnos!
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Fall-N
veterán
Azt akartam írni pont, hogy az értesítési sáv és így egészében a ROM összes beállítása, popup ablakok, toast üzenetek, képernyőzár nem változnak a launchertől, azok maradnak az adott ROM sajátjai. Ezért nem szeretem a különböző UI-kat, mert hibába raknék fel valami Pixel-like launchert a többi marad ugyanolyan.
Mondjuk nekem tetszik az Android saját értesítési sávja, meg az egész UI ahogy van. Főleg 6-7 év MIUI után. Igaz nekem nem Pixel van, hanem Motorola, de ez is tiszta Androidot futtat.
[ Szerkesztve ]
-
emilll
tag
Köszönöm a válaszokat. Úgy látom a legtöbbhoz hozzá kell szoknom. Nova lunchert használok, az értesítési sávon nem változtat.
Minden hang és rezgés ki van kapcsolva az értesítéseknél, feloldásnál mégis hangot ad ki. Nem hiszem el, hogy ezt ne lehessen kikapcsolni. Tovább kutatok, hátha találok megoldást.Szerk.: meg is találtam a megoldás a feloldás hangra... Elég hihetelen... Ha NFC-s kártya van a közelében (pl. a tokjában) akkor adja ki ezt a hangot. Ilyen kártya a személyi is... Amint kivettem a személyit, feloldásnál már nem ad ki hangot...
Most már csak azt kell kitalálni hogyan lehet ott tartani a személyit úgy, hogy ne adjon ki hangot...[ Szerkesztve ]
-
emilll
tag
Na meg is van a megoldás: az NFC ha ki van kapcsolva, akkor lehet mellette NFCs kártya, akkor se ad ki hangot feloldáskor. Sajnos nem lehet az NFC ki-bekapcsoláshoz ikont adni az értesítési sávon, úgyhogy csinálnom kell majd neki egyet a képernyőn
-
emilll
tag
Akinek kell, íme a megoldás a külön WiFi, külön Adat és külön NFC kapcsolókra az értesítési sávban:
1. Kell hozzá a Shizuku app: https://shizuku.rikka.app (GPlay link a honlapon a Download alatt)
2. Kell hozzá a Better Internet Tiles app (GPlayben megtalálható)
Ennyi az egész! Lesz külön Wifi, Adat és NFC kapcsoló a fenti, értesítési sávban. -
MC Pite
veterán
Köszi az infókat.
Én mondjuk simplebe bedigiztem a személyit oszt kész, idáig elfogadták így is (99%ban bemondásra megy). Aminek több értelme van az a jogsifene se érti ezbmiért két külön plasztikkártya még mindig.Van akinek még látszik tűző napon fehér háttérnél a kijelző mögött az ujjlenyomat olvasó és még valami fent?
Egyébként úgy néz ki nálam kevesebbet megy el mint a P6a, cserébe lassabban is tölt . Néha AA-val ha melege van, épp szinte csak szinten marad a töltöttség - de jellemzően tölt rendesen, egyszer állt elő a fél napos vezetés alatt. Mondjuk még olyankor is jobb a csonrta merülő A53aktól, de nem ehhez vagyok szokva a Pixelektől.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
emilll
tag
Nagy a csend itt, úgyhogy megszakítom:
Találkozott-e már valaki olyannal, hogy a telefon kiírja, hogy a rendszer UI nem válaszol és megkérdezi, hogy várjon, bezárja vagy újraindítsa azt, majd nem reagál semmire, a be/kikapcsoló gombra se, nem lehet újraindítani, teljesen lefagy? Nekem ezt csinálta pár percig, aztán magára hagytam pár percre, mert nem tudtam vele mit csinálni. Mire újra ránéztem már működött. Ez nem túl biztató... Ha legközelebb fizetéskor, repülőjegy mutatáskor, stb. hülyül meg, akkor nem tudok várni percekig. És vissza se tudom vinni, hogy ezt csinálja, mert nem tudom megmutatni, bizonyítani.
A másik meg, hogy a Wireless debugging állandóan kikapcsol. Van hogy egy napon belül, van hogy napokig rendben van, aztán egyszercsak kikapcsol. Ezzel lehet valamit csinálni, hogy ne kapcsoljon ki? Kell a Shizukuhoz. -
grizlisandor
veterán
Nálam megy rendesen a telefon, lassan kezd beállni az akkuhasználat is.
Kijelző hamar melegszik, meg van egy kis kékes árnyalat, az meg nem bug, hanem feature.
-
emilll
tag
Szuper, köszi mindenkinek. 30mp-ig valóban nem tartottam a gombot. A debugging-problémára megpróbálom a linkeltet.
[ Szerkesztve ]
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
7a akku ideje milyen lehet a 6a-hoz képest ?
tesztek szerint rosszabb ,de valójában ?
-
grizlisandor
veterán
Mikor kijöttek az első összehasonlítások, akkor a 7a jobb akku időt produkált.
Most nézem a gsmarena akku tesztjében is a 6a vezet.
Érdekes, mivel hasonló akku van mind2 telefonban, ráadásul a 7a ugye Tensor G2 chipet kapot, ami energiatakarékosabb meg jobb a modemje.Nem vagyok egy nagy power user, napi ~félóra közösségi média, folyamatos messenger, dual simmel, este videónézéssel általán a ~80%-ról lemegy ~40%-ra, nálam onnan indul az energiatakarékos mód.
Más:
Telekomtól megkaptam, hogy beaktiválták a VoWifi, csak indítsam újra a telefont, na majd utánolvasok és kipróbálom. -
vacs
veterán
válasz grizlisandor #299 üzenetére
VoWifi nem fog működni Pixelen root vagy rom csere nélkül.
(^)(>.<)(^)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest