Új hozzászólás Aktív témák

  • Moleman

    addikt

    Újabb kérdésekkel bombáználak titeket, ha nem bánjátok. :)

    A Strat már nagyjából kikristályosodott, hogy mit akarok, szétszereléskor még majd kiderül, hogy milyenek az üregek, ha befér, talán humbuckert is kipróbálok (vagy egyszerűsítek, és valami singlecoil méretű humbuckert teszek bele, ez már részletkérdés).

    Viszont több más projekt is összeállt közben a fejemben, a legegyszerűbb kérdés a superstratom. A satus nyereg fölötti húrleszorító nincs rajta, ezért az alsóbb húrok nagyon megtörnek a satu alatt, ezért elhangolódnak, mikor meghúzom a csavart, sokat kell utána finomhangolni. Egyszeri kellemetlenség, utána szépen tartja a hangolást, kérdés, hogy hosszú távon árt-e a húroknak, vagy maradjon így szépen, érintetlenül a fej? Ebayen kb 1000 ft, elviselhető kiadás, ha valóban hasznos.

    Vele kapcsolatban a másik problémám az, hogy a húrok nyújtásakor a tremoló előrebukik. Egy időben ütközőt tettem a tőke elé és jobban megfeszítettem a rugókat, úgy jó volt (gyakorlatilag úgy működött, mint egy kifektetett Strat), de ha már floydos, használnám dive bombon kívül másra is, ezért a tőke blokkolása nem tökéletes megoldás. Azt hittem, ez természetes, de néhány videóban láttam, hogy van, akinek nem bukik előre a híd, annak ellenére, hogy semmi mod nincs benne és rendeltetésszerűen működik a karral mozgatva.

    A másik projekthez szintén a youtube adta az ötletet, és elvileg megoldást is a zúgásra. A cél tehát a Les Paul üregeinek leszigetelése, a fedett kapcsolócsatorna miatt gondolom festékkel egyszerűbb, mint öntapadós rézfóliával, plusz nagyon tetszik a polírozás eredménye. A többi firlefranc már nem fontos, bár a tükrös potigombok és a fehér kapcsolóbogyó jöhetne, ha nem túl drága.
    Viszont tartok tőle, hogy a jelenlegi beállítást nem tudnám újra elérni a teljes lecsupaszítás után, így ezt inkább hangszerészre bíznám, egyúttal kicsit lecsiszolhatná a fogólapot is (remélem megoldható úgy is, hogy fent maradnak a bundok), mert eléggé sprőd maradt citromolajozás után is. Olyan, mintha egyes részein gyalulás után nem csiszolták volna le a gyárban. Egy ilyen mutatvány szerintetek milyen nagyságrend lenne a Vintage52-ben?

    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák