Új hozzászólás Aktív témák

  • ImI87

    őstag

    válasz Qru #1958 üzenetére

    Megértem amiket írsz, de igazából saját magadnak megválaszoltad a dolgot:
    "így jár aki oldschool"

    2x IDE:
    Emlékszem réged divat volt, hogy van egy író és egy olvasó is, hogy lehessen közvetlenül másolni dolgokat. Bár időt lehet vele spórolni, szerintem a mai gyors meghajtókkal és vinyókkal már nem olyan sok ez a + idő, és nem éri meg a dupla helyigény és a + kábelek miatt sem. (lásd: mostani példa) És ez kifejezetten igaz az IDE-s cuccokhoz, mivel ott a bunkó kábelek miatt sokkal problémásabb a dolog.

    De ha mindenképpen ragaszkodsz a mostani felálláshoz, akkor is van megoldás: vegyél hosszú IDE körkábeleket, és azokkal jobb lesz a légáramlat, és kényelmesen el is tudod rendezni őket.

    Floppy:
    Tul.képp. mihez kell manapság a floppy? :F (elképzelésem sincs)
    Bios-frissítés, Boot-olás DOS módban, már minden működik pendrive vagy CD segítségével. Szerintem ez is csak fölöslegesen foglalja a helyet, és bekavar a hűtésbe.

    VGA-k:
    Ebben teljesen igazad van, sajnos ez a legnagyobb hibája a Giga lapoknak. :((( SLI/CF esetén a 2 VGA teljesen egymás mellé kerül, így a felső kártya minden esetben fulladozik (kivéve persze vízzel). Igazán közétehettek volna még egy PCI helyet, és akkor lenne ott egy kis helky a hűtésnek, vagy pedig szükség esetén lehetne használni v.milyen PCI kártyát. :U
    A melegedéssel nincs mit tenni, az összes lapon a VGA(-k) az SB fölött van(nak). De az SB nem termel olyan sok hőt, és viszonlag jól tűri a meleget is. Nekem volt fölötte GTX295, az aztán fűtötte kényen, de így sem volt 60 fok feltt a chip, és nem volt emiatt semmi gond.
    Amúgy az NB-nél is jobb a helyzet, (mint pl P35-P45 esetén) mivel a korábbi NB funkciók közül már sokminden magába a prociba költözött, így az NB sem termel olyan sok hőt.

    Jó kis lapok ezek, főleg az árukat elnézve. :K Semmi sem tökéletes, mindig lehet találni v.mi hibát, dehát ez van. Azt a lapot kell választani, ami a meglévő cuccokhoz a legjobban passzol.

Új hozzászólás Aktív témák