Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz creed30 #3251 üzenetére

    Alapvetően 2 mentési mód létezik, az egyik a hagyományos (általában ez az alapbeállítás is) illetve az un. sector by sector módszer. Ez utóbbi az adott partíció/lemez összes szektorát menti, az üresekkel együtt is, így ez nagyobb méretet eredményez és ezáltal több időt is vesz igénybe. Ha egy sec by sec mentést állítanál vissza, az meghatározza a partíciók méretét is, ha egy hdd-n vannak partíciók, azokat elötte törölni kell, vagy magánál a visszaállításnál törli az adott backup/restore progi.

    Hagyományos mentésnél lehetőség van a visszaállításkor a partíció méretének megváltoztatására, növelés esetén akár a teljes lemezt meg lehet adni, csökkentésnél meg addig lehet csökkenteni, amekkora a kitömörített mérete a backup-nak.

    A hagyományos módszer amúgy teljesen megfelel, kevesen használják a sec by sec módszert, főleg azért is, mert vannak olyan alkalmazások, amelyek RAW adatokként mentik a backup-ot, azaz visszaállításkor a usernek kell gondoskodnia a megfelelő fájlrendszer kialakításáról.

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák