Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz qantum #2867 üzenetére

    Mindegyik progi, amely tud klónozni partíciót/hdd-t alkalmas erre. Van egy speciális üzemmód is, amit leggyakrabban sector by sector-nak neveznek, ez annyiban más, mint az alapértelmezett másolás, hogy az üres szektorokat is elmenti. Ezzel persze megnő a mentés ideje és mérete is, de visszaállításkor, minden fájl pontosan azon a szektoron fog lenni, mint az eredetileg volt.

    ro_bert17
    Nem biztos, hogy jól értelek, de pl a rendszerpartíciót nem tudod a rendszerpartícióra lementeni... ;] Mindenképp másik partíció avagy másik hdd kell hozzá, ahol kellő üres hely található. Az hogy ez mennyi, az nagyban függ, az elmenteni kívánt partíción található adatmennyiségtől illetve az általad használt backup progiban beállított tömörítési hatásfoktól. Általánosságban elmondható, hogy ha a foglalt terület 50%-a rendelkezésre áll másik partíción vagy meghajtón, akkor biztosan elvégezhető a művelet. pl az áltatlad írt példa alpján 40G-ből 4G szabad, akkor 36G adatot kell menteni, ergó ha ennek 50%-a rendelkezésre áll (18G), akkor simán kivitelezhető. Persze ennél lényegesen hatákonyabb tömörítést alkalmaznak a progik, (és az adat mennyiség illetve azok típusától függően), akár harmadára (ritkábban negyedére) is képesek betömöríteni.

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák