Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Rimuru #3522 üzenetére

    Ez egyelőre még mindig egy régi szubnoti, ThinkPad X220 egy mindössze 35W TDPS-s i5-2520M-es alaplappal, amit ugyanebben a topikban írtam pár hozzászólással ezelőtt. Azért elég halovány gép ez már, nyilván le lesz cserélve, de egyelőre ezen gyakorlok, virtuális gép alatt. 16 GB-ból 10 GB RAM-ot adtam a virtuális gépnek (okulva az esetből fokozatosan emeltem 2-ről 6-ra, majd 6-ról 10-re), meg a prociban lévő összes 2 mag 4 szálat, a make-nek meg a /etc/portage/make.conf-ban a MAKEOPTS= részben "-j5" van megadva, ahány prociszál + 1 szál. USE flag-ek defaulton vannak egyelőre hagyva.

    Egyébként még azon is gondolkodok, hogy az új gépben nem csak hogy min. 6 mag 12 szál lesz (esetleg 8 mag 16 szál), hanem a 16 GB helyett betolok neki én is 32 giga RAM-ot, meg egy PCIe 3.0 x4-es NVMe SSD-t, bár ha meg nem fordul nagyobb kód, akkor felesleges pénzégetés, meg overkill, olyan leszek, mint a youtube-os kopasz csávó.

    Bár az is igaz, hogy az az m3-as gép sem egy acélszörny. De gondolom te valami optimalizált kapcsolókkal és flagekkel fordítasz, meg gentoo-s témában is nagyobb tapasztalatod van. Meg a rendszered is biztos minimalistább.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák