Új hozzászólás Aktív témák
-
lumi
tag
Mashol ilyen olcso?
Nekem 40k-ert adta Electro World, bar gondoltam, hogy nehany ezerrel tobb lesz, de 15el? -
lumi
tag
Valaki modolta mar az 5ezrest? Vannak benne gyantazni valo uregek? Erosebb basszusnal igencsak ''kopog'' -os hangokat ad ki akarmilyen forrasbol. Basszus az van boven csak jonnek mellette ''muanyag'' hangu zorejek es bosszanto picit. Gondolkozok hangkartyan is, az alaplapi ''csucs'' high definition alc888 -as kartyat sztem kello mertekben becserkeszne hatulrol egy Audigy SE is. Zenehallgatasra / filmre kell a kartya nem xtra-csicsa jatekokhoz.
-
törölt tag
Próbáld meg úgy, hogy sztereóban küldöd ki a jelet a hangkártyából, és abba a módba kapcsold a Geniust, amelyikben ő maga keveri ki ''ál'' 5.1-re. Nekem sokkal jobban szól így. Nagyon nem jó zenénél, ha a hangkártya belepiszkál az eredeti sztereó jelbe, összekuszál csak mindent. És ha az X-Fi ezt teszi, az alaplapira meglehet ez hatványozottan igaz.
-
Kobe
veterán
nah csocsesz
nekem még a régebbi barna dobozos SW van, és volna vele egy kis gondom
bár a hangkarim csak alaplapi, szeretnék jobb hangzást elérni
a gond pedig az hogy egyszerűen kiba szarul kezeli le a mélyeket minden progi és ettől csak zúg búg a zene, ami elég zavaró mert rockzenénél ki kéne jönnie a mélynek rendesen
nem vagyok winamp guru, nincs hozzá valami külön plugin, vagy másik lejátszó amit érdemes lenne bepróbálni külön subwoofer kezeléssel ? mert winamp sztem most a mélyeket is a hangfalakon próbálja leadni, a jetaudio tudta külön kezelni de azzal nem voltam nagyon megelégedve -
CASper666
tag
Hali.
Sztem próbálj a hangkarin állítgatni!
Ha SB-d van, nézdd meg a CMSS 3D -nél be van-e állítva hogy sztereó hangokkal hogy bánjon.
Esetleg a bass redirection-nal is próbálkozhatsz.
De a többi típusnál is kell hogy legyenek hasonló beállítások.
Nekem elég volt ezeket beállítani a hangkártya driverében, és minden úgy szól, ahogy szólnia kell. Sztem nem a Winampot kell piszkálni, legalábbis én nem szoktam.Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
Tobika1
senior tag
Kellemes húsvéti ünnepeket minden kedves genius tulajdonosnak
-
Tobika1
senior tag
Ezt találtam az iwiw-en jelőljétek be ti is [link]
-
koobrewop
csendes tag
Sziasztok!
Ha volt már erről szó akkor előre is elnézést, de nem volt időm végigböngészni az egész topicot, pláne nem az archívot is a laza 5000 hozzászólással.
A lényeg, nekem van egy ilyen genius 5.1 hangrandszerem, a 3600-as.
A kérdésem az, hogy a hangszórói hány ohm-osak? Én mintha 4 ohm-ról találtam volna információt.
Azért volna lényeges, mert mivel ezt a hangrandszert eddig egy yamada 6500x dvd lejátszóról használtam, amiben volt dekóder és analóg 5.1 kimenet, tehát egyszerüen rca kábellel össze volt kötve a dvd és a genius és tökéletes volt, viszont a yamada meghalt, én meg vettem egy xbox-ot (classic) és erről nézek filmeket wincsiről, na meg játszok is. Viszont az xboxból az 5.1 csakis optikán tud kijönni, ami ugye a genius-on nincs, ezért akarok venni egy 5.1 erősítőt (Yamaha RX-V359: [link]) ami 6 ohm-os, viszont én szeretném rákötni a geniust. Ha nem lehet rákötni az ellenállás miatt akkor sajnos meg kell válnom tőle, pedig nagyon szeretem.
Megtehetem-e hogy mégis a genius-t rákötöm a fenti yamaha erősítőre vagy felejtsem el???
Csak azért kérdezem, mert úgy tudom hogy a hangszórók ellenállásának megegyezőnek vagy nagyobbnak kell lennie az erősítőjével.
Köszi előre is a segítséget.
[Szerkesztve] -
koobrewop
csendes tag
válasz koobrewop #1260 üzenetére
közben szétszedtem a genius hangfalait (a mélynyomó kivételével) és kiderült, hogy 8 ohmosak. Gondolom akkor ráköthetem kompletten az általam említett yamaha erősítőre, csak arra kell gondolom vigyáznom, hogy nem csavarjam túl fel rajta a hangerőt (mármint a yamahán). Még annyi, hogy mivel a yamaha erősítő sub kimenete aktív, meg ugye a genius sub-ja is aktív, ebből nem lesz gond?
-
Tobika1
senior tag
upp a topiknak
-
Gaben01
őstag
Hali!
Nekem egy fekete 3600-os van,és idáig nagy megelégedéssel használtam,nem volt zúgás,recsegés,egyszóval úgy szól ahogy kell.Egy sb live 5.1 hangkártyára van kötve az ac-3 kábelen keresztül (3db 3,5-es jack-el) és úgy gondoltam hogy rákötöm a dvd lejátszót is.Ennek megfelelően vettem egy 5m-es audió kábelt MM-ben 1K-ért,mindkét végén 2-2db rca csatlakozóval és bekötöttem a cd/dvd 2 csatornás bemenetre.Innentől kezdve zúgott mint az állat,viszont ha kihúztam az ac-3 kábelt,a zúgás megszűnt.
Van olyan kábelem is,ami 2db rca - 1db 3,5 jack,evvel az mp3 lejáccót bekötöttem a dvd lejátszó helyett,ekkor nem volt zúgás.
A kábel lehet fos vagy valami más geb@sz lehet?Álligattam már mindent a hangerőnél,eax-nél,ha mindent lenémítok akkor se szűnik meg,olyan mintha gerjedne valami ha a dvd és a gép is rá van kötve.Ötletek,javaslatok?http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Nantucket
tag
válasz koobrewop #1261 üzenetére
Nagyobb impedanciájú hangfalat nyugodtan ráköthetsz az erősítődré és a hangot is feltekerheted, mert a 8 ohmos hangfal 25% al kevesebb teljesítményt vesz fel mint a 6 ohmos, így legfeljebb az lehet a baj, hogy lehet hogy halk lesz. Aktív kimenetet viszont nehogy összeköss aktív bemenettel, vagy kikerülöd valahogy (ehez meg kell bontanod mindenképp) a mélyláda erősítőjét, vagy beraksz egy ''power brake'' dobozt az aktív kimenet és bemenet közé ami megeszi a jel teljesítményét (ez lehet egy sima ohmos ellenállás is, de akkor ez jó eséllyel torzít a hangképen), esetleg megpróbálhatod direktbe összekötni nagyon minimális hangerőbeállítással, de ez elég veszélyes játék
Gyűlölöm a HDD-ket
-
Tobika1
senior tag
Mostmár tényleg kivagyok, ma voltam a hangfalamért és még mindíg javítják és persze a garis határidő már lejárt és nem tudják cserélni mert nincs olyan színben jah és állítólag külföldön javítják hát ez érdekes biztos visszavitték kínába mostmár tényleg a f@szom kivan ezekkel.
[Szerkesztve] -
dilipok
veterán
válasz Gaben01 #1265 üzenetére
Én xbox-ot szoktam a gép mellett rákötni, és sajnos én is úgy vettem észre hogy zúg. Eddig az áramhálózatra gyanakodtam, ezért nem is nagyon érdekelt. Viszont azt még nem próbáltam hogy az ac3at kihúztam volna. Ha úgy megszünne a zúgás az baba lenne.
PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621
-
Bahama
aktív tag
Sziasztok
Lenne pár kérdésem.
Éppen a minap lettem boldog tuljadonosa egy 5000-esnek. Minden nagyon szép és jó, csak van 1-2 bibi.
Az első hogy valamiért nem tudom felrakni a régi sb live t.1-es hangkártyámat, mert bárhogy próbáltam felrakni (más pci slot, tiltás alaplapi hangra) minden install után kiírta hogy új hardwer :s. Így most per-pill használom a az alaplapi realteket.
A második meg hogy játékokban elvész a basszus. Pedig zene meg film közben teljesen jó. Mondjuk kicsit meg van komplikálva a kábelezés, mert van egy 5.1 -es fülesem, és annak van egy ''erősítő'' doboza, amibe megy a hangkártyából egyenesen a 3 csatorna, és onnan jön ki ugyan az a 3 amit rákötök, a mélynyomóra azzal a kábellel, ami a 3 csatiból egyet csinál, és nem szokványos a csatlakozója. És persze így DVD mód-ban megy a cucc.Kerüld a pusztán a vita kedvéért, erõteljes érzelmi töltettel ellátott, sokszor az észérveket nélkülözõ, témához inkább csak lazán kapcsolódó hozzászólásokat, melyek inkább exhibicionistán öncélúak, mint konstruktívak a közösség felé!
-
stavross
tag
válasz Gaben01 #1265 üzenetére
Sziasztok!
Nálam a tv-re van rákötve a VIDEO és a TV kötöm össze a fejhallgatókimenten keresztül egy jack-rca kabellel a 3600asommal! Lehet hogy nagyon paraszt megoldás , de nekem tökéletesen müködik
És még hülyén se néz ki, mert nem a TV elején, hanem az oldalán van a fejhallgató kimenet.
A DVD-m egy PANA S49, amin van 6RCA-s 5.1 kimenet és az megy rá a 3600as 6RCA-s bemenetére!
Én még (csak el ne kiabáljam) nem tapasztaltam zúgást
Üdv
Stavross
[Szerkesztve]Boldogok, akik nem várnak semmit, mert ők nem csalódnak!
-
Whaskes
senior tag
válasz dilipok #1273 üzenetére
a tv től az antenna kábel miatt búg. próbáld meg kihúzni az antennát. akkor nem fog búgni. van egy megoldása, euro scart csatlakozóval kell bekötni a tv-re, ha van rajta ilyen csati. volt régebben egy rajzon hogy meik lábat is kellet kiiktatni hogy megszűnjön a búgás... majd előkeresem.
|87 104 97 83 107 101 83| "Itt nincs rasszizmus, de igény lenne rá!" [muszály, egyenlőre, helység, szallag] Az ön bankkártyáját az ATM elnyelte, tájékoztassuk a Microsoftot a felmerülő problémáról?
-
ArmanD.
őstag
Sziasztok
Azt kérdezném, hogy az 5000-nél valóban érezni a sub +30wattját a 3600-as szériához képest? Persze err eaz tud válaszolni akinél mindkét dolog jártÖreg vagyok már bohócnak!
-
ArmanD.
őstag
válasz Tobika1 #1276 üzenetére
Akkor ezekszerint gyengébb benne a mély? Jóval gyengébb, vagy elhanyagolható?
Volt 3600-asom és most azon töröm a fejem, hogy veszek egy 5000-set, de a réginél jobbra szeretnék számítani, szóval nyugtassatok meg hogy jobb is
Meg visszaolvastam kicsit és mi ez a mély hangosodás 12 óránál? Szóval déli állás alatt nincs is mély vagy csak épp hogy van? Szóval már nem úgy van mint a 3600-on hogy 0 tekerve erősít mindent+ a subot is?Öreg vagyok már bohócnak!
-
Tobika1
senior tag
válasz ArmanD. #1277 üzenetére
Nem mondom, hogy gyengébb mert a hangszóró teljesítménye kisebb lett, de az erősítőjé pedig nagyobb, a középtartomány és a magas sztem jobb lett, a 3600-asnál az elég gyenge volt abban főleg magas és mély volt. Az 5000-es hangja letisztultabb. A hangerő az tényleg olyan 11-12 óránál jön meg, a mélyel együtt megy a hangerő ennél is
-
Tobika1
senior tag
válasz ArmanD. #1279 üzenetére
Sztem addig te se próbáld meg a tuningot, mert az 5000-esből több a hibás darab mint a 3600-asból és ha kipurcan és belenyúltál akkor a garit b@aszhatod, sajnos az enyém is megadta magát visszavittem és már 4 hete van a szervízben, de remélhetőleg jövőhéten megjön. Amugy én is belenéztem az 5000-esbe és szinte ugyanaz a látvány fogadott mint annó a 3600-asban.
ui.: Régebben tettem fel képeket a belsejéről : #1049 majd nézd meg
[Szerkesztve] -
Tobika1
senior tag
válasz ArmanD. #1289 üzenetére
Hát ezt így elég nehéz megállapítani, nem egyforma távolságból van fényképezve a kettő, majd , ha jövőhéten megjön majd szétszedem és lefényképezem. Látom te is vattával tömted ki én is sokat dolgoztam a 3600-asommal, még a szateliteket is újrakábeleztem + tömtem, de utánna sokkal jobban szólt.
[Szerkesztve] -
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz Tobika1 #1288 üzenetére
Hát a mélynyomóba belerúgtam volna azért 1-2-őt ha már van vagy 25 kiló
A 3600-as tulajok-tól kérdezem neketek is zörög a méllyben valami? mikor 12 óra felé áll a hangerő és odamászok a méllyhez akkor mintha zörögne benne valami vagy nem is tudom de biztos nem torz, valami mintha csörögne benne vagy összeverődnének a vezetétkek, de szétszedve láttam, hogy szivacsos valami van ragasztva rá, ha a hátlapot lecsavarozom akkor meg nem zörög
Már apró darabokra szedtem és mindig zörgött az a valmi benne mintha az a kis doboz zörögne ahova a másik oldalon a hangszóró vezetékeket kell bekötni
Neketek is ezt csinálja? Engem nagyon zavar mert 2-3 méterről is ha nagyon figyelek hallom és már a tudat is zavar, hogy valami nem oké -
Mr.Skynet
senior tag
Jah és még valami nem tudom, hogy az 5000-res is igy van-e szerelve de én szétszedve is járattam a 3600-asomat és kicsit meglepődtem mikor nézem a 100W-os méllyre a sub-ban látom, hogy valami pofátlanul vékony vezetéken kapja a cuflát a hangszóró, ez még csak elmegy de hogy pl. komolyabb hangerőnél a vezetéke kicsit belangyosodik hát aszittem összeesek rémületemben
Kicseréltem 3X akkorára
Egyébként megéri kébélelni / kitömni a cumót??? -
kayman
senior tag
válasz ArmanD. #1277 üzenetére
Látom volt este egy kis lépés itt...
Na szóval mint elhangzott, az 5000esben 75w-os a mély, míg a 3600asban 100w, de a hangzás letisztultabb lett. A potik eddig 0-ról indultak +ba, de most 12 óránál van a 0 állás, tehát minuszba is lehet a potikat állítani.HyperTransport az úr!
-
kayman
senior tag
válasz Tobika1 #1297 üzenetére
Hello Tobi!
Nem is figyeltem, hogy ezt nekem szántad. Mivel azt írtad, hogy külföldre vitték, sztem jelen esetben Deutchlandba vitték a fritzekhez. Tehát legalább 2 emberen ment keresztül, mire kijut oda. Szerintem ebben az esetben nem 100% a sérülésmentesség.
Jól nézd át, amikor visszakapod.
[Szerkesztve]HyperTransport az úr!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Parfüm topik
- iOS alkalmazások
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest