Új hozzászólás Aktív témák
-
theniel
aktív tag
válasz Attix82 #16603 üzenetére
Ha ennyire részletes tesztet akarsz, akkor azt is meg kéne nézni, hogy minden meg lett -e jelenítve egyik illetve másik kártyánál. Vagy esetleg vannak olyan ficsőrök amiket egyszerűen ez egyik kártya (vagy az amd vagy az nvidia ) nem jelenít meg és emiatt eltérő a ram használat.
És emellett mindennek ugyanolyannak kell lenni: böngésző, vírusirtó, szóval ugyanazt a gépet kell használni a teszthez dettó.
Amúgy BF3 hoz legegészségesebb a 3GB-os kártya és akkor nincs mit izgulni max, ha lassú melléraksz még egyet..
Ha annyit nézegetted a netet, akkor inkább nagyobb memóriával ellátott karit vegyél , mert ha kifogysz a ramból az gyógyíthatatlan betegség. Sebességen viszont még növelhetsz crossfire vagy sli megoldással.Amúgy ez itt 570/580 topik, nem is márka miatt mondom, hanem a kategória miatt.
Aki itt variál az nem medium beállításokkal akar játszani, hanem mindent fullon tol vagy akar majd tolni és ezért jön a topikban, hogy vagy leírja vagy megkérdezze milyen fullon ezzekkel a kártyákkal. Szerintem senki nem akar itt medium meg hasonló visszavett beállításokról hallani.[ Szerkesztve ]
-
theniel
aktív tag
válasz Attix82 #16609 üzenetére
Nekem is 1680*1050 a monitorom.
Akkor tolj fel mindent fullra és menj fel a gulf of oman-ra. 64 fős full szerveren.
HBAO és bleur is legyen rajta és ultra. Aztán mondj egy minimum fps értéket. (én mindig csak a minimum-ot nézem)
A BF3 egy vram zabáló játék. Így lett megírva ez van. Minden pálya más és más vram igényű.
Ha 1920*1080 ban sokaknak már kevés volt a 1,5 gb akkor 1680*1050-ben sem hiszem, hogy elegendő lenne minden esetben.Az amd pl a tuningnál azt csinálja most a 7970-el, hogy ha nem bírná akkor hirtelen visszavesz a frekvenciából, tehát nem áll le de visszalassul. Na persze ezt olyan gyorsan csinálja, hogy szemmel talán nem is látod. Csak azt nem érted majd, hogy miért nem tudod lelőni az embert egyből hiszen egy másodpercel előtte még sikerült.
Nem kell hozzá nagy fantázia, hogy a memória esetében is beiktathatnak egy ilyen trükköt, csak itt nem a freki visszavétellel, hanem mondjuk pár dolgot néha lehagy a képről.Amúgy nekem volt egy Asus ENGTX560 TI DCII/2DI/1GD5 és játszhatlan volt vele a BF3. Erős a gyanúm, hogy éppen a kevés ram miatt, mert sebességben azért annyira nem rossz az a kártya.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Attix82 #16603 üzenetére
Ezt már mondtam régen, hogy teljesen más a memóriavezérlés. Az NV régóta crossbart alkalmaz, vagyis az egyes memóriapartíciókat külön vezérli. Az AMD crossbart utoljára az X800 sorozatnál alkalmazott. Az X1xxx-től a HD 3000-ig Ringbust használtak, ami annyiban előny, hogy a teljes memóriát egy egység vezérli, de hátrány, hogy a crossbarhoz képest nagyobb lehet a késleltetés bizonyos esetében. A HD 4000-től az AMD ezért tért át a HUB-ra, ami ezt javítja, miközben a teljes memória vezérlése egységes marad. A crossbar esetében a külön partíciók vezérlése azért okoz több memóriahasználatot, mert a partíción belül nem lehet ugyanaz kétszer, de más partíciókban már lehet olyan adat, ami az egyikben benne van. A RingBus és a HUB esetében az egész VRAM-ban csak egyszer lehet valami a partícióktól függetlenül.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Attix82 #16614 üzenetére
Általában igen, de ez játékfüggő. Ha sok a streamingelt adat, akkor több memóriát használ az NV.
Semmit nem okoz, ez így működik. Egyszerűen hamarabb fog egy GeForce kifogyni a memóriából.
Technikailag a legjobb megoldás a HUB, de ez bonyolultabb, mint a Crossbar. A Ringbus még egyszerűbben kivitelezhető, de itt meg a késleltetés lehet magas. Az NV azért választja a Crossbart, mert nagy a tapasztalatuk benne. Az AMD meg azért fejleszt HUB-ra, mert problémának tartják, ha egy adat többször van a memóriában. Nehéz döntések ezek igazából. Mérlegelni kell, hogy megéri-e a HUB, mert a chipen belül több tranyót igényel, és a tervezése is nehezebb.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
ÁdiBá
veterán
válasz Attix82 #16614 üzenetére
Ezt nem értem. Ha egy játéknak 2Giga memória kell... Hiába van egy másfél gigás radeonod vagy nvidiád, mind két kártyán akadni fog... mert a memória megtelik.
Szerintem ott nem számít hogy milyen technológiát alkalmaz a chip, hiszen maga a textura illetve grafikai kép anyagokat nem tudja hova pakolni.ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
válasz Attix82 #16619 üzenetére
Én szerény véleményem szerint ne igazán akarj egy GTX570/580 tól minimum fps kérni egy HD5870 szemben olyan feltételezéssel hogy az 5870 teljesítménye súrolja ezeket a kártyákat...
Lehet csodákat fogsz látni, tudom mert itt van a szomszédban (bratyomnál egy 5850 Oc).[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Attix82 #16619 üzenetére
Igazából az NV sem pakolja többször. Ott is küzdenek az ellen, hogy a teljes memóriát figyelve, egy adat csak egyszer legyen benne. Több részre bontott vezérléssel ez nehéz.
A késleltetés csak a Ringbusnál baj. A HUB ebből a szempontból is az élen jár. Mondjuk egy GPU tipikusan alkalmas a késleltetések elfedésére, hiszen a rendszert throughput terhelésre tervezik.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
theniel
aktív tag
válasz Attix82 #16622 üzenetére
Én sem tudom mi az a dynamikus, de ahogy nézem hozzá kell adni a másikhoz és akkor jön ki, hogy mennyit a memóriahasználat összesen, mert ahogy emelted a simítást 2x-ről 4x-esre úgy csak a dynamikus nőtt. Tehát valószínű az első adat az a ténylegesen használható memóriából elhasznált maximum.
Na, ha megnézzük, hogy ez csak 1680*1050 , akkor 1920*1080-ra 4x simítással ultrán már kevés lesz a 1,5 gb-os 580 is. Ráadásul ahogy elmondtátok az még rosszabbul is gazdálkodik a rendelkezésre álló memóriával, mint az amd.Ez viszont megmagyarázza azt, hogy miért ajánlgatták nekem 1,5 gb os 580 as tulajok, hogy állítsam 2x-re az simítást. Én nem éreztem lassabbnak 4x-el sem de valószínű azért mert nekem 3gb-os és ott ők már bele-bele futottak a ramfogyásba, ráadásul full hd-ban voltak.
Érdekes, amúgy köszi , hogy lemérted.
Milyen programmal van? Én is megcsinálnám a tesztet.Kicsit távol voltam, mert procituningot erőltetek éppen.
[ Szerkesztve ]
-
theniel
aktív tag
válasz Attix82 #16626 üzenetére
na, itt van az én mérésem, mondjuk olyan sokat nem járkáltam a map-on és nem is volt tele a szerver csak kb 40 en voltunk:
minden full 1680*1050 4x simítás
highest Memory used: 1668 MB
highest GPU temperature: 60 C
highest fan 61 %
highest fanspeed 3270 rpmMemory Controller Load highest: 52%
Szóval full HD-ban bekajálhatja a 2 GB-ot is ezen a map-on
fps-eket nem ezzel mérted ugye? azt valami más progival?
[ Szerkesztve ]
-
-
Alpachino
veterán
-
-
SzlobiG
félisten
válasz Attix82 #16721 üzenetére
"Nem teljesen értem amit akarsz, AB úgy jelzi, hogy NVnél valós AMDnél dupláz." Erről beszélek.
Az meg alap hogy nem adódik össze se SLI se CF eseténa VRAM. Ha mással mérte az ugyanannyit mutat mint AB, viszont azt nem tudom hogyan írhatott 1GB-nál többet.
Igen ez is tiszta 1Gb már kevés pár játékhoz ha fullon van a graf én azt hittem ez " AB úgy jelzi, hogy NVnél valós AMDnél dupláz" nem világos számodra.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz Attix82 #16878 üzenetére
Én hallottam egy ismerősöm bátyjának a nagymamájának az unokájától, hogy a 7970 CF sem bírja a BF3-at Vissza kellett vennie 640x480-ra!
Hova kerültem b+...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
norb55
őstag
válasz Attix82 #16891 üzenetére
Persze , hogy nem volt , de elméletileg a GTX 570 az a GTX 480-at váltotta le .
Na de a GTX 480 még mindig előnybe van az 1560mb Vrammal .És én arra akarok kilyukadni , hogy ha a GTX 480-at akarták leváltani vele , akkor mértnem raktak a GTX 570-re is 1560mb Vramot?
[ Szerkesztve ]
-
pityu8611
tag
válasz Attix82 #16891 üzenetére
Most tervezek 570 v 580 vásárlást!!Ára miatt az 570 felé húzok de amit leirtatok nem tudom h mi legyen!!Sokat bf3-ok és szeretnem ha fullon menne ha 100 ezret adok egy kártyáért!!De a Radeont is fontoltam csak nem tudok dönteni!
Gigabyte B660m/Intel Core i5 13400f/ COOLERMASTER MasterLiquid ML120L/Kingston Hyperx Fury 3200mhz 16gb/ASUS TUF-RX7800XT-O16G-GAMING/CoolerMaster MB510l/COOLERMASTER Elite V4 600W/KINGSTON 2TB NV2 M.2 PCIe M.2 2280
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz Attix82 #17303 üzenetére
Megint jön ez az overclockedes dolog, ahogy láttam elég nagy különbség van a 7970 vs 7950 között... 25% nem éppen elhanyagolható teljesítmény.
7970 - est ne keverjük bele.
Viszont amivel én is egyet értek, GTX580 nem érdemes leváltani 7950-esre, illetve a 7950 es jobban megéri az árát mint a GTX580.
Ez természetes, de ahol az 580 GTX nem elég csodákat ne várjunk a 7950-től se...
Csak beállíthatjuk a sorba a GTX580 mellé, hogy ez se bírja a programot...ÁdiBá
-
Tökmindegy
senior tag
-
ÁdiBá
veterán
válasz Attix82 #17318 üzenetére
Azért egy Fermit is lehet huzni, még ha annyit nem is fog gyorsulni mint a Radeon ...
Túl sok előnye nincs a 7950-nek.
A Fermi már a második életévét tapossa, ahhoz képest szépen muzsikálnak még mindig.
Én hasonló fejlődésre tippelek mint ami volt anno a 8800GTX illetve GTX 280 illetve GTX 480 esetében. Nem 10 - 15% hanem 50 - 70%.
Ahhoz meg 2 ghz - ig is húzhatod a radeont.
Na, de várjuk ki a végét...[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Alpachino
veterán
válasz Attix82 #17318 üzenetére
PH-s teszteket néztem, személyes tapasztalatok hiánya esetén nekem ez a mérvadó
Az OC-ot most ne keverjük bele, mert nem egy GTX570 megy 900MHz-en, ahol azért már a GTX580-at is fogja....tehát ugyan ott vagyunk, ahonnan elindultunk, vagyis fej-fej melett van a GTX570 és a 7950 Csak az utóbbi 2x drágábban
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Alpachino
veterán
válasz Attix82 #17326 üzenetére
Az AMD üzletpolitikája engem hidegen hagy A GTX570 és a GTX580 közé beékelődő 7950 egyáltalán nem éri meg az árát, majd ha 100K környékén lesznek a boltok polcain, akkor igen
Gaboman: Ezek a tesztek számomra nem mérvadóak, mivel a PH-n is tesztelték őket, így abból táplákozom
[ Szerkesztve ]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
törölt tag
válasz Attix82 #17313 üzenetére
Beszéltem neked a dologról ha emlékszel:
Össze lehet százalékosan hasonlítani a két kártya teljesítményét egy tesztsorozattal...viszont abból nem derül ki hogy melyikkel lesz folyamatosabb a játékmenet.A két cég teljesen más megoldásokat használ, ami teljesen más kompromisszumokban testesül meg, a felhasználó(játékos) szempontjából.
Szóval fps vs fps alapján nem lehet 100%-ban összehasonlítani a kettőt
30fps-re konvertált game-play-ból meg lehet mondani hogy "mivel" készítették azt.
[ Szerkesztve ]
-
ooloo
őstag
válasz Attix82 #17720 üzenetére
Rendben... most töltöm hozzá az illesztőprogramot . A lemezen lévő már elég régi .
Amúgy külsőre elég pofás darab ... de igazából a teljesítményére leszek kíváncsi . :-)
Van olyan program amit érdemes ráküldeni a kártyára beszerelés után ?Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
Tökmindegy
senior tag
válasz Attix82 #18565 üzenetére
Szerintem sem az a kérdés ,hogy gyorsabb lesz e,hanem ,hogy mennyivel.
No meg az ára. Nekem van egy olyan érzésem,hogy ettől az architektúrától ,látunk még bitang dolgokat. De nemsokára kiderül,addig felesleges törpölni rajta ,csak kevergetjük itt a végterméketFúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
boogie84
veterán
válasz Attix82 #18609 üzenetére
Haver ugyan úgy játszik 1920×1200-ban gtx460al és e8500-al, mint én a 4 mag+570-el full hdben. Nyilván nem ugyan úgy fut, kompromisszumokat köt. Érdekes.
Azt hittem a 4 mag és az 570 nem hasonlítható össze a másik konfiggal. Ezek szerint mégis.
Utolsó 30 hsz megint törölve lesz.
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest