Új hozzászólás Aktív témák
-
theniel
aktív tag
válasz keIdor #14332 üzenetére
Nagyon változó az fps ebben a játákban. (BF3)
Vannak pályák amin 70 és 100 között van nekem is.
De az erdő rét szóval a legkritikusabb részeken mondtam én a 40-60 fps-t. Ha visszaállítom kicsit nyerek. Mindenesetre nem mindenhol pergős a játékélmény. Legalábbis számomra.
Bf2 -nél is kellett a 80-100 fps ahhoz , hogy normálisan és számomra pergős élvezhető legyen, szóval stabilan 90.
Kell ide az sli , hogy normális legyen(ha az gyorsít). Engem az idegesít, hogy lassan veszi elő a fegyvert meg cselekszik a bf2-höz képest. Aztán lehet, hogy ez a játék így van megírva és annyi.
Szóval mintha kis késéssel hajtaná végre az utasításaimat a figura. Nem közvetlen. Emiatt idegesít engem és most nem tudom , hogy a játék miatt van vagy a kártya kevés hozzá még.Vagy lehet, hogy az internetem már lassú (25/5 ) és ide már egy 50 vagy 100 megabites kell?
[ Szerkesztve ]
-
theniel
aktív tag
válasz Cybertrone #14354 üzenetére
ja, és akkor nem 300km -es , hanem 3000km-es útra indul majd a kártya, ha valami baja adódik......
-
theniel
aktív tag
válasz Cybertrone #14371 üzenetére
Azért nem lehet piskóta összeg ez a gariztatás dolog magának a forgalmazónak vagy a gyártónak.
Igazad van. A forgalmazó spórol egy utat mert az országba is a vevő költségére szállíttatja raktározni nem kell, gariztatási költség meg akkor is ugyanakkora mert Mo-ról is kiküldik az árut.
Így átgondolva már tökmindegy hol veszem , költség és idő szempontjából. Mondjuk én szoktam cserekártyát kapni amíg gariznak.[ Szerkesztve ]
-
theniel
aktív tag
Valaki esetleg tud tanácsot adni?
Egy 10m-es DVI-I monitorkábelt szertnék ami az 580 asomat összeköti a Samsung lcd monitorommal és nem tudom milyen típust vegyek.
Annó vettem egy egyszerű 5m-est , de olyan képromlást okozott, hogy temető.Szeretném a gépet egy másik szobába tartani, mert elegem van a porból.
-
theniel
aktív tag
-
theniel
aktív tag
válasz Cybertrone #14383 üzenetére
Nekem is HX 1000 esem van. Előtte egy FSP 1010 volt amit gariba visszavettek mert hibas volt. De, az legalább nem okozott kárt a gépben.
Ha a táp nyírja ki a vga-t akkor is érvényes a garancia? Vagy a ilyenkor a károkozó ...jelen esetben a corsair táp vállalja a kari gariját át?
-
theniel
aktív tag
Érdekes , ha a BF3-nál az FOV t feltolom 70-ről 90-re akkor begyorsul a játék és teljesen kielégítő , olyan, amilyet szeretnék.
A baj csak az, hogy kicsit halszem effektusos. És mintha egy idő után belefájdulna a fejem.
Kár.Ez a Field Of View ilyen szegény ember nvdia surroundja ? kompact többmonitor?
Mindenesetre rengeteget gyorsít a játékon, csak valahogy torz lesz tőle valahol csal vagy nem tudom. -
theniel
aktív tag
válasz Cybertrone #14482 üzenetére
Nem érdemes buzerálni de csak akkor játszható normálisan, a game, ha rárakom 90-re.
Akkor közvetlen és jó.
Ha 70-en hagyom akkor akadozós lassú és élvezhetetlen.Lehet, hogy 1920*1080 monitorra kéne váltanom és nekem azért ilyen kiábrándító, mert én 1680*1050-es monitorral nyomom? És akkor játszatnám 70 FOV -val normális arányok mellett olyan minőségben, minta 90 FOV-val egy 1680*1050-es monitoron?
[ Szerkesztve ]
-
theniel
aktív tag
válasz Cybertrone #14484 üzenetére
Én ultra beállítással játszok és volt is róla szó, hogy ahhoz azért már kell 2 db 580-as, hogy normálisan menjen.
De , átállítottam az FOV-t 90 re és nagyon begyorsult, olyan lett a sebesség, amilyet megálmodtam. Elégedett is voltam, hogy de jó nem kell vennem mégegy 580 at.
Aztán ahogy játszogattam azért éreztem, hogy itt valami csalás van.
Rákerestem a neten és írták is, hogy másoknak is begyorsult, de torz a kép halszem effektus van. Huzamosabb játéknál belefájdul a fejem és ki tudja a végén még szemtengely ferdülést is kapok.
Szóval van egyszer egy tökéletes sebesség és működés de járul hozzá egy képtorzulás.Nem úszom meg az SLI-t.
[ Szerkesztve ]
-
theniel
aktív tag
Hát nem tudom, ha 1680*1050-et akadozva viszi akkor az 5040*1080 at nem tudom hogyan bírná el
3 monitorhoz meg már tényleg csak SLI-ben megy. 3*80 ezer meg egy kari a 160 ezer.
plusz a jelenlegi gep ára.
akkor már 700 ezer-nél vagyok.
Inkbabb elutazok kubaba es 1 ev tenger meg csajok rummal....[ Szerkesztve ]
-
theniel
aktív tag
Megoldottam v-sync-et bekapcsoltam, azóta stabil és normális a játék.
Max 60 Fps, de legalább állandó minőség és nincsenek képszakadások. -
theniel
aktív tag
válasz Cybertrone #14484 üzenetére
Végül a monitor csinálta a kalamajkát.
A kártya tud 60 fps felett, de a monitor meg csak 60Hz-en megy.
Most, hogy a V-sync et ráraktam teljesen stabil.Ezek szerint inkább a monitoromat kell majd lecserélnem és nem az 580-asra mutogatni.
-
theniel
aktív tag
válasz Cybertrone #14493 üzenetére
Lehet benne valami, mert a bf2-nél ugyanezzel a monitorral a 90 fps is normális volt, viszont csak utána, hogy az egeret másik usb-be dugtam.
Nem volt mindegy melyik USB-be dugom, anno ahogy átdugtam másikba ami direkt egérnek volt csinálva akkor sima lett a játék.
Lehet, hogy itt is ez áll fenn, de ezen az alaplapon nincs usb egér külön csak olyan régi kerek PS/2 egér port van.
Max veszek egy PS/2 egeret aztán megnézem, hogyan viselkedik. Talán az megoldja megint mint 4 éve a bf2-nél és akkor nem kell v-sync. -
theniel
aktív tag
válasz Kolondrum #14572 üzenetére
Nekem egy Asus ENGTX560 Ti DCII TOP/2DI/1GD5 el adódott afférom.
Én annyira nem mélyedtem bele a problémái feltárásába. Toltam vele a Battlefield 3-at - siralmasan vitte az egy dolog - de le is fagyott többször.
Aztán a youtube videók egy részénél azt játszotta, hogy teljes képernyőn széthullott a kép, de érdekes módon nem mindegyiknél.
Midezek mellett pedig teljesen instabillá tette a gépemet.
Vissza vittem a boltba és választhattam helyette mást (gtx 580 Gigabyte 3 ventis)
Később mondták a boltban, hogy több napig tesztelték a nagykerben, de nem találtak rajta semmi hibát.
Azóta semmi baja a gépemnek teljesen stabil és minden normális pedig még a driver is ugyanaz vann fenn és semmin se változtattam.Mondjuk én 3 napon belül vittem vissza a karit.
-
theniel
aktív tag
válasz Kolondrum #14576 üzenetére
Azt meg se néztem az enyémnél, hogy OC esetén meg volt emeléssel stabillá válik-e.
Lehet, hogy ezek az oc kártyák alapban is nagyobb feszt igényelnek csak akkor már nem lehet eco fogyasztással hírdetni.Te tudod, hogy melyik a legjobb megoldás, de a bolt jóindulatától és a nagykerrel való kapcsolatától sokk függ.
Mindenesetre, ha a levásárlás irányába akarnál menni, akkor szerintem mindig jobb, ha te kezdeményezel. -
theniel
aktív tag
válasz Cybertrone #14575 üzenetére
Főleg azért vették vissza mert 580-at vettem helyette és ráfizettem. Azért ezt, mert ez volt amit versenyképes árban adtak a többi bolthoz képest. Amellett pedig beláttam, hogy az 560 as csak tetris ezni jó és láttam, hogy nincs más megoldás ha jó minőségben akarok játszani.
Plusz akkor sz@rodott a forint rohamosan aztan gondoltam jobb ma egy 580 gtx , mint holnap egy gyufásdoboz.
De már azt is látom, hogy sajnos 2 db kell belőle.[ Szerkesztve ]
-
theniel
aktív tag
Kell húzni a corei7 procin a BF3-hoz?
Az talán segítene hogy jobban menjen? -
-
theniel
aktív tag
Érdekes
dxdiag -al megnéztem a direct x em állapotát.
A képernyőnél a videókártyáról ír gyártó, processzor (gtx580) és, hogy Összes memória: 1749 MB
De ez a kártya nekem 3 Gb-os.
Hogyhogy csak 1749-nek látja?Lehet, hogy rossza a kártya és a csak 1749MB működik a 3GB-ból?
-
theniel
aktív tag
válasz BeLucZ #15015 üzenetére
3072-őt ír a GPU-z-ben. Azért jó lenne egy tesztprogram, ami leteszteli és kiírja, hogy megvan mind és rendben működik.
Megnyugvás gyanánt csinálnék egy vga tesztet, mert itt még régebbi más hozzászólások nagyobb fps-kről adtak hírt az én kedves BF3 játékomnál ugyanilyen gtx 580-as kártyák használatával.
Mondjuk ahogy a youtube-on néztem ott temető volt még az 580 sli-vel is.
kérdés:
- a corei7-esem alapon megy a memoria is 1000 mhz-en, lehet, hogy így már kevés a proci az 580-hoz?
- kénytelen voltam egy ati 4850 cserekártyát berakni a gépembe. Akkor a windows automatikusan felrakta az ati drivert. A boltban mondták, hogy újra kellene raknom a windowst mert az ati driver úgy beírja magát, hogy utána hiába rakom fel az nvidia-t az 580-hoz, mégis bennmarad valami és megzavarja működését.
Most újra kell raknom a windowst?Szóval először ezeket csináljam meg és utána ellenőrizzem, hogy a kártya rendben van-e?
-
theniel
aktív tag
válasz BeLucZ #15019 üzenetére
Nem vagyok jó tuningban.
Még a core2duo-nál csináltam, de ott valahogy egyszerűbb volt.
Esetleg valami sablon, hogy milyen voltokat adjak meg ?Hány helyen kell volt-ot adni?
cpu? 1,225v (ott evliveg D0 as procim elbírja volt nelkul 4 ghz-ig)
Ram? ahogy nézem 1,7v kell az ocz platinioum-nak
és ennyi máshol nem kell beírni voltot?csak az a baj, hogy több helyen is lehet voltot állítani , nekem meg elvileg csak a cpu és a memória voltját kéne fixálnom , nem ?
Nem értem miért nem tudnak megadni gyári tuning beállítást a biosban. Bekapcsolnám automatán ráállítja a voltokat és annyi.
Én próbálgattam már párszor, de az eredmény mindig egy instabil gép lett. Biztos a voltok miatt.[ Szerkesztve ]
-
theniel
aktív tag
válasz BeLucZ #15021 üzenetére
Elolvastam egy corei7 920 tuning gyorstalpalót, de az Gigabyte laphoz volt és ott mások az elnevezések.
Mindenesetre egyszer felhúztam 3,8 gh-re és megénéztem egy sata sebességmérő programmal és a felére esett vissza meg az alá a hdd műveletek sebessége írás másolás.[ Szerkesztve ]
-
theniel
aktív tag
válasz Laraxior #15022 üzenetére
Az a baj, hogy itt minden auto-n van és nem tudom mennyit adjak neki plusz-ban.
Mert azt sem tudom mennyi az alap.
Csak azt írja, hogy auto.A ramomra az volt írva, hogy 1,7 v kell neki .
A procim állítólag volt emelés nélkül tudja a 4 Ghz-etmegkeresem ezeket a PLL és VTT dolgokat a biosban, bár nem tudom mit jelentenek. De az a baj, hogy azt sem tudom most mennyin mennek, mert minden mellett "auto " van írva jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
theniel
aktív tag
Ha húzok a gépen instabil lesz , most is leállt a játék.
Újra rakom a windowst meg a az egész mindenséget kb talán karácsonyra végzek vele. Aztán ha akkor sem megy normálisan a bf3, akkor felejtős a pc-s játék.
-
theniel
aktív tag
válasz BeLucZ #15026 üzenetére
Van egy régi vinyóm. Arra felrakok egy win7 et meg a játékot és megnézem jobban megy-e.
Aztán tuningolok, de előbb veszek egy jó hosszú monitor kábelt és a gépet elrakom tőlem minnél messzebb egy másik helységbe, mert úgy fáj már a fejem a portól amit nyom, hogy elpusztulok. -
theniel
aktív tag
Ezek az 7970 esek már pci-e 3.0 -sok lesznek?
Ha nem ,akkor nem sok értelme van most venni mert fél év és megint csere.... -
theniel
aktív tag
Azért mégiscsak jobban jár aki bedobálja a félkarú rablóba.
Én hazamegyek és ott látom a méregdrága kártyát a gépben és mindig eszembe jut, hogy kibuktam
Aki meg bedobja a gépbe az utána egy ideig dühös és aztán már nem, mert nincs ami emlékeztesse a kibukásra.
szóval aki a hosszú távú ideg nyugalmat akar az inkább gépezzen pár nap múlva már sehol a rossz emlékek....
és még nyerhet is .....
[ Szerkesztve ]
-
theniel
aktív tag
válasz stranger28 #15117 üzenetére
Én is szeretem szerelgetni, meg ha forintosítunk még mindig a legkisebb kibukás a PC.
Csak akkor okoz csalódást, amikor nem úgy megy rajta a játék, ahogy szeretném.
Én csak a BF3-at akarom normálisan fullon játszani semmi többet csak ezt. Ha ehhez kiadnak egy kártyát végre ami elviszi minden fullon és semelyik pályán, sehol nem megy 80 fps alá a legnagyobb akcióban sem akkor megveszem és elleszek 3 évig ezzel a játékkal. Nem érdekel ati vagy nvidia csak vigye fullon rezzenéstelenül.Aztán még mindig érdeklődve olvasnám az újításokat és végre nézhetnék másik monitort meg botkormányt és szuper egeret ... szóval nem lenne még élmény tartalék.
Csak végre fusson normálisan a bf3 ugyanúgy ahogy a bf2 futott nekem 3 éven át.
De ahogy a youtube videókat nézem ahol 580 gtx sli vel játszanak kiábrándító látványt nyújtva, hát nem látok esélyt erre egyenlőre
Talán a 7970 , talán az erősebb lesz. és akkor kiderül végre , hogy a játék van rosszul megírva vagy a kártyák voltak gyengék hozzá.
-
theniel
aktív tag
Igen, multihoz kell.
De nekem 40-60 fps amin most elfut.
Én 1680*1050 en 60Hz-es monitorral játszok.
Ha minden fullon van akkor a legrosszabb esetben 40 fps-re megy le, az alá azért sose.
Általában 60 . Én benyomtam a v-sync-et szóval 60 folé nem megy de így nincsenek képszakadások.
Ezek szerint még szerencsésebb eset az enyém mert nyerek egy kis fps-t az
alacsonyabb felbontású monitorom miatt.Bennem van a hiba.
Ez egy vadi új játék, persze, hogy várni kell még rá amíg patch-ek meg új vga-k....Meg is fogadtam még októberben, hogy még pár évig nem váltok bf3-ra.
Nem tudtam megtartani a fogadalmam.
Most meg már semmi kedvem a bf2-höz, mert tényleg nagyon jó a bf3.7970 megjelenésének örülök, és remélem tényleg olyan erős lesz amilyennek írják.
Azért attól is tartok, hogy ahogy kijön a 7970 az nvidia kiad egy új drivert és máris egálban lesznek. Képesek erre, ahogy eddig megismertem őket -
theniel
aktív tag
válasz stranger28 #15133 üzenetére
Darálós rész...
Én kisétálok a mezőre ahol virágok vannak és látni a várost és akkor zuhan a legnagyobbat.
De tényleg.
Szerintem a növényzet csárázza ki meg a távoli nézetek.
városokban begyorsul meg a közeli nézetekben. -
theniel
aktív tag
válasz stranger28 #15140 üzenetére
Nekem az eksönnél nem lassul meg az effekteknél sem, legalábbis én ott nem veszem észre.
Nekem erdőben , mezőn, város szélén amikor nagyobb a terep és növényekkel van tele ott kevesebb az fps és láthatóan lassul is.
Néztem is, hogy a robbanások meg füst semmit sem lassít rajta.[ Szerkesztve ]
-
theniel
aktív tag
Én felraktam a 290.53-as drivert, de a bf3 nem szereti. Ahogy nézem sokkal lassabb vele mint a 290.36 ossal.
Valaki tapasztalta még ezt? -
theniel
aktív tag
válasz Gyufaaa #15386 üzenetére
Milyen beállítások mellett?
Én minden ultra és minden bekapcsolva max-ra beállítások mellett néztem.
Tegnap felraktam és felmentem a Gulf of Oman-ra aztán olyan lassú volt, hogy azonnal töröltem és visszaraktam a régit.
Lehet, hogy most úgy optimalizálják, hogy alacsonyabb beállításokon menjen jobban.[ Szerkesztve ]
-
theniel
aktív tag
válasz pszichiater #15387 üzenetére
Én nézegetem, hogy sajnos csak a távolabbi 8x-os foglalatba tudom tenni a következő kártyát, mert a windforce hűtés nagyon kilóg és nem fér mellé a másik kártya vagy csak alig marad hely.
Az sli híd elér odáig is?(Mondjuk a levegőt érdekes módon a kártya teteje felé és nem a vége felé tolja, így a gép oldalán egyből távozik. Tehát talán a meleg nem ragadna ott és megmaradna a hűtési hatásfok is.)
[ Szerkesztve ]
-
theniel
aktív tag
válasz TTomax #15468 üzenetére
Nekem giga van windforce hűtéssel 3 ventivel. A levegőt felfelé fújja , tehát még hamarabb kinnt van a házból a gép oldalán keresztül.
Az alaplaphoz közel semmi hőt nem érzékelek.
Előtte egy Asus ENGTX560 TI DCII/2DI/1GD5 , hát az teljesen felmelegítette a gépemet, hangja is a többszöröse volt játékban meg temető. Vissza is vittem, hogy rossz. Megvizsgálták és mondták, hogy "nem ez nem rossz, ez ilyen sz@r amikor jó".
Az lehet, hogy a ref 580 asok még jobban hűlnek, de jelenleg a giga nekem az előző karimhoz képest északi sark.[ Szerkesztve ]
-
theniel
aktív tag
Ez a 7970 3GB memóriával jön?
Ha igen, akkor egy 3GB-os 580-hoz kell hasonlítani ami 160.000,-
Az 580-nál viszont gyorsabb, tehát indokolt a 170 000-es ár.
Nem értem miért vártak egyesek 120 000-es árat. Amikor a konkurencia (ha egyáltalán tényleg az) a lassabb kártyáját 160.000,- ért adja.
Az előállítási ár pedig jó ideje nem befolyásolja a termék árát sehol (van aki szerint a 28nm miatt lenne olcsóbb)A ritkaföldfémek ára is emelkedett bőven.
A gazdagok száma is emelkedett.
Szóval nem lesz itt olcsóság, aki jót akar az sajnos meg kell, hogy fizesse.Nagyjából ugyanaz történik a kártyáknál ami a társadalmaknál.
Nagyon szegényekre és nagyon gazdagokra válik szét a mezőny. -
theniel
aktív tag
válasz keIdor #15782 üzenetére
Ez 3D-s?
Olyan , mintha egy üveggömböt néznék.
Annyi elcsalásos és torzításos, agybecsapós trükköt bevetnek ezeknél az új tévéknél.
Kíváncsi leszek pár év múlva milyen szem vagy idegpanaszokkal látogatják majd a tulajok a rendelőket. Persze TB támogatva....
Mondjuk az is igaz, hogy aki ilyet vesz az általában nem használja, csak kipipálja, hogy ez is megvan. -
theniel
aktív tag
válasz Tirexi #15808 üzenetére
Nekem 3Gb-os 580 am van és azt írta ki a GTA 4, hogy nincs elég memória és gyenge a kártya. Vagyis nem tudja hova tenni.
Utánaolvastam és bele kell irogatni az inditó ikon tulajdonságok miegyébb rovatába ."C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\LaunchGTAIV.exe" -availablevidmem 10.0
szóval a végére kell irogatni számokat amik valahogy megadnak egy memóriaméretet amit majd lát. Hát nekem nem sikerült 1,6 GB-nál többet összevariálni.
Szóval ez a része is meg lett úgy írva, hogy ne lehessen a játék megalkotója által elképzeltnél nagyobb memóriájú kártyával játszani.
Temető ez a játék, kész csődtömeg.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest