Új hozzászólás Aktív témák
-
moho-jojo
tag
Nálam sincs semmi gond a 2db 570-el, ne terjesszünk rémhíreket.
[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
Enyhen tuloz dekko kollega... miota megvan a topik 5-6 kari mrghalt... ez nem tomeges ez termeszetes hibahanyad... A legtobb esetben a kari biosanak mokolasaval megoldhato is lett volna... a gyari feszt kicsit fentebb lovi az ember es nem hibazik... persze ezt senki se probalta meg!!!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Pug
veterán
válasz Cybertrone #8252 üzenetére
A legtobb esetben a kari biosanak mokolasaval megoldhato is lett volna... a gyari feszt kicsit fentebb lovi az ember es nem hibazik... persze ezt senki se probalta meg!!!
Talán azért, mert az ember úgy van vele, hogy egy 70-80K-s terméknek illene működőképesnek lenni bármilyen bios buhera nélkül, szóval természetes, hogy küldték is vissza garba
A másik pedig az, hogy egyáltalán nem biztos, hogy magasabb fesz mellett már stabil lett volna bármelyik kártya is, ezt így látatlanul kijelenteni az adott hibás kártyák összességéről nagyon nagy butaság...[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Cybertrone #8252 üzenetére
Azért ne a felhasználó hozzá már rendbe, amit a gyártó elszart. Ha nem megy gyári beállításokkal a kártya, akkor igenis adjanak egy olyat, ami megy. Erre való a garancia. 70-80k-s értékben minimum elvárható lenne, hogy buherálás nélkül működjön a termék hibátlanul. Természetesen benne van a pakliban a hiba lehetősége, tulajdonképpen, amíg a garanciát normális keretek között teljesítik az érintettek, addig nincs is probléma. Kellemetlen a hibás termék, de mindannyian tudjuk, hogy nem kivédhető. Ahogy elnézem, arra nem panaszkodott senki, hogy nem cserélték ki, szóval maga az ügyintézés korrekt.
Szerintem ne buzdítsunk senkit a BIOS hackre, igenis, ha szar az adott kártya alapbeállításon, akkor azt nyelje be a gyártó, és adjon helyette egy hibátlant. Ha kifizetsz 80k-t egy holmiért, akkor nem a te felelősséget, hogy használható állapotba hozd, ez a gyártó dolga. Ha ez a hardver hibája miatt nem lehetséges, akkor adjon egy új, hibátlan terméket.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Cybertrone
veterán
-
Razermazer
őstag
Tisztázhatjuk az én evgam is csak azért hányta a csillagokat, mert a driver-ek valamilyen módon összeakadtak. Mondjuk sohasem tapasztaltam ilyet nvidia-nal nem is fogok driver-t cserélgetni mert felesleges.
Az mondták sokan hogy túlmelegszik azért csinálja, csak az a gond hogy vízhűtés van rajta max 44fok terhleve a gpu vram olyan 8-fokkal lehet több, mivel nvidia nem méri a vrm hőfokát. Terheltem azóta egyfolytába mindennemű progival nem produkálta a jelenséget. Őrülünk használjuk ne általánosítsunk. Egyébként már az elején gyanús volt nekem a dc2-es hűtés azonnali bevezetése, asus refet nem is kapni szinte sehol, lehet nem véletlen.[ Szerkesztve ]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
shteer
titán
válasz Razermazer #8260 üzenetére
az asusnak van kapacitása saját tervezésű nyákok/hűtések gyártására
azt tudjuk, hogy a reffel szemben így nagyobb profitot lehet elérni. ez nem véletlen
szerintem jónak tűnik..
-
Cybertrone
veterán
Nalam nincs baja az 580as balnanak... mondjuk abban lehet van anyag es nem sporoltak... bar ha valaki akar refre cserelni keressen batran megegyezunk!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Razermazer
őstag
Hopp nem vram hanem VRM kicsit más a leányzó fekvése kifutottam szerkesztési időből
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Cybertrone #8259 üzenetére
Tekintve, hogy valóban nulla adatunk van az eladott és az elhullott termékek arányára, tényleg nem érdemes széria hibát feltételezni, bár azt nem tudom, hogy ezt ki feltételezte. Azt is bele kell kalkulálni, hogy problémával csak az ír a fórumba, akinek tényleg baja van, akinek jó a terméke, az nem biztos, hogy regisztrál, csupán azért, hogy megírja: minden frankó.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Cybertrone
veterán
Kulfoldi forumokon sem epp azt lehet olvasni hogy minden nap halnak meg karik... szvsz az egyik forumtars belenyult ez sajnalatos de attol meg a szeria jo es az asus sem szar mint marka!
-
Dj Dekko!
őstag
Grand Theft Auto IV
Statistics
Average FPS: 65.33
Duration: 37.30 sec
CPU Usage: 31% «- Létezik ez?! Kemény...
System memory usage: 51%
Video memory usage: 84%Graphics Settings
Video Mode: 1920 x 1080 (60 Hz)
Texture Quality: High
Shadow Quality: Very High
Reflection Resolution: Very High
Water Quality: Very High
Texture Filter Quality: Anisotropic x16
Night Shadows: Very High
View Distance: 100
Detail Distance: 100Hardware
Microsoft Windows 7 Ultimate
Service Pack 1, v.721
Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 580
Video Driver version: 275.33
Audio Adapter: Hangszórók (Realtek High Definition Audio)
Intel(R) Core(TM) i7-2600K CPU @ 3.40GHz -
Dj Dekko!
őstag
Hát picit fura.... De játékban szó ami szó nincs 65 fps átlag...
Néha azért egy húzósabb jelenetben befigyel egy 38-35 fps...
De még bőven élvezhető a dolog...Szerintetek az normális hogy egy GTX480-as, unigine benchmarkban (v2.5) 4fps minimumot produkál FullHD-ban Extreme tesszelációval, 8x éllel körítve...
Míg egy GTX580 as 11-12 fps minimumot?!
Vagy a havernál valami nem kóser, mert 480Slivel is 13 fps minimumot kapott...
Én meg már tuningolva, 900 Mhz Gpuval 18 fps minimumot...Mondtam neki hogy nem ártana azt a rendszert újra telepíteni, érdekes gyerek betegségeket csinál (i7 920 3x2GeilU.1866 Rampage Extreme)
Ennyivel azért nem lehet jobb a GTX580, 300% minimum FPS.
-
Drizzt
nagyúr
válasz Dj Dekko! #8270 üzenetére
A minimum fps ott gyakran "véletlenszerű", futtassátok le mindketten vagy 3-5 alkalommal, s az összes közül a legmagasabb min. fps-t hasonlítsátok össze, azt javasolnám. Nekem is van az egyes futások között simán akár 5-10 min. fps különbség.
I am having fun staying poor.
-
evitiguF
senior tag
Üdv!
elgondolkodtam videókártya újításon, és ha már lúd, legyen kövér alapon e két kártya között gondolkodom.
Egyik kérdésem az lenne, hogy megér-e 40e forint különbséget az 580 az 570hez képest?
A másik pedig az, hogy egy Corsair VX450W elég lenne-e nekik?
A gép amiben menne:
- Gigabyte EP35-DS3
- E8400@3,60Ghz
- 6gb DDR2 ram (OCZ XTCPlatinum + Geil Ultra)
- WD320AAKS + WD640AAKS + WD15EARS + WD20EARSElvinné, határeset, vagy tápot is cserélnem kellene?
-
TTomax
félisten
válasz evitiguF #8273 üzenetére
Abba a konfigba teljesen felesleges az 580,söt,már egy 570 is felesleges,vegyél bele egy 560TI-t bőven elég ... komplett le kell cserélned a konfigot,ha erősebb videokártyát szeretnél,mert nincs értelme belerakni ebbe a konfigba túl gyenge hozzá,semmit nem nyernél.
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
odorgg
addikt
Én VX450-el hajtom az 580-at, elviszi de hosszútávon mindenképp érdemes lecserélni
Szerintem nem ér meg az 580-as 40k-val többet, én is csak azért vettem ezt, mert jóáron vólt az aprón éppen(78K).
Ha hosszútávon akarod a core2-es konfigot megtartani, akkor ahhoz meg egyik karit sem érdemes megvenni, mert csak pénzkidobás lenne, akkor inkább vegyél tényleg 1 560-ast, a konfigod abban is hagyna felesleges powert rendesen.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Cybertrone
veterán
Ahol az 570 elvérzik az 580 még dübörög... szvsz megéri ao felárat! De abba a konfigba egyik sem valo... a vga árát minden másra költsd...
-
reandre
tag
válasz Dj Dekko! #8246 üzenetére
Milyen jó, hogy első kézből van tapasztalatod Gainward és Galaxy kártyákkal, így objektív módon tudsz róluk véleményt formálni...
Minden gyártónál beüthet a szar, mindegy mennyire van a "közhiedelemben" megbízható gyártóként elkönyvelve. Sajnos erre még a természet rá is dolgozik, ergo aki több terméket gyárt, annál az 0.001%-os hibaarány (ami eléggé földöntúli, egyenesen utópisztikus kihozatalt jelentene) is több hibás terméket jelent. Erre való ugyebár a garancia.
-
Laraxior
titán
válasz Cybertrone #8278 üzenetére
csak 10% különbség van a két VGA között..nem 50%
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
BeLucZ
addikt
válasz Laraxior #8280 üzenetére
Szerintem van az 20-25 is, de játék függő valahol 30 is de vhol lehet csak 10, szerintem avg 20 %
Ebben viszont igazad van, tök mind1, kb 50%os különbség kéne a két kari közt hogy azt lehessen mondani hogy ahol az 570 meghal ott 580al élvezhetően lehet jáccani, talán egy alaporajeles 570 és egy 950re huzott 580 közt állná meg a helyét az állitás de még ott sem biztos
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
mindegy mennyi akkor sem helytálló az hogy ahol az 570 akad,ott az 580 még vígan megy... ott az 580 is meghal olyan mindegy hogy 15FPSel megy vagy 20al.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
evitiguF
senior tag
Sokakat nem szeretnék visszaidézni, úgyis tudja, akinek szól. Ez a konfig már vagy 4 éves, (amikor E8400 megjelent, akkor építettem) és szépen apránként szeretném cserélni. Első fázisban gondoltam a videókarit, mert a játékaim inkább vga limitesek, mint cpu-ram (jelenleg egy 4850 512Mb van) Videókari vásárlás utáni következő hónapban, de legkésőbb 2 hónapra rá lenne egy 2500K+8Gb ram.
Úgy sem lenne érdemes? -
apszi
őstag
Szia!
A hozzászólásokat tekintve azt cáfolnám, hogy semmit nem nyernél egy GTX 580-as beszerzésével a Core 2 mellé,ugyanis nekem is az vagyogat a gépemben, ráadásul a proci natúr alap órajelen, és bár nem tudom te milyen kártyáról váltanál, nekem (ATI 4870 volt) ég és magma a különbség. Crysis-ek és Metro 2033 nekem minden maxra állítva, 1920x1200-as felbontás mellett szaggatásmentesen, játszható formában szaladgáltak. Illetve ez így nem teljesen igaz, mert a Metronál éreztem pici bizonytalanságokat, de csak minimális, számomra a játékélményt, amire azért elég háklis vagyok, nem csorbító formában. Az hogy közben meg milyen fps-ek röpködnek az igazán engem nem foglalkoztat, ha megy normálisan. Viszont való igaz, hogy akkor lenne értelme egy ilyen kártyának ha belátható időn belül, ahogy az nálam is be fog következni, platformváltásra adnád a fejed. Ha ez benne van a pakliban, és találsz egy 580-as karit jó áron (nem a bolti árra gondolok), akkor beruháznék rá a helyedben, viszont ha még sokáig marad a Core 2-es rendszered akkor, ahogy azt a többiek is már mondták, valóban nincs ételme belefeccölni.
[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
válasz evitiguF #8284 üzenetére
Már tudom milyen kártyáról váltasz. Nos akkor eléggé hasonló cipőben járkálunk fel, s alá, annyi különbséggel, hogy én majd előreláthatólag valamikor év végére halasztottam a platformcserét, pontosan a leírt előnyök miatt halasztva. De persze ezt majd az élet hozza...mert az élet is olyan, mint az ember szerelme...mindig ő dönt Táp tekintetében nem tudom mi a helyzet, nekem 650-es van, az tökéletes hozzá, de mint olvastam 450 is elbírja.
[ Szerkesztve ]
-
Scholes9
nagyúr
válasz Cybertrone #8278 üzenetére
Hol érné már meg a különbséget ~15% teljesítmény különbség nem ér meg ~30k-t ez evidens...
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Cybertrone
veterán
válasz Scholes9 #8289 üzenetére
Mindenki maga döntse el... De mondjuk ennyi erővel az 570-nek nincs létjogosultséga 65-70k-ért mert a 480 ugyan azt tudja több a memória rajta, nagyobb a sávszélje, és csak 50k!
A fogyasztást szerintem nyugodtan hagyhatjuk ebben a szegmensbenScholes9:
Asusok halnak... Jó vicc más gyártótól is halnak meg vga-k, és akkor most mi van? Most kifogott egy kedves fórumtárs egy hibás szállítmányt, és akkor egyből szar a gyártó... Ha jól tudom ref karik voltak azok amik meghaltak, illetve hibajelenséget produkálltak... na most ha levesszük a matricát mind egyforma, és ennyi erővel lehetett volna giga, evga meg más is![ Szerkesztve ]
-
Scholes9
nagyúr
válasz Cybertrone #8291 üzenetére
Egyet értek, 480 valóban remek vétel most, ha nem nézzük a fogyasztást. Bár azért, ha online boltok árait nézzük, még mindig jobb vétel egy 570-es, de használtan fordított a helyzet
Dekko írta a dolgot, arra reagáltam Nekem semmi gondom a Gainwarddal, nem húzom, mert minek, van rá 3 év gari más meg nem kell. Én tartom olyan márkának, mint az Asust vagy a Gigabyteot pl Egy ref karinál a garin kívül más nem nagyon számíthat szerintem...
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Cybertrone
veterán
válasz Scholes9 #8293 üzenetére
Mióta megvan a topik összesen szerintem a 2 kezemen megtudom számolni hány kari halt meg illetve kellet gariztatni (persze amiről tudunk mert megírták ide) Ebből 2 db 580 az enyém... és azok sem gyári hiba miatt haltak meg, hanem tápgond miatt... Hülyeség terjeszteni azt hogy az 570-ből sok megdöglik, mert nem döglik meg!
És minden tiszteletem a Dekko kollégáé de sajnos eddig többet tévedett mint amennyi általa hangoztatott dolog beigazolódott!"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Drizzt
nagyúr
válasz Cybertrone #8291 üzenetére
Két fórumtárs fogta ki, egyik én voltam, mindkettőnknek hibázott a cserepéldány is. És nem saját matricás refváltozatról van szó, hanem a DC2-ről, olyat más nem gyárt. Csak a tények kedvéért. Attól függetlenül lehet épp jött valami retek szállítmány, s mindketten abba nyúltunk bele.
I am having fun staying poor.
-
helkis
veterán
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Dreamie
őstag
én is 1 moncsira értettem, oda felesleges még 1 580 (nem 570-röl beszéltem), max a cerkát verni benchmarkra , viszont 3 moncsihoz meg a 3 gb jobb, legalábbis én azt tolnám, de úgy láttam te is cserélted a két 1,5 gb-os 590-et.
[ Szerkesztve ]
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest