- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Téma összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
-
-
warezxts
senior tag
válasz Silent77 #35518 üzenetére
De ha kiszámolom (google)
41.99 usd maga a termék, annak az áfája 11.34 usd ami 9.24euróHa a vásárolt dolog értéke 45,69 $ körüli, akkor emlékeztetve a fenti jogszabályi helyre az értékigazolást bekérőt, kérni kell az áfa kiszabás, a vámeljárás vámmenteskénti elbírálását.
Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 162 § (5) bekezdése alapján a rendelt küldeményben lévő termék értéke a 22 € forintra számított összértékét meghaladja, de nem éri el a 150 € értéket, úgy a termékbehozatal során általános forgalmi adó fizetési kötelezettség keletkezik, amely összeget az ügyfélnek nem kell megfizetnie akkor, ha a kiszámolt – és így az ügyfél által fizetendő – összeg a 10 € értéket nem haladja meg.
-
Kleroo
veterán
válasz Silent77 #35549 üzenetére
Valaki vett már egyébként ilyen Xiaomi Philips LED Ceiling Lamp-et
Maxon mennyire jó a fénye? Billegek, hogy ez csak az aktuális hype miatt jó cucc, és drága, avagy tényleg jó. (vagy betolok inkább a sima csillárba 10dodiból egy bika 3k lumen égőt oszt heló)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
bul07
nagyúr
válasz Silent77 #35578 üzenetére
Ugye az nem mindegy hogy ki mennyit rendel
Mert nem mindegy hogy 50rendelésből 1-el van gond vagy 3ból 1-elÉs nem azzal fognak szívózni aki milliókat vásárol náluk hanem az alkalmi vevőkel
Veled nem szívóznak ha nem jön meg valami vagy garanciális gond van, de egy egyszerű vevővel igen is megteszik
De ez így van itthon is, a gazdag mindig is kiváltságos bánásmódba részesül
Aki nem vásárol havonta kéthavonta sok műszaki cikket csak alkalmanként annak az egyszeri árelőny nem biztos hogy megéri
Mert simán belefuthat egy nem megérkezésbe, vagy garanciális dolgokba
Megrendeli vár rá 2hónapot , majd ha nem jön meg levelezgetik pár hetet, jó esetben visszakapja a pénzét rosszabba még tovább kell harcolni, és persze közben nincs telefonja meg eszi az ideget is
Ha meg pár hónaposan előjön valami garanciális gikszer, jön először is az ideg, utána a levelezés majd a visszaküldéssel való bajlódás, ideg hogy átvegyék, majd ideg hogy milyet küldenek vissza azzal nem e lesz gondMegéri ez évente egy telefon esetén?
És azt ne is nézzük hogy pár plusz munkával(szomszédnál levágni a gazt) simán megvan egy telefonnál lévő árelőny, és lehet bemenni a boltba és levenni a polcról jobb garanciális lehetőségek mellet
Mert 10-20e Ft spórolás már nem olyan nagy dolog bárhol megtudja fogni az ember, saját példám szombaton 5e Ft-ot fizettem pár doboz jégkrémért, ez simán kihagyhattam volna, aki meg dohányzik vagy hétvégén buliba jár még könnyebben megtudja ezt tenni
Aki sokat és nagy értékbe rendel persze hogy sokat is tud spórolni
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Beni2360
félisten
válasz Silent77 #35630 üzenetére
Ez így igaz. A 70% elkerűlte a figyelmem a hsz-ben.
De ezért egy céget lehúzniBéni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
KisApám
addikt
válasz Silent77 #35681 üzenetére
Az a Kospet Magic GPS Smart Watch!
15 dolcsi, és van benne Vér oxigén,Vérnyomás és főleg GPS?Jó volna TESZTET látni róla.
Arra a GPS-re kíváncsi volnék, hogy egyáltalán működik-e rendesen... nincs oda írva, hogy milyen GPS-t használ, ha használ egyáltalán[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
KisApám
addikt
válasz Silent77 #35688 üzenetére
Neten SEMMI,
viszont az egyik képen a "GPS RUNNING"-nál ezt írja:"Automatically record running steps..."
ennyi nekem elég is volt, nálam ez lépésszámlálót jelent, nem GPS-t.
Átverésnek tűnik a GPS elnevezés, inkább várok tesztet, no meg hogy arra
a RAM: 128KB és ROM: 256K -ra mi is férhet egyáltalán rá így, mert sok minden nem az tuti... nemhogy GPS... nincs odaírva az sem sehová, hogy melyik rendszert használja (pl. GLONASS, Galileo vagy mi).[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
viktorhu
veterán
válasz Silent77 #35688 üzenetére
Sokan kísérleteznek optikai szenzorral ("belevilágítani" az erekbe, és a szívverésekből kalkulálni vérnyomást). Telefonon kell általában kalibrálni a valós vérnyomáshoz az appot. Mivel hivatalosan nem elfogadott még a módszer, inkább kínai okosóragyártók használják, de a Samsung is kísérletezik vele. Aztán hogy melyik kínai okosórában van legalább tényleg benne a kísérleti technológia, és melyikben full kamu, azt nehéz kitalálni
-
-FreaK-
veterán
válasz Silent77 #35743 üzenetére
Köszönöm! Mennyi idő után vegyem fel a kapcsolatot a Massdrop-al szerinted? Persze azóta sem történt semmi, naponta vagy 30x megnézem a trackinget (pedig kértem email értesítést)..
Esetleg van oda valami elérhetőség, amit fel lehetne hívni? Beszélek Németül, megkérdezném, hogy mi a helyzet, de Googlin nem találok.
[ Szerkesztve ]
-
skylaner
senior tag
válasz Silent77 #35764 üzenetére
Én 08.08-n rendeltem, GB oldalán nálam is csak ennyi látszik.
"2019-08-08 21:32:00DPD data centre, Order information has been transmitted to DPD."
Viszont https://www.1tracking.net szerint:
2019-08-22 15:00:00 Port of Destination BUD, Customs clearance processing complete.
Na de azóta hol lehet ?
DPD oldalán is csak a 08.08-ai info szerepel: "A megrendelési adatok továbbitva a DPD felé." -
norbert400
tag
válasz Silent77 #35923 üzenetére
igen közben meglett és tudtam beszélni velük a címmódosítás miatt.
És kezdem azt hinni, hogy ezt most csúnyán beszptam mert a callcenteres szerint valószínűleg vámkezelés alá fog kerülni a csomagom.
Mondtam neki, hogy Angliából jött, ő meg hogy nem mert kinából és ez egy webshopos beetető szöveg, hogy vámmentes.
Majd várjam a nav papírját és töltsem ki.sejtettem, hogy én nem úszhatom meg az ilyet.
-
norbert400
tag
válasz Silent77 #35926 üzenetére
Xiaomi mi 9t és netherlands registered(pdm)
"FONTOS!
Nem létezik tökéletesen 100%-os áfamentes szállítás, mindnél akadnak ritka kivételek, amikor megfognak egy-egy ilyen csomagot, de ez elenyésző. Ilyenkor írni kell a webshop supportjának, hogy áfamentes szállításos csomagot megvámoltak, legtöbbször adnak részleges vagy teljes kompenzációt.
A tapasztalatok szerint a Gearbest és a Geekbuying szállításai működnek a legjobban, ezeket szinte sosem vámolják."jajó. ezt nem tudtam.
[ Szerkesztve ]
-
zacci
aktív tag
válasz Silent77 #35926 üzenetére
Egyebkent tenyleg beeteto, kamu szoveg a vammentes szallitas, attol fuggetlenul, hogy tobbnyire tenyleg vammentes a csomag. Ugyanis a GB konstans letagadja, hogy lenne ilyesmi aruszallitasi megoldasa, ergo belehazudik a user szemebe a lefizetett userein keresztul, akik hangosan hirdetik, hogy innen-onnan afa es vammentes a szallitas.
Ezert nem vammentes a csomag es valahol valakiket lefizetnek mikor beesik az EUba a cucc.
Elobb-utobb ra fog szallni az ilyen webshopokra a nav, eu, cia, kgb anyamkinnya.Nyugodtan barki megkerdezheti a GB-t, hogy van e vammenetes csomagkuldesi megoldasa illerve a Priority Line szallata az ugye vammentes ? Na aztan lehet csodalkozni a hivatalos valaszon.
Nyugodtan be lehet ide majd vagni a kerdest es a ra adott valaszt
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
Sir Riccio
addikt
válasz Silent77 #36128 üzenetére
Nem, nem mindegy. Ahogy írtam nem egy termékkel voltam így hanem sokkal.
Mit kéne csinálnia? Olyan szállítási módszert keresni ami valóban követhető (ez nem az) és ami nem tart eddig. Akad. Szerintem senkit nem zavarna ha kellene érte fizetni pluszban pár ezer forintot de nem kellene idegeskedni egy hónapot egy nagyobb értékű csomagnál, hogy most vajon elveszett, ellopták, vagy csak ül rajta valaki valahol.(#36129) sambenez: Igen, Kínából jött a Mixeshoptól és nem egyedi eset volt. Rendszeresen rendeltem Tőlük és rendszeresen néhány nap volt max. a szállítás.
(#36130) Pixo: Őszintén? Mert nem gondoltam, hogy ekkora csicskák. Nyilván tanultam belőle, legközelebb megrendelem egy random eladótól Aliexpressről vagy megveszem itthon.9T Pro esetében egyébként minimális az árkülönbözet, párezer forintról beszélünk, megérte volna megvenni itthon is, csak ilyenkor közbeszól a nem látszó nagy orrom. Tényleg nem gondoltam, hogy ez ekkora feladat 2019-ben, hogy ne tartson öt hétig eljuttatni egy alig fél kilós csomagot onnan ide. Hazai garanciát meg inkább hagyjuk (pláne a Xiaomi esetében), a hivatalos szervizek is a vicc kategóriába tartoznak itthon, nem vagyunk piac, na!
A Magyar Posta meg egy külön történet, ha az összes dolgozót kirúgnák és odaültetnének egy random összeválogatott teamet majmokból, azzal sem lennénk sokkal hátrébb, csak azokat legalább lehetne banánnal motiválni.
[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Sir Riccio
addikt
válasz Silent77 #36137 üzenetére
Mondom, nem egyszer előfordult, hogy a rendeléstől számított 24 óra sem telt el (én sem igazán tudom, hogy hogy csinálták, átlag 15-25USD volt a szállítás), viszont 100USD feletti rendeléseket eleve nem is kérhettél mással mint DHL Express-el (amikor a srácot akivel kapcsolatban voltam, kérdeztem miért, azt mondta azért mert sok volt a reklamáció az idők miatt, meg el is tűnt pár csomag nálunk - értsd Magyarországon).
Nekem amúgy az EU priority line és valami NL Post volt csak, meg volt egy harmadik de arra eleve hosszabb szállítási időt írt, mint az előtte lévő kettőre.
Azért, ahogyan kezelik. Ígérték, hogy megkeresik a Postát, ennek kb. három hete és csak a sablon szöveg jön vissza, tényleg flegmán, minden csatornán. Tippre nem fájna nekik sem egy kicsit változtatni ha látják, hogy gond van az időkkel, mégsem teszik. Feljebb azért elég sok a panasz.
Amúgy Banggoodról és Aliról rendszeresen továbbra is megjönnek 2-3 hétre a csomagok, ebayről nem is beszélve, szóval tuti a GB-nél (is) van a hiba.
[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
törölt tag
válasz Silent77 #36139 üzenetére
Alul leirtam.
Ez mukodo uzletpolitika. Egy adott gyartasi sort lezaroan megkapjak a plecsnit. A nem szembetuno hibakkal rendelkezo darabok is ugyanugy megkapjak a foliat. Persze ezeket nem a hivatalos forgalmazoknak adjak el, akiknel nyomonkovetheto minden es rendes ugyfelszolgalattal rendelkeznek. Megkapja a GB es szetszorja. Joval magasabb %-ban kapnak vissza szervizre szant termekeket..
Sir Riccio
A ket napos szallitasi idon nem kell csodalkozni. 10 euroert EU raktarbol Kinabol rendelve megkaptam a keszulekemet 2 nap alatt. Ez lenne az elvarhato[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- Autós kamerák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- Házimozi haladó szinten
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...