Új hozzászólás Aktív témák

  • Csaba_20_

    őstag

    válasz net84 #1536 üzenetére

    net84 írta:
    "Azt pedig meg tudja mondani, hogy van-e raktáron belőle, illetve tud-e hozatni 15 napon belül." - ezt miből veszed? dolgoztál számtech cégnél? Sok esetben a garanciát visszatartott készletből cserélik, ami nem publikus. Tény, hogy a kisker sok esetben saját készletéről cseréli inkább, minthogy megvárja a nagyker döntését.

    A kisker tehát meg tudja mondani, hogy van neki raktáron(visszatartott készletben) és nem kell hozatnia. Ha nincs a visszatartott készletben neki, akkor is tudja, hogy van-e lehetősége hozatni. Ehhez nem kell számtechcégnél dolgozni, egyszerű paraszti ésszel belátható, bármely kereskedelmi egységnél. A kereskedelemben el vagy veszve, ha nem tudod, hogy a fogyasztói igényt ki tudod-e elégíteni, vagy se.

    net84 írta:
    "Ráadásul újat, hiszen az eredeti szerződés is új termékről szólt." - sok esetben, ami újként gyári csomagolásban érkezik, az is lehet gyári javitott. Ezt egy végfelhasználó max. akkor veszi észre, ha tanult az elektrónikai panelek készítéséről.
    Ezek általában gyártási selejtek, amiken a hibás alkatrészeket kicserélgetik, de néha észrevehető, hogy a nyák maga nem egy mai darab, de újként jön. Ezek viszont nem bizonyíthatók, főleg úgy nem, hogy a 3 év garit megadják minderre is.

    Ettől függetlenül a "kicserélés", mint fogyasztói szavatossági, vagy jótállási igény azt jelenti, amit leírtam. A lényeg, hogy nem szerelheted ki a benti gépből az alaplapot, mert az pont olyan és nem adhatod használtan oda az illetőnek.

    net84 írta:
    "Az egész probléma ott van, hogy a nagykerrel a kisker olyan feltételekkel szerződik, amivel nem tudja garantálni azokat a jogokat, amiket a fogyasztóinak jogszabályi kötelezettség miatt meg kell adnia." - ismételten azt érzem, hogy számtech cégnél még ezidáig nem dolgoztál...

    Ismételten mondom, nem eleme a beszélgetésnek, hogy ki vagyok, hol dolgoztam, miben, mennyi ismeretem van. A lényeg a kisker-nagyker között köttetett szerződések tartalmában van akkor is, ha dolgoztam már számtech cégnél és akkor is, ha nem. Mert ha a nagykertől mindazon jogokat megkapná a kisker, amit neki tovább kell adnia és ez lenne az alap, ettől már csak jobb feltételeket lehetne kiharcolni, akkor nem lenne köcsögösködés azon, hogy kinek milyen esetben, milyen fogyasztói jogokat ad meg.

Új hozzászólás Aktív témák