Új hozzászólás Aktív témák

  • cs.zs.

    addikt

    válasz FőDudu #82289 üzenetére

    Szia,
    CS:GO-ról nem tudok nyilatkozni, mert azt senki nem játssza a családban,
    én WarThunder-t szoktam ("Apa, jössz egy tankost?" és akkor megyek), és annak is csak ilyen koca-játékosa vagyok. Nem vagyok játékfüggő, inkább csak laptopfüggő :D

    Meglepően jól teljesít a gép! Meggyőződésem volt, hogy amikor azt hallottam korábban, hogy az Iris XE legalább annyira jó játékra, mint a 2GB-os MX... szériák, full kamu, túlzás.
    Hát nem az. Döbbenetes, de igaz. Vagy egy kicsivel jobb is.
    Egy biztos: a GTX1650-et, 1650Ti-t már meg sem közelíti, azok sokkal erősebbek tőle,
    de az ilyen alkalmi játékosoknak mint én, tökéletesen megteszi.
    Nem-alkalmi, állandó gamereknek nyilvánvalóan nem elég.

    i5-10210u CPU + MX250 2GB GPU volt az előző VivoBookban, "tankos"-ban alacsony-közepes beállításokkal volt 60-80 fps (minimum-alacsony-közepes-magas-max-filmszerű), X571GT-ben i5-9300H + GTX1650 4GB, magas-max beállításokkal 100-120 fps. Azért írom így kötőjelekkel, mert nincs kőbe vésve, csúszkákkal még finomhangolható.

    Ez a proci van az új gépben:


    Alacsony-közepes közeli egyéni beállításokkal ugyanúgy 60-80 fps-t tud, mint az MX250, csak a kijelző sajátosságai miatt sokkal jobb a játék. Ugyanúgy full hd felbontáson játszom, de a fák között olyan célpontot is észre lehet venni, ami pl az X571GT kijelzőjén nem látszott :)

    Furcsaság/újdonság (nekem)
    Én azt hittem, hogy ha nincs dedikált GPU, akkor a játék majd prociból lesz megoldva. Szerintem így hiszik ezt mások is. Hát kérem szépen, NEM.
    Ez a gép RAM-ból oldja meg (majdnem) az egészet.
    Ha egy dedikált GPU-s laptopod van, láthatod a feladatkezelőben, hogy pl 4GB dedikált memória, + el tudja vinni a RAM felét, pl 16GB RAM esetén 7,9-et. De nem viszi. Ha ott 0,5GB elhúzott ramot látsz, már boldog ember vagy.
    Itt meg az a szitu, hogy az Iris XE ugyanúgy a RAM felét tudja elvinni, csak ellentétben az előző konfigokkal, itt el is viszi (ha kell neki).

    Játék előtt elindítottam a feladatkezelőt, és játék közben (amikor épp kilőttek) :D , Alt+Tab-bal ránéztem hogy hogy állunk energiákkal. Max teljesítmény, ventillátor ezerrel megy, bal oldalt jön a meleg rendesen, gondoltam magamban, hogy szegény proci minnyá leolvad az alaplapról, és akkor ez a kép fogad:


    Iris XE emelt szinten fingatja a ramot, a proci meg szinte alapban ketyeg... :Y
    (mire lefényképeztem, Iris teljesítménye leesett, de az fixen 100% volt, a nagy grafikonon is látszik)

    Itt vesztettem el a fonalat, jöhetnek a hozzáértő guruk, és referáljanak!

    ...itt kérem mindenki!

Új hozzászólás Aktív témák