Új hozzászólás Aktív témák

  • KillHates

    nagyúr

    Hogy mára se maradjatok modding nélkül egy újabb élmény:

    Kirjak járt nálam egy Chimera-val, újrapasztázás végett. Akkora volt az izgalom, hogy -sajnos- jól elfelejtettem képeket lőni. A lényeg, hogy brutál a hűtése, levéve kb. olyan nehéz mint egy egyszerűbb noti! Találkoztam már ilyennel nagy Clevoban, de itt azért látszik a mérnöki átgondoltság, nem csak a jó sok biztos jó lesz elvére bízták a hűtést! :D A gép idle teljesen hangtalan teszi a dolgát a RAID SSD-k miatt pokoli gyorsan, megterhelve (superposition) is csak mély morgással adja tudtunkra, hogy most a billentyűzet alatt is történik valami, nem csak a képernyőn. Dobott is egy laza 16 ezer valahányszázat! :Y Szóval, nagyon meggyőző volt számomra, mind az összeszerelés minőségét, mint pedig a halk működését illetően.

    Aztán, hogy az izgalmak ne csituljanak, befutott még egy 13-as Razer is! Nagyon szép állapotban, de az i7 mellett a 970GTX nem egy ilyen vékony szépségbe való! Sikerült a gyári ablakgitt cseréje után letornázni 10 fokot, de nem ez a gép lesz a PUBG rajongók vágyálma! :K

    És most jön a gamer-gépek nagy megfejtőjének -matyee- a gépe! Egy MSI-barebone szörnyeteg! 15 zollba zárva egy 7700K (desktop!!) amibe bele kellett gyömöszölnöm a 1070 helyett egy 1080-at, hogy ne vakaródzon a CPU annyit! :D Matyee alaposan megrendelte az új hűtést az új kártyához, meg csavarokat és minden kegytárgyat ami kell egy ilyen transzplantációhoz! De persze ezzel vége is lett a jókedvnek, mert itt beleszólt a gagyizó-gyártók trehánysága. Ha kicseréljük az MXM kártyát, akkor persze nem lehet feltenni egy útban lévő tekercstől a CPU hűtést :W Kétségbeesés persze csak szegény Matyee részéről volt, de mondtam neki, hogy sz@rni rá, arrébb rakom a tekercset:

    Aztán persze a hőcsövön is kellett alakítani és a 1070-es VRM-jeit hűtő lemezből is kellett vágni rendesen:

    Biztom ami ziher alapon beraktam egy gap padot is, nehogy valami kosz a hőcső (ami GND) és a tekercs (ami 19V 11A) közé kerüljön:

    A nagytotál képen jól látszik, hogy a hőcsövet egy kicsit meg kellett gömbölyíteni, hogy legyen hely. De vigyáztam, hogy a keresztmetszetéből ne veszítsen; azaz ne lássa kárát a hővezetés:

    Lejjebb a pirossal bekeretezett részen, majd a VRM-re kerül egy hűtőborda (olyan mint ami az SSD-n van) és valahová majd egy pici blower venti is, hogy ott is legyen rendesen légmozgás!

    [ Szerkesztve ]

    Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

Új hozzászólás Aktív témák