Új hozzászólás Aktív témák

  • formula01

    aktív tag

    válasz Muerte #17705 üzenetére

    Ha nem nagy összeg, bevállalnám, de 35e-ért láttam valahol, ezt kicsit soknak tartom.

    355e-ért vásároltam MM-ben a gépet kb 1 hónapja i7 7700 hq, 16 Gb ram, 128as SSD 1 tb hdd, ips kijelző, ha nagyon akarnám még benne vagyok a 60 nap elállásban, de nem igazán lenne számomra más alternatíva hasonló árban, lenovoknak katasztrófa a szervíze, acer vx számomra úgy néz ki, mintha a búcsúban lőtem volna, gl asust ne, hp omen szintén túl "gémer" bár 1 fokkal jobb mint az acer vx, szóval inkább próbálnám megoldani a problémát.

    100 mv-t undervoltoltam a procit, így ha beüt előbb utóbb a power limit throttling, akkor is max 3,4-ről 3,1 ghz-re throttlingol, nem akkora teljesítmény esés amit ne lehetne bevállalni, de zavar, ha valami nem úgy működik teljesen, ahogy a nagykönyvben meg lenne írva. Ilyenkor szokta mondani asszony, hogy a legnagyobb bajom, hogy értek hozzá. :D Mivel FPS dropom még sehol nem volt ez miatt, mert bőven GPU limites minden újabb játék FHD-ban maximum közeli grafikán, a dGPU meg tartja a turbo órajelét, ezért ha nem kezdek el XTU-val játszadozni, észre sem veszem.

    HWiNFO szenzorokat figyelni fogom, de nem gondolom, hogy a gépen belül melegedne túl valami, végig stabilak a hőfökök és laptophoz mérten alacsonyak. Illetve miután tegnap hűvösebb jól szellőző helyre tettem a tápegységet kb 20-30 perc furmark + AIDA64 CPU FPU Cache + Memória teszt alatt nem volt semmi power throttlingom. Ezért gondolom, hogy egy 180 wattos tápnál ha nem lenne ennyire kicentizve a fogyasztás full terhelésen, talán kevésbé melegedne, és nem kellene erre külön figyelni. Javítsatok ki ha hülyeséget beszélek. :P

Új hozzászólás Aktív témák