Új hozzászólás Aktív témák

  • -NoVa-

    addikt

    válasz stellaz #89726 üzenetére

    Feszegessem a határokat, mint a Go Blu-val? Drága hozzászólás jön :)

    Earbudoknál van kiszűrődés, de azért messze nem annyi, mint egy nyitott fejhallgatónál. Vállalhatatlan zenét hangosan csakis IEM-mel érdemes :P

    A Monk Plus nem rossz, 25$-ért 4.4 jackes SPC kábellel és gigantikus szivacsgyűjteménnyel, vagy akár 8$-ét alap draúttal 3.5mm-en is. Kellemes hangú biztonságosan olcsó lépés az earbudok nyitott világát kipróbálni. Egy Black Coffee Editionom van, DAP-pal használva néha egészen belefeledkezek háttérzenének, mert súlytalan, kényelmes viselet, de upgradenek nem nevezném.

    Egy nagyobbat ugorva az árkategóriában ott a VE Master. Ez egy 50$-os earbud lenne, de csak Megatronnal együtt kapni 100-ért (vagy Megatron tulajok előre egyeztetés után vehetnek egyet olcsóbban). Meg ajándékba jár mellé EXPack és Monk Plus is, szóval egy halom bigyót kapsz a pénzedért, amit majd jól nem, vagy keveset használsz. BTW a Megatron egy nagyon jó hordozható USB DAC/AMP, de inkább asztali céleszköz, nem zsebben hurcolós méret. Ez hangban közelebb áll a "nagyokhoz", építési minőségben pedig sokkal inkább strapabíró, kemény erős utcai használatra való. Kellemes tér, kellemes hang, kicsit vékonyabb az énekhang, mint a nagyoknál, és kicsit lehetne finomabb is, de akkor nem ennyibe kerülne.

    Árfolyamfüggően az összeghatárod környékén a VE Monk Pro Vita 128$-ért magasan a Monk vonal csúcsa. Finom és részletes, tágas szellős térrel, kiegyensúlyozott hanggal. Egyértelmű tiszta és nagy minőségi lépés az E80-ról. Kinézetre pont mint a 8$-os, csak az üvegiszta átlátszó háza, és a kábele tér el. Meg a hangja, benne van minden, amit a Masterből hiányolok. A még kicsivel drágább Asura 3.0fe többet ad alul és felül, és kinézetre a félig burkolt kábelével, fém házával is prémiumabb (és kicsit súlyosabb is, a hozzá adott tartócsipesz jól jön, hogy ne. a füledet húzza egész nap), de hangminőségre egy kategória a Monk Pro-val. Ízesítésre kicsit más, bármelyik remek. Az meg fülformafüggő, hogy a klasszikus MX500 vagy a fém PK ház ül meg jobban a fülkagylódban.

    IEM-nél a Moondrop Aria/Starfield/Kato vonal pl jó, de ha a füled bírja a formát, Go Blu mellé hurcolósnak nálam egyértelműen nyer az Etymotic ER3XR. Kicsit kilóg az árlimitből, de nem csillagászati túllövés, ha nem zavar az extrém mélyregudós kivitel és az erősebb izoláció. Végtelenségig tudnám dícsérni, és inkább 300$ környékén tudok hozzá hasonló dolgokat sorolni, nem alatta.

    Illetve pénztárcakímélő opciónak az alsó határ körül akadhat még akad egy jobban sikerült keveset futott ThieAudio Legacy 3-am a fiókban, az is kellemes darab, csak térben nem olyan mély, mint az előző bármelyik :)

Új hozzászólás Aktív témák