Új hozzászólás Aktív témák

  • Hugo85

    aktív tag

    válasz Solicidium #7413 üzenetére

    Igen a metro.fi jobb kell legyen. Majd meglátjuk mi megy és mi marad, ezt a tanulópénzt most rászánom arra, hogy melyik füles a legjobb nekem.

    Ma megjött az AKG K340. Hát kezdeti benyomásom (olyan 30-40 percet használtam eddig, viszont mivel használtan vettem nagyjából be lehet járatva) az, hogy szerintem sokkal jobb a CX400-nál. Kényelmesebb, jobban szól, a basszus nem olyan túleröltetett és nem puffog, mint a CX-ben, a középtartomány sokkal szebb, végre van élvezhető énekhang, a magasak sem annyira zavaróak, bár talán itt részletszegényebb, ugyanakkor kiegyensúlyozottabb, nekem sokkal jobban tetszik. Végre nem kellett EQ-t állítanom, mert Normal-on körülbelül úgy szól, ahogy szerintem kellene A hangerőszabályzó is nagyon jó kis cucc, különösen tetszik a tolócsúszkás megoldás. A kis hordtok is sokkal jobb, mint a CX szütyője, mert kemény és így jobban véd, igaz több helyet foglal.

    Vannak persze dolgok amiben rosszabb. A kábelzaj iszonyatosan magas, ahogy hozzáér valamihez azonnal, és hangosan hallod. Ezen még erősít az, hogy a hangerőszabályzó miatt jobban leng a kábel és ront az a tény is, hogy nem adnak hozzá kábelcsipeszt, amivel ez a probléma csökkenthető lenne. A kábel maga nem rossz, de vékonyabb mint a CX-és, a jack jóféle, de egyenes, így bizonyos lejátszóknál probléma lehet, a Fuze-nál nem zavaró. A hangszigetelése sokkal gyengébb, mint a CX-nek (bár lehet ki kéne próbálnom a legnagyobb szilikonnal is), viszont nem annyira kellemetlen érzés ha a füledben van. SOKKAL_HALKABB (a Diva-n +5-7 hangerőfokozat kell), viszont a kisebb érzékenység (vagy magasabb ellenállás :F) miatt jóval alacsonyabb az alapzaja, ami sok helyen (pl mobiltelefonos zenehallgatás) nagy előny lehet.

    Ennyit a K340-ről, ezek alapján egyelőre tudom ajánlani a K330-at is, ami elvileg ugyanez potméter nélkül. A tartóssága mellett viszont egyelőre nem tenném le a voksom, CX robusztusabbnak tűnik, a Plug meg maga az elpusztíthatatlanság mellette. A poti és a kábel nem tűnik öröklétre tervezettnek.

    #7414 - Ne viccelj már, 7ropiért cx 300at bárhol veszel boltban... Média meg amúgy is kurva drága mindig!
    Azért ezt fogalmazd újra. Kérlek mutass egy helyet, ahol van CX400 7k-ért és CX500 10k-ért, rendes két éves garanciával, garantáltam eredeti (ergo nem az apróról). Ezek fényében az sem lehet igaz, hogy a "Média meg amúgy is kurva drága mindig", legfeljebb az, hogy általában drágább, mint a többi bolt. De szerintem ez nem az a téma, amiről ebben a topikban beszélnünk kellene.

Új hozzászólás Aktív témák