Új hozzászólás Aktív témák

  • Tulku

    veterán

    válasz #16820480 #74124 üzenetére

    Azom is elmélkedni kell ilyen esetekben, hogy a V karakter valójában mit is jelent, illetve milyen szinten beszélünk V karakterről.
    Kifejtem...tehát pl az U18 V karakter...sokak szerint...a honlapon kiegyenlítettnek írják, én is éreztem egy enyhe basszuserőt, na de ettől olyan hangszerhangjai voltak, hogy leszállt a fejem.

    Ha jobban belemélyedünk a témába, érdemes olvasni a fül és fejhallgatók esetén az ideálishoz közelítő un Harman cél görbéről, aminek frekiképe igen c sak elgondolkodtató, de ekkor beszélünk kiegyenlített hangképről.

    Azt hiszem általánosságban a V karakter egy mély és magas kiemelt valamit jelöl általában. De persze ez a gyakorlatban normálisabb füleseknél nem így valósul meg...mondjuk egy erős középmagas kiemelés mindent magával ránthat, akár az egész hangképre rányomhatja a bélyegét és bármilyen kiegyenlített lenne egyébként, mégis V karakternek érezzük.

    Abban az értelemben maximálisan igazad van, hogy a rock, vagy akusztikus zene hallgatása nem ekvivalens a közép tartomány "elnyomásával" illetve ha a mély energiák rátelepednek, akkor igen fárasztó, hallgathatatlan, mosott, mocsáros hangképet kapunk....ha pedig a középmagas és magas tartományok túlsúlyosak, akkor rövid idő alatt kifáradunk (jobb esetben) vagy eleve sibilance-val terhelt mesterkélt ügyeket hallunk.

    Én épp ezért nem is szoktam ezen tényezőt kiemelni (V, U, semleges karakter) hiszen egyéni preferencia is lehet, ki mit érez annak...
    Mondjuk egy felbontás, tér elhelyezkedés, hangszerek megjelenítése, tonalitás...az már más tészta...ott van miről beszélni...

Új hozzászólás Aktív témák