Új hozzászólás Aktív témák

  • Dave™

    nagyúr

    válasz Szevam #60247 üzenetére

    Csak reflektálnék, mert nekem nagyon máshogyan szóltak :D

    ED10: még emelve is van kicsit a magas, nem tudom mit hiányoltál benne, milyen illesztékkel használtad? A gyári whirlwind fajta bőven elég magasat ad, enyhe V karakter, eléggé analitikus, abszolút nem meleg a hangja (az ED9-nél írtad, hogy kevésbé meleg).

    ED9: a sokkal tisztább az ugye itt egy érzés, ami a komolyan megemelt középmagasaknak tudható be, és nem kicsit karcos, hanem nagyon, de ez ugye megint illeszték és ízlésfüggő dolog :) Ja és nem hogy kevésbé meleg, de nem is értem hogy jut eszedbe a meleg szó az ED9-cel kapcsolatban :D

    ED SE: ez elvileg ua. mint az EDR1, és ha igen, akkor ez nem igazán V, a mélyek ugyan rendesen meg vannak emelve, de a magasak nem igazán, meg amúgy is lágy hangja van. Ez meleg hangú az előző kettővel ellentétben. Ez a legkönnyebb? :D A HDS1 és az ED9 sokkal kisebbek, könnyebbek, lehet nem egyről beszélünk... De már képről is látszik.

    HDS1: ezt nem hallottam, passzolom.

    ATE: kicsit fedett felülről, igaz, meg némileg tompa, fátyolos is a ház kialakítása miatt, meg nehezebben is hajtható, de hogy tisztább legyen a hangja, mint az ED10-nek?! Az ED10 ugyan kicsit mesterséges hangú, de kb. a két végletet sikerült összehasonlítani, az ATE a leginkább fátyolos a befelé fordított driver miatt az összes KZ közül, míg az ED10 kifejezetten a tisztább, analitikusabb darabokat erősíti. Vagy megint illeszték/forrás, vagy nagyon eltérő fülünk, értelmezésünk van.

    ED3: már megint a fránya magasak... pedig ennek is karcosabb, előtérben lévő magasai vannak, milyen illesztékkel használtad? Nagyon nem mindegy...

    Nem kötekedésképpen írtam a fentieket, mert egy jó része lehet ízlés kérdése, de azért pár megállapításod tényleg elég erősre sikerült, pl. a magasakkal hiányával kapcsolatban (ami nem szúr/karcol az már nincs is ott?), meg hogy a tompább karakterű ATE tisztább lenne mint az analitikus ED10... Kitérhettél volna a használt illesztékekre, mert pl. az EDR1-ből (ED SE) tudok neked csinálni egy brummogó mélytúlsúlyos valamit is, meg egy telt, meleg hangú de abszolút kellemes hangképpel rendelkező fülest is, csak az illeszték cseréjével, ugyanez igaz a legtöbbre. Szerintem nem lehet elégszer kiemelni, hogy egy fülesnél az egyik legmeghatározóbb tényező az illeszték, kb. mint hangdobozoknál a szoba, nem mindegy milyen a formája, anyaga, hossza, belső átmérője, ahogyan ugyanaz a hangdoboz is tök másképpen tud szólni különböző méretű/kialakítású helyiségekben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák