-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #6227 üzenetére
Sokan nem voltak elégedettek vele, de egy próbát megérhet ennyiért...Szerintem, a vas sokkal jobb, amúgy.
-
bugizozi
őstag
válasz Mr.Csizmás #6227 üzenetére
Én kezdő lelkes amatőrként röviden azt mondom, hogy igen. De krizmo_ -nak is igaza van.
Hosszan kifejtve: úgy érzem most jutottam oda a pizzasütés terén, hogy beruházzak valamire, nézegettem hogy 15-20e a pizzakő vagy pizzavas, azt olvastam, hogy a pizzavas jobb mint a kő. Már-már rászántam magam a rendelésre amikor láttam hogy a Lidl-ben lesz 3333 Ft-ért, na mondom ez kell nekem, hogy kipróbáljam magam. Sajnos lapátot nem lehetett ott kapni, máshol vettem egy fából készültet, de nem vagyok vele kibékülve, elég vastag, jobb lenne egy fém ami vékonyabb, arra (szerintem) könnyebb ráhúzni a tésztát vagy alátolni a lapátot. (csak drága acél lapátokat találtam, sajnos későn leltem erre a darabra, de szerintem venni fogok egyet: [link] ) A pizzakő nem rossz, kezdetnek megteszi gyakorolni, sajnos van mit, volt h lefolyt a szósz v kicsit kiszakadt a tészta ezért odakozmált a kőre, ami ráégett, le se tudom vakarni, tök fekete már a kövem. (a pizza ízén ez nem érződik) Erre megteszi ez a 3e Ft-os is De ha már magabiztosnak érzem magam, és megvan a gyakorlat, akkor biztos hogy a következő egy pizzavas lesz. A pizzakő is már egy nagy ugrás, legfelülre téve, max hőfokon, grillt is benyomva 3-4 perc között elkészül egy pizza, végre nem szárad ki a közepe. Viszont ha több pizzát sütök akkor a sokadik után az alja már nem úgy sül mint az elsőnek, a "hideg" pizzatészta elhűti a követ, várni kellene 2 sütés között hogy visszamelegedjen a kő. A vasnál nincs ilyen probléma.
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Toobee
veterán
válasz Mr.Csizmás #6227 üzenetére
Nápolyis csoportban írtak egy érdekeset, inkább kiegészítésnek jó, vas alá/fölé, így feljebb tudtak menni a vassal 15-20 fokot is. Az első 2-3 perces etap megy mondjuk a kövön a szósszal, majd kiveszed feltétezni és teszed a vasra.
Lapátból pedig ezt vegyétek, brutál jó. Van Oonim is, de ár-értékben veri az alis. Az itthon kapható Hendivel is tettem egy kört, az felejtős. Alu és tapad is rá a pizza, mintha muszáj lenne.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #6227 üzenetére
Vasat vegyél szerintem is. Alapból jobb, jobban tartja a hőt és ha nem pizzát sütsz, akkor is érdemes benne hagyni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs