Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz solena #3072 üzenetére

    Sajt függő, a trappistába nekem egész jól ki szokott oldódni az oregánó, kakukkfű, ilyesmi. A répatortának egyáltalán nincs répa íze amúgy, érdemes legalább egyszer kipróbálni, ha még nem tetted.

    Répatorta / olajos sütemény recept:

    50 dkg liszt
    25-50 dkg répa - attól függ mennyire szottyosra akarjuk
    3 tojás
    1.25 dL | 10 dkg olaj
    1 csomag sütőpor

    1. lereszelem a répát
    2. elkeverem a sütőport a liszttel
    3. felverem a tojást az olajjal pár perc elég neki
    4. összeforgatom a tojásos masszát először a répával, majd a liszttel
    5. formába öntöm, majd sütöm 1-1.5 órát először 15 percig magas hőmérsékleten, hogy megemelkedjen, majd visszavéve közepes hőmérsékletre

    opcionális
    lehet beletenni fűszereket, mint fahéj, vanília, kicsi bors, stb.
    lehet beletenni magokat, aszalt gyümölcsöt, csoki pasztillát, reszelt csokit
    lehet használni teljesőrlésű vagy graham lisztet, de kell bele egy 10-15 dkg fehér liszt legalább, hogy összefogja
    a liszt egy részét ki lehet váltani mákkal, dióval, mandulával, kakaóval, de akár banán liszttel is, kinek mi a szimpatikus
    ha nem elég édes, akkor lehet beletenni plusz 10 dkg cukrot, eritritet vagy egyéb édesítőszert
    lehet beletenni sót is ízfokozónak, vagy akkor ha direkt sósra akarjuk
    a répa kiváltható almával, egyéb kemény jellegű zöldséggel, gyümölccsel
    a gyümölcs vagy zöldség levét esetleg le lehet önteni, ha szárazabbra akarjuk hagyni
    az olaj helyett használhatunk olvasztott vajat is
    az olajat akár teljesen el is lehet hagyni, de akkor kenyér szerű állaga lesz, sokkal keményebb lesz a kérge, és nem lesz laza, szóval az inkább kelt tésztáknál jó

    változatok
    lehet akár sajtos, aszalt paradicsomos tócsit is csinálni, ha krumplival, sóval, sajttal, aszalt paradicsommal és olajbogyóval sütjük
    de lehet almás mákos tortát is csinálni, ha almával, 15 dkg mákkal, 10 dkg eritrittel, reszelt citromhéjjal, fahéjjal, pici borssal sütjük és vaníliás krémet töltünk a rétegek közé
    meg persze van a klasszikus répatorta, aminél érdemes 10 dkg diót, 10 dkg cukrot, vaníliát, esetleg egy pici csiliport hozzáadni

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés