-
IT café
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Én új vagyok itt, de visszaolvastam pár oldalt. Tetszik ez a topic.
Beszállok 2 fotóval. A képeket meló közben lőttem szerdán a viharban és utána. Sony M2-vel készültek, gyári kamera alkalmazással.
Összehasonlítási alapként. pikszel kolléga tanácsára, legközelebb kipróbálom a SnapCamera app-al is, de most nem volt időm azt állogatni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz s3nsitivity #41695 üzenetére
Köszi!
Meddig korrigálható egy fotó más alkalmazással, ha viszonylag gyenge a kamera? Esetleg számítógépen, utómunkával javítható valamicskét?
-
törölt tag
válasz Quasi_modo #41705 üzenetére
Oké, köszi! Azokat már nem terveztem feltölteni, csak magamnak felhőbe, hogy meglegyenek.
-
törölt tag
A gyári kamera alkalmazásokat használjátok vagy külső app-ot?
-
törölt tag
Feldobtam a Snap Camera alkalmazást és beállítottam pikszel kolléga instrukciói alapján, majd lőttem egy képet. Megnézhetné egy hozzáértő, hogy képminőség ügyileg mennyire van rendben.
Sony M2-vel készült
Majd legközelebb linkeld direktbe is kérlek!
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #41751 üzenetére
Köszi! Tudok élességet állítani, ez most nulla értékkel készült. Pár hsz-al feljebb van 2 másik képem, amik a gyári kamera app-al készültek, összehasonlítási alapként. Mit jelent, hogy alulexponált?
Ja és bocs a link miatt! Gyorsan linkeltem mobillal, legközelebb jobban figyelek rá!
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz pikszel #41793 üzenetére
Nem szokott neked csinálni a Snap Camera app olyat csinálni, hogy a menüben, ha rányomok valamire, akkor nem hajlandó belelépni, ha kamerát váltok, akkor meg nem mindig akar fotózni?
Egyébként állítottam a kontraszton, majd holnal lövök vele, ha látok valami értelmeset.
-
törölt tag
válasz Quasi_modo #41805 üzenetére
Egész jó! Gyári app-al lőtted?
-
törölt tag
Samuknak ezek szerint nem csak a kijelzője hibátlan, a kamerája is elég jónak tűnik.
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #41900 üzenetére
Jók a képek! Az elsőn nagyon tetszik az összhatás. Szép élénkek a színek!
-
törölt tag
Én még csak kezdő fotós vagyok, de igyekszem megfogadni a tanácsokat és odafigyelni a kommenteknél, hogy mit hogy érdemes csinálni. Ezért a következő képhez leírnám, hogy mit hogy állítottam be.
Fehéregyensúly: nappali fény
ISO: 50
Fénymérés: közép
Expozíció: -0.3
Fókusz: auto
Élesség: 0
Szaturáció: 4
Kontraszt: 4Várom a véleményeket, hogy jelen kép esetében, melyik beállításon kellett volna még állítani, a jobb kép elérésének érdekében. A fotó egyébként Sony M2-vel készült.
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #41913 üzenetére
A fókusz a templomra ment volna, de az nekem is feltűnt, hogy pont az nem lett a legélesebb. Camera FV-5 app-al lőttem. Ott ISO 50 van.
Élességet csak utómunkával tudok adni neki, mert ha visszaállítom mobilon, akkor nagyon zajos lesz a kép.
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #41915 üzenetére
Megpróbálok játszani egyet az élességállítással, hátha meg tudom találni azt a pontot, ahol már éles a kép, de még nem zajos.
Kontraszt? Színek?
-
törölt tag
válasz Quasi_modo #41917 üzenetére
Köszi! Lehet megpróbálom még a gyári app-ot, az éles képeket csinált.
-
törölt tag
Állítottam az élességen és a fókuszáláson, majd lőttem egy jellegtelen képet. Látszik valami változás a tegnapi képemhez képest?
Sony Xperia M2
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Néha tényleg úgy érzem itt magam, mintha a 4pda fórumot olvasnám. Az ugyanis orosz és egy szót se értek belőle.
-
törölt tag
válasz pikszel #41963 üzenetére
Nem vagyok lusta. Ha látok egy ismeretlen szót, vagy kifejezést és van időm, akkor utánaolvasok, hogy mi is az. De amikor csak úgy futólag beleolvasok a fórumba, néha tényleg olyan, mintha kínaiul lenne.
Persze kérdezek is! Nem szégyen attól megkérdezni, aki jobban érti ezt a kérdést.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #41980 üzenetére
Pár nap múlva 2 hét pihenőre megyek, majd csinálok egyforma képeket a gyári illetve a Snap Camera alkalmazással és megnézheted a különbséget.
Záridőt még nem állítottam, de az biztos, hogy ISO 100 az alja, lejjebb nem állítható. Ha ISO 50-re állítom, akkor is 100-as képet csinál.
A Snap-el készült képek biztosan szebbek, mert ott le lehet venni az élességet. Ahogy pikszel kolléga mondta, a gyári értékkel zajosak a színek. Ez a Snap-el kompenzálható úgy, hogy 0 értékkel lövök egy képet és utólagosan élesítek egy számítógéppel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Snap Camera alkalmazással nekem csak annyi a bajom, hogy mondjuk lövök 2 képet, aztán átváltok előlapi kamerára, viszont azzal már nem hajlandó fényképet készíteni. Ki kell lépnem és újra belépni, hogy tudjak fotózni. Ugyanez a jelenség fordított esetben is megvan. Csak nálam van így vagy ez alkalmazáshiba?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #41984 üzenetére
Tudom, hogy a záridő és az érzékenység külön fogalom, csak 1 mondatba zsúfoltam bele. Mobilról írok és lusta voltam annyit pötyögni.
A 2 hét pihenő után már csak olyan 6-7 hetet dolgozok, utána márciusig pihenhetek. Lesz időm pihenni bőven.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PRDZsolesz #41986 üzenetére
Köszi! Akkor ezek szerint csak engem szivat. Majd csinálok egy FR-t, úgyis érik az újratelepítés, aztán meglátjuk mi lesz. Sokmindent kivágtam a ROM-ból, lehet valami mégis kellene neki.
Kicsit visszakanyarodva a Z szériához. Elméletileg az a sorozat képviseli a Sony felső kategóriáját. Ha root-olva van a teló, akkor a build.prop fájl módosításával jópár kamera beállítás, módosítás kieszközölhető, amihez egyébként nem férni hozzá az alkalmazásokkal. Viszont ez csak a Z sorozat telefonjaival működik, azok közül is leginkább a Z1, Z2, Z3-al. Már többször futottam bele ilyen posztokba az XDA fórumán.
-
törölt tag
válasz PRDZsolesz #41991 üzenetére
Kíváncsian várom! Az M2 kamerája sajnos nem variálható ilyen szinten, de talán egyszer lesz megoldás. Vagy nekem másik telefonom. Mindenesetre érdekel a különbség, mert posztokban képek nem voltak, csak leírások.
-
törölt tag
Sony Xperia M2 + Snap Camera
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz PRDZsolesz #42007 üzenetére
Köszi! Már nekem is megérett, de még várok 1 hónapot a Lollipop-ig, hátha javítanak a kamera driveren.
pikszel: Köszi, állítottam a fókuszon. Más egyéb, ami nem stimmel? Fény, színzaj, kontraszt?
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #42029 üzenetére
Én nem tudom mi van újabban a Sony-val. Vagy az optika egy hulladék, de nekem erősebb a gyanúm, hogy a driver-ek megírását veszik félvállról. Azon meg semmi nem segít. Ha így folytatják, én se veszek Sony-t.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz falijja #42032 üzenetére
Pont ezt mondom én is.
Rossz driver és jó driver között úgy 70%-nyi különbség van, ugyanazzal az optikával. Saját szememmel láttam egy olyan telón, ahol lehetett ezzel variálni. Szerintem a Sony semmivel sem tesz rosszabb optikát a saját telefonjaiba, mint amilyeneket elad, csak minden mást fontosabbnak tartanak, mint egy jó kamera driver megírását.ffodi: szépek a képek
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Xiaomi13T eladó!
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- IPhone 14 Pro Max 256GB gyári független 2025.11.18. Vodafone szavatosság
- Honor 90 512GB 19GB RAM kártyafüggetlen + dual simes, számlás, garanciális, dobozos, fóliás!
- DooGee S110 12/256GB újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest