-
IT café
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Ahogy látom, Passportnál is megvan a részletek mosása (fák, nádas), illetve szürke, homogén területeken a színzaj (úgy tűnik, ez olyan BB-s jellegzetesség lesz). Persze, ha nem pixelkukkolást végzek, akkor egész tűrhető a minőség (bár ez egy flagshipnél talán el is várható ).
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
+ (#39776) HardRic, (#39780) w333: Köszönöm! Minőségre azért általánosságban jobb volt szerintem az SIII, borult időben, szürkületben legalábbis mindenképpen. Napos időben nem rosszat, sötétben, kivilágított objektumoknál pedig jobbakat képel a BlackBerry, a Samuból nehezebben lehetett kihozni értékelhető képet low light körülmények között a tapasztalataim alapján. Szóval nem gondolom rossznak a BlackBerry-t, csak kicsit kevesebb zaj is elég lenne (főleg homogén területeken látszik nagyon a színzaj). Persze a zaj még mindig jobb, mint a mosoda. Természetesen ez még mindig csak a saját véleményem.
-
BigBlackDog
veterán
válasz beni26k #39777 üzenetére
Az első talán kicsivel részletgazdagabb, a másodiknak viszont a dinamika tartománya nagyobbnak tűnik számomra és a színei is telítettebbek szerintem (ez lehet jó és rossz is az eredeti színek függvényében). Egyébként milyen telefonnal készültek, ha szabad kérdezni? 50e Huf környékén szerintem talán ki lehet fogni jobb kamerával rendelkező mobilokat is. Használtan Symbianos 808-at, Android fronton SIII-at (lte, vagy neo), BlackBerry fronton Z10-et, Q10-et, Winphone-ok közül pedig 925-öt (vagy még szóba jöhet szerintem a 830, 930, 1020 is, ha belefér árban) nézegetnék, ha csak a kamerát kell nézni. Újonnan nem nagyon lenne ötletem.
Egyébként a képeken szereplő helyszín érdekes, egzotikus helynek tűnik, biztos sok jó téma lehet, szívesen látnék több képet is majd. .[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz koboldozat #39828 üzenetére
Korrekt!
Jut eszembe, valakinek nincs egy felesleges 808-a, amitől meg akarna válni?
-
BigBlackDog
veterán
válasz janaman01 #39855 üzenetére
2.1 Mpixel környékére saccolnám. Látószög alapján szerintem nem vágott, viszont EXIF nincs, ebből kiindulva véleményem szerint biztosan nem egy a telefonból kiesett nyers kép. Egyébként a felbontás a feltöltés előtt is 1707*1280 volt (mintha a ph képfeltöltője leméretezné bizonyos határ fölött)? Milyen telefonról lenne szó egyébként?
-
BigBlackDog
veterán
válasz janaman01 #39868 üzenetére
Ismételten szerintem teljesen korrekt képek egy kínai vastól! Egyébként csöppet kicsinek érződik a mélységélesség a szememnek, pl. a pelikán mögött lévő emberek már kiesnek az élességtartományból. Ez persze nem feltétlenül rossz, csak kicsit szokatlan számomra.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Csarli85 #39904 üzenetére
Legközelebb majd a szerkesztett képet ebbe a topikba dobjad fel, ide csak az eredeti, módosítatlan változatok jönnek (ha jól tudom). Illetve célszerű a ph-s képfeltöltő helyett mást (pl. Flickr) használni, mivel leméretez és tömöríteni is szeret.
Szép, mélyek a színek, viszont engem eléggé zavar a jobb oldali
paca, ő, virág.[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
A linkelt példány jónak tűnik. Mondjuk ahogy látom, nem szivacsozott a két vége, hanem gumírozott, talán egy kicsivel durvább az utóbbi. Mindenesetre az a két csavar biztató, nekem a csavar nélküli változat már esett szét használat közben, aztán vadászhattam össze a rugókat és egyéb alkatrészeket belőle.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Quasi_modo #39948 üzenetére
Szerintem ott nem a fókusszal lesz a probléma sajnos.
Néha már előtörnek bennem olyan kósza gondolatok is, hogy a Z1C kameráját direkt alkották ilyen, őőőő, "jó képességekkel bíró kamerává", hogy legyen aztán hova fejlődni a későbbiekben. -
BigBlackDog
veterán
válasz Quasi_modo #39953 üzenetére
Akkor visszaszívtam. Én is láttam már elég jó képeket a Z1C-től, de vannak bőven rosszak is. Eddig betudtam a nagy minőségbeli szórásnak mondjuk.
-
BigBlackDog
veterán
Egy kérdést bedobnék így estére, éjjelre (holnap úgy is S6 nap lesz, ha jól érzem ). Szóval a legutolsó frissítésekkel, a jelenlegi állapotoknak megfelelően a 808, vagy az 1020 a jobb (képminőség terén, 8 MP-re visszaméretezve)? Kinek mi a véleménye, tapasztalata?
-
BigBlackDog
veterán
+ (#40012) Blyan: Köszönöm a választ! Akkor, ahogy gondoltam, nem egyszerű a döntés. Mondjuk amire használnám, az inkább táj, város fényképezés (nappali, éjszakai), "turistafotózás". Vaku nem számít (eddig kb. 5-10 alkalommal használtam). Valószínűleg inkább a 808 lesz a nyerő, tulajdonképpen csak a 2,7 másodperces maximális záridő (az 1020-on használható 4 másodperccel szemben) tűnik az egyetlen funkcionális hátránynak számomra egyelőre.
És igen, mindig tanul az ember! Ma láttam, hogy a 808 ND szűrője nem szoftveres megoldás, hanem tényleg egy fizikai szűrőt alkalmaz. Pedig eddig azt hittem, hogy valami szoftveres mókolás csak.(#40013) legiaap: Elmentél gondolatolvasónak?
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
válasz Drenadar #40101 üzenetére
A teljes méretű kép linkeléséhez klikk a kép jobb alsó sarkában lévő, lefelé mutató nyílra. A megjelenő menüből válasz a "View all sizes" lehetőséget. Ezután, a betöltődött oldalon a fenti listából válaszd ki az "Original" opciót. A betöltött képen nyomj egy jobb klikket és válaszd a "Kép URL-jének másolás" opciót (Chrome alatt így hívják). Arra figyelj még, hogy a teljes felbontású képeket nem képként linkeld, csak hivatkozásként, különben a fórumoldal betöltésekor a teljes méretű képek is betöltődnek, ami a mobilnetesek esetén jó néhány mega adatforgalom-veszteséget jelenthet.
Nem vagyok én sem elragadtatva az eddig, általam látott, MI3-mal készült képektől, de az általad linkelt képnél a legnagyobb probléma szerintem az, hogy bemozdult. Esetleg dobhatnál fel kültéri, napsütésben készült képeket is.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Drenadar #40114 üzenetére
A HDR kicsit más, a nagyobb dinamikatartományú témák megörökítéséhez használható. Itten van egy részletesebb leírás, 3. alfejezet, az oldal alja felé.
Nem hinném, hogy rossz helyen lenne a fókusz, a kép közepe nem homályos, csak kicsit bemozdult szerintem. Persze ez csak a saját véleményem. -
BigBlackDog
veterán
Mivel a jelenlegi topik összefoglaló viszonylag rövid és elég sok gyakran felmerülő kérdésre, problémára nem ad választ, nem nyújt megoldást, így felmerült bennem, hogy esetleg bővíteni kéne egy kicsit (remélem nem eretnekség a gondolat). Ha van valakinek kedve, ideje, esetleg véleményezhetné néhány sorban a nemrég készített tervezetet, hogy lehessen rajta csiszolni, javítani. További hozzászólásokat véleményeket ne ide, hanem a linkelt cikkhez írjunk, ne offoljuk szét a topikot!
-
BigBlackDog
veterán
Nem feltétlenül mondanám. ISO 100-nál simán reálisnak tűnik. Az út közepén lévő két lámpa nem világít, szóval sok fény nem volt a közelben. A távolabbi, kivilágított részek viszont kiégtek tisztességesen. Másik dolog pedig a járművek által húzott fénycsíkok. Egy-öt másodperces záridőnél nem lennének ilyen hosszúak, annyi idő alatt kisebb utat tennének meg. Mondjuk lehetséges, hogy nem pont 99 másodperc, de egy 30-50 másodpercet reálisnak gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Btw nemrég volt szó róla, hogy képminőség terén a 808 jobb, mint az 1020. Ez igaz abban az esetben is, ha 1020-nak a raw képeit nézzük? 1020-al rawba fotózva a tapasztalatok alapján nem lehet jobb minőségű képet kihozni, mint a 808-al?
-
BigBlackDog
veterán
Kis közvélemény kutatás (a leendő összefoglalóhoz). Akinek van kedve, ideje, írjon be nyugodtan néhány típust, ami szerinte fotós képességek tekintetében jónak mondható! Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Quasi_modo #40215 üzenetére
Elsőre én sem értettem, de (#40216) s3nsitivity hozzászólásával kicsit világosabbá vált a dolog. A legalább néhány ajánlást azért hagynám benne, hogy ne kerüljenek véletlenül se az ajánlott készülékek közé esetlegesen valami kis szériás, szubjektíven, egy ember véleménye alapján tökéletes kamerateljesítménnyel rendelkező készülékek, amik valójában nem feltétlenül kiemelkedő minőségű képeket gyártanak.
-
BigBlackDog
veterán
Az én véleményem a következő lenne. A Note 4 képei zajosabbak és ráadásul vannak annyira mosottak is, mint az S6-é. Színekben megint csak az S6 a kellemesebb, a Note 4 egy kicsit zöldesebb eltolással dolgozik. Nappal szerintem ismételten az S6 a jobb, a Note 4 zajosabb és nem egy helyen van moiré is. Összességében nappal nem nagy a különbség, gyenge fényviszonyok között viszont azért már nagyítás nélkül is látható.
[ Szerkesztve ]
-
-
BigBlackDog
veterán
válasz ForRedGlory #40320 üzenetére
Még egy dolog, amit észrevettem ezen képek láttán az S6-tal kapcsolatban. Jól érezhető a nagylátószög (28 mm ekv. gyútáv az S5-S4 31 mm-ével szemben), a sarkoknál már megvan a jellegzetes torzítás. Viszont az S6-tal készített képeknél egyáltalán nem vélek felfedezni a sarkoknál, vagy a széleknél fellépő homályosodást, mosást, egy-két más, felsőbb kategóriás telefonnal -pl. S4 Zoom, K Zoom, Lumiák közül jónéhány- szemben. Ez azért eléggé biztató. Persze ez csak az én észrevételem, lehet, hogy valami elkerülte a figyelmemet...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Tőzsde és gazdaság
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- PlayStation 5
- Digitális Állampolgárság Program
- Call of Duty 2
- További aktív témák...
- Xiaomi13T eladó!
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- IPhone 14 Pro Max 256GB gyári független 2025.11.18. Vodafone szavatosság
- Honor 90 512GB 19GB RAM kártyafüggetlen + dual simes, számlás, garanciális, dobozos, fóliás!
- DooGee S110 12/256GB újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest