Új hozzászólás Aktív témák

  • BobTail

    őstag

    Ejj de negatív a társaság :(
    Amúgy igazán nincs mit az összehasonlítást! Azzal, hogy 920 mellett mutattam be a 925 képeit, arra szerettem volna rávilágítani, hogy végre kigyógyult a Lumia-olajfestmény betegségből, de még nem tünetmentes: a színkeveréssel szerintem is vannak gondok, még mindig egy kicsit melegárnyalatosak a fényképek. A vonalélesség, zajszint és részletesség rendben van, ebből a szempontból már szerintem jó lesz a EOS is.

    Azt nem mondtam, de sajnos tegnap sem volt teljesen ideális fényképezéshez az időjárás, mert borús volt, de közben sütött is a nap, meg nem is... Az előző bejegyzésben mindegyiknél a 925 fényképei álltak a legközelebb a valósághoz, valahol szerintem nem is nagyon volt különbség, mert néha tényleg olyan sárgás / majdnem hogy naplementés árnyalat volt az utcákon. Három helyen elővettem a 808-ast is, és sajnos ő sem tudott nagyon mit kezdeni ezzel:
    808 - 920 - 925 Múzeum I., 808-nál is mindent visszaállítottam alaphelyzetbe. Végeredményben bár a 808 kicsit fakó, de ő áll legközelebb a valósághoz, viszont kicsit sötét és a szökőkút vize tényleg erősebb zöld, úgyhogy azt a Lumiák jobban látták... csak hogy a víz körül már nincs zöldes árnyalat, szóval bukta mindegyik.
    808 - 920 - 925 Múzeum II., 808 jó, de fakó; 920 sok; 925 teljesen rendben van!
    808 - 920 - 925 Eső a hídnál... hát nem tudom, 920 részleteiben és színeiben elvérzett, de a másik kettő sem acélos.

    Valahogy a 808 és a 925 között kellene megtalálni szerintem az aranyközéputat, és akkor minden frankó lenne. Azt kicsit erősnek tartom, hogy a 925 teljesítménye középkategória teteje lenne, mert azért összegészében (OIS + az éjszakai teljesítmény) nem egy felsőkategóriásnál teljesít jobban. Nálam mindenképp benne van a TOP5-ben :)

Új hozzászólás Aktív témák