Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
a forrzsír a legjobb dolog...
ha ideiglenes kötést csinálsz
miért?
mert a forrzsír az ZnCl (cink-klorid) ami melegítéskor rendkívül jól tisztítja az anyagot, és kiválóan fut rá az ón a rézre, csak épp pár év alatt megeszi a klór a forrasztás tövénél a rezet.
tehát ha muszáj, akkor vagy gyanta, oldott állapotban, vagy a degufit család, 20-30g-os tételben már 10k alatt is elérhetőElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Thulcandra #11 üzenetére
a klasszikus, forrasztózsir nevű sárgás szar az mind cink-klorid.
amugy ugyanez igaz a gumikábelre is...
azokban azért van a réz ér-szövet és a gumi közt is síkpor, vagy celofán szerű réteg, mert a gumiból kén-származék kölcsönhatásba kerül a rézzel.
ha gumikábelt leforrasztaszm megsérül a védőréteg, és hasonló efffektus jön létre, szépen zöldülni fog a vezeték.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Thulcandra #13 üzenetére
hát, 7-8 ban mit csináltál kémia és fizika órán???
meg utána a továbbtanulás alatt?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Thulcandra #15 üzenetére
én csak a klór rézre gyakorolt hatására gondoltam, nem a forrasztás tanulásra.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Thulcandra #15 üzenetére
ja, és helyes soorend:
- páka felmelegít
- forrasztandó felülethez érint, és felmelegíti azt
- ón hozzáérintése
nem pedig teszek a pákára ónt, majd odanyomom...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
25W csak kis elektronikához elég, egy 5W-os ellenállás már elviszi a hőt rendesen..
nekem is van 20W-os, elég gáz....
bár mini dologhoz elég
ja, és javaslom az 1mm, vagy vékonyabb 5-7 csatornás ón-t
meg a 40W-körüli pákát....Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
hegyből én az R=1mm használnám általános célra, és R=0.5 finom célra.
lapos gagygi...
bobbacsi: szalakáli is jó, az még a zománcozottról is leszedi a zománcot, trafótekerők álma nem kell a 0.0x-es drótot tépkedni.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
adjak 0.7-es 7 csatisat? kb 6k/kiló volt anno
még kb 5dkg van belőle.
a vastagságtól független a csatornaszám.
sőt, van pl 15k/kiló-ért olyan, ami 5csatorna gyanta, és 5-6% ezüst adalékos, speciálisan kis ellenállású kötésekhez...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
a folyasztószer dolga, hogy a felületre folyva meggátolja a magas hőmérsékleten hirtelen beinduló oxidációt, és elősegítse a felületen való folyását az anyagnak.
bár a neve is erre utal
multkor pl ónozásra adtam tippet, kikeresem...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
nagyon szépen lehet ónozni a köv. módon, akár nagy felületeket is!
- fogsz egy koax kábelt, és a külső szig. lebontod, majd a belső eret kihúzod a harisnyából. lehetőleg rézszövetesre gondolj, ne alufóliásra
- a harisnyát kilapítva kapsz egy ~10mm-es szövetet, jó hosszan.
- kell még egy tégelyben gyanta! jó bőven, ne sajnáld
- harisnya gyantába, beolvaszt, pákára egy borsónyi cin.
- mikor elég meeg, a harisnyán elfut az ón, lehet a nyákon húzni. gyantát ne sajnáld! annyit amennyit csak tudsz, mert ekkor fogy elég szép vékonyan elfutni az ón, kvázi annyi marad, ami a fémes kötés, a többit a harisnya mint az ónszívó zsinór felszívja.
mikor kész, a nyákot leosod denaturált szesszel. (ha ezt tálkában teszed, majd megtartod, akkor ha jól besárgult, később előkezelheted vele a lapot, nem kell annyi gyanta a futtatáshoz, illetve utólag a löttyel bekent nyák tartósabb, könnyen forrazstható lesz, és szép is lesz!)
ennyi, sok sikert!Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
bazki, nemár
fogod a fogót, amivel elvágtad a huzalt, és az egyik szálat lefogod vele, kilóg az asztalról
a teercs ónról a szálat a közvetlen közelébe hajlítod, megáll az is
a balkézben a másik szál, jobb kézben a páka
se satu, se a haver nem kell, igaz?
légy kreatívabbElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
1: dióda, nem ellenállás
2: ne adj ilyen tippeket, azzal a pákával az egész lapot halálra lehet zúzni, mivel kb1.5V váltó van a csúcsán, miközben akkora mágneses tere van, hogy a tv-t 20centriől birizgálja.
örülj, hogy él a lapod.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
válasz bandiras2 #147 üzenetére
a 4-es pont kimaradt
4- a foszforsav gőzének belélegzése miatt 10-20 éven belüli fájdalmas tüdővérzéses elhalálozás.
a foszforsav egy rendkívül gonosz, szerves anyagokat támadó sav, melynek tulajdonsága, hogy bármekkora hígításban szeret marni, és a tüdőben lerakodni.
sok sikertElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz hummerdikk #164 üzenetére
anyagismeret: 1-es
forrasztási gyak.: 1-es
gratula.
NEM lehet alumíniumot forrasztani, mivel sajátossága, hogy NEM létezik oxidmentes alumínium, olyan gyorsan oxidálódik, másik jellemzője, hogy az oxidréteg alatt NEM oxidálódik tovább, ergó nem rohad el magától.
ez az oxid gyönyörűen ledobja az ónt.
a DEGUFIT2000-el alut és retkes trutyis rezet is lehet forrasztani, mert lemarja a felületet.
sajnos ez alatt korrodál tovább az anyag, 5-10év max az élettartam utána.
ugyanezért nem lehet pl rozsdamentes anyagot forrasztani, meg krómbevonatosat, olyan a felület, amin nem marad meg az anyag, akár szerinted, akár nem szerintedElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz hummerdikk #168 üzenetére
azért, mert nem futja be.
te véletlen nem cink, vagy ón futtatott gyári kábelt nézel alunak?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
ahogy luke is írta, úgy.
de melegen takarítsd, hidegen csiszold, ez fontos, mert minnél melegebb a páka, annál könnyeb letörölni a trutyit, de annál hamarabb oxidálódik a csiszolás utánElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
igen, egy másik topikban, ahol még csak a hdd bővítés volt, ezt mondtam, majd kaptam a napokban egy emailt, amire válaszoltam, és nem jött válasz (talán mert nem akartam elmenni ellenállásokat venni?)
de jó, hogy betévedtem, mert amiről 100% hogy részemről nincs: garancia a működésre.
arra lenne, hogy mindent odaa és úgy forrasztok, ahogy kérik, de ennyi.
sem az nem érdekel, hogy előtte működött-e, sem az, hogy utána működik-e
és ez a '100% hogy jó, mert a weben volt' ez elég jó vicc.
weben árulnak pl DVD film visszapörgető készüléket, megveszed?
ennyi erővel bármi lehet abban a szarban, ami miatt épp a te nyákodhoz nem lesz jó, mert az épp .2 vagy .3 subverziós, és bambi.
és ez a megrendelő felelőssége, nem az enyém.
én azt leellenőrízhetőan átadom, hogy minden oda van kötve, ahova kell, és pápá.
de azt hiszem ezt bárki így vállalja, hacsak nem ps2 csippelő kisiparos, de akkor meg ő adja az anyagot is, nem hozott anyaggal vergődik.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
szerintem csak ónfördőben fogod...
májkrémes doboz, bele vagy 10dkg ón (sajnos), rezsó, mikor leég róla a gyanta, és folyik, belemártod, ennyi...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
mindennemű zománcozott/lakkozott huzalhoz igaz:
1: magasabb hőfok
2: szalicilsav (aspirin, kalmopirin, stb) porítva, és belenyomod pákástól. egyből lerántja a lakkot
sok sikert.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Android szakmai topik
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- VMware
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest