Új hozzászólás Aktív témák

  • Bodor

    veterán

    válasz pinkrain #8373 üzenetére

    Tehát a Jmicron-os SATA vezérlő lett AHCI módba téve, és így lett telepítve a Windows, de ez a Jmicronos vezérlő nekünk nem jó, helyette az Inteles vezérlő kell, de azt csak IDE módba lehet állítani. Mivel AHCI módban lett telepítve a Windows, ezért természetes, hogy nem indul az oprendszer, ha átdugod a piros Inteles SATA csatlakozóba, mert ott ugye csak IDE mód van.Látom már érdeklődtél a témában, a megfelelő helyen, szóval már tudod, hogy az Inteles vezérlőhöz csak akkor tudsz AHCI módot állítani, ha felteszel egy moddolt bios-t, azt meg gondolom érthető módon nem szívesen vállalod.
    Szóval a megoldás szerintem a következő, vissza kell állítani a Windows alap IDE driverét, mert semmi gondod nem lesz, ha IDE módban lesz az SSD, az oprendszer.

    "Hogy tudom visszaállítani a Windows 7 alap IDE vagy AHCI driver-ét?"

    Eszközkezelőt elindítod, majd az IDE ATA/ATAPI vezérlők csoporton belül jobb egér a kívánt IDE driver-en/Illesztőprogram frissítése/Illesztőprogramok keresése a számítógépen/Választás a számítógépen található illesztőprogram-listából/Szabványos kétcsatornás PCI IDE-vezérlõ kiválaszt és katt a Tovább gombon.
    A gép újraindítást fog kérni, de te csak állítsd le, dugd át a csatlakozót a már megbeszélt piros SATA portra, majd kapcsold be a gépet.

    Remélem így bebootol, és miután felismerte az eszközöket, minden rendben lesz.
    Ha tettél fel chipset driver csomagot, akkor viszont nem biztos, hogy ez a módszer megfelelő lesz.

    Remélem így sikerülni fog, ha nem akkor várd meg a problémával Fire/SOUL/CD kollégát, Ő a nagy tudója ezeknek a dolgoknak.

    Vagy pedig újratelepítés, megfelelő módon, természetesen neked az AHCI módba való állítás kimarad, egyszerűen a bios ban, a main fülön hagyod "enhanced-ben" a SATA Configuration-t.

    (#8382) bacsis: Én is a tiszta, új Windows 7 telepítést javaslom alapból, de ha mégsem, akkor át kell nézni ( LINK 1 és LINK 2 ) , hogy lehet-e Vistáról , Windows 7-re frissíteni úgy, hogy megmarad minden beállítás és program. Ha igen, akkor a már fissített Windows 7-es rendszert érdemes átmigrálni az SSDre, szjanos leírása alapján, és akkor lesz TRIM is, és az alignálás is rendben lesz. Természetesen, ahogy javasolták, először a Vista rendszerről feltétlen csinálj egy rendszerkép mentést.

    (#8386) nzoli21: Abban a laptopban NVIDIA MCP75L Chipset van, szóval az a ludas a silány teszteredményekben. Ettől függetlenűl bánatra semmi ok, mert szerintem - köszönhetően az alacsony elérési időnek - így is sokkal gyorsabb a rendszered, mint egy HDD-vel, és még megy a TRIM is, szóval ne piszkáld, hanem használd így!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák