Új hozzászólás Aktív témák

  • Schanyee

    senior tag

    Sziasztok!

    Olyan problémám lenne hogy a gépem kb óránként kifagy, függetlenül attól, hogy aktívan használom-e vagy csak zene szól mondjuk rajta. Nem igazán tudom mi lehet a hiba, de én az SSD-re gyanakodtam eddig. Amik történtek, igyekszem részletesen leírni. Ha ez nem ennek a topic-nak a témája, akkor szóljatok, nem tudtam hova lenne érdemes írjam.
    Mikor először csinálta kiírt néhány memória hibát, majd lefagyott. Ezután újra indítottam, ami addig jutott, hogy töltött egy darabig a windows, majd kékhalál és újra indult magától. Ekkor felajánlotta, hogy megjavítja a rendszert, amit végül is nem tudott elvégezni. Ekkor kivettem felváltva 2-2 memória modult, hátha az a hibás, de úgy sem indult el a rendszer.
    Következő lépés az volt, hogy áttettem másik gépbe az SSD-t, lementettem róla mindent. Az gond nélkül ment, valamint egy HDD-SDD teszt programot is megnéztem, az 100%-nak írt minden jellemzőt. Ekkor gondoltam, hátha a windows ment tönkre, jöhet az újra install.
    Jött is, először 89%-ig jutott el, ott kiírta, hogy nem találja a meghajtót, visszalépett a telepítés első lépésére. Ami miatt nem az alaplapra gyanakodtam, hogy a gépemben lévő másik merevlemezt látta, de az SSD-t nem. Második nekifutásra feltelepült a windows.
    Most itt tartok, megy minden (illetve grafikus kártyát komolyabban igénybe vevő dolgokat nem próbáltam), csak úgy 1 óránként kifagy és a reset gomb megnyomásával nem is tud újra indulni (pedig az is áramtalanítja kb 2 másodpercre), csak ha kikapcsolom majd be.

    Ami miatt még gyanussá vált az SSD, hogy a hiba jelentkezése előtt 1 héttel járt le a 3 év garancia. Egy Kingston 64GB ssdnow V series SSD az illető.

    Szóval valakinek valami ötlet, mi lehet a hibás? Vagy valami szoftveres ellenőrzési módszer? Az lesz a következő ha ráérek kipróbálom másik gépben erről futtatva a windwos.-t is csinálja-e ezt, meg épp nincs kéznél semmi más, se másik gép, se egy szabad merevlemez, hogy próbálkozzak.

Új hozzászólás Aktív témák