Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz heavygrip #37609 üzenetére

    Szerintem nálad az egész téma félrement. Tisztázni kéne, hogy mire vetted az SSD-t. Ha rendszer alá, akkor nem kell semmit inicalizálgatni meg alaplemezezni, hanem feltelepíted rá a használni kívánt OS-t, annak a telepítője meg inicializálja és particionálja megfelelőre, arra kell bízni, és nem kézzel összebarmolni, mert aztán menni fog a csodálkozás, hogy miért nem települ rá az OS megfelelően. Vagy átklónozni rá a régi rendszert, ilyenkor a régi rendszerrel a partíciós tábla és a partíciók is ráklónozódnak a rendszerrel együtt, azért nem kell inicializálni és particionálni.

    Ha adattárnak vetted, nem rendszerlemeznek, akkor neked kell inicializálni, és particionálni, Win7 alatt a Lemezkezelőben, ahogy írták.

    Azzal egyetértek, hogy az MS-nek ezek a „felhasználóbarát” marketinges elnevezései megtévesztők. Természetesen olyan, hogy dinamikus meg alaplemez, olyan nincs, ezt csak ők hívják így. Alapból maximum alaplé van, ha valaki a konyhában főz.

    Igazából a lehetőségek:
    1) a lemezen MBR partíciós tábla van partíciókkal (ez az „alap”-lemez
    2) a lemezen GPT partíciós tábla van partíciókkal (ezt most így hirtelen nem is tudom, hogy minek kereszteli a MS)
    3) a lemezen nincs se partíciós tábla, se partíció, hanem a rendszer nyersen használja. Ez a dinamikusnak keresztelt lemez, amit a Windowson kívül semmi nem fog látni, és nem érdemes használni otthoni átlag felhasználásnál. Ezt az opciót home usernek fel sem lenne szabad kínálni.

    Ha adattárnak vetted az SSD-t, akkor a GPT-s megoldást válaszd. Kivéve, ha régebbi gépekben is akarod használni, amelyeken még nincs UEFI, vagy régi OS-ek alatt (pl. XP), akkor MBR-es partíciós táblával (alaplemez).

Új hozzászólás Aktív témák