Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz makoss #33284 üzenetére

    Az adatperekről beszélünk általában. Én különböző kínaiakkal próbáltam, Orico (JMS578-as chipset) és CSL (ASMedia 1051/1053-as chipset) meg egy noname adapter (szintén ASMedia 1051/1053-as, de csak BOT módot tud a másik két adatperrel ellentétben), ThinkPad X220 USB 3.0-ás portjára dugtam őket különböző SATA3 SSD-kkel. CDM-es mérést nem tudok betenni, mivel Linuxot használok, és arra nincs normális benchmark. Amit mértem, azt körülbelül írtam, és a dd parancsos másolással, meg szimpla fájlmásolgatással mértem (sokgigás fájl átmásolása oda-vissza egy 500 MB/sec feletti átvitelű SATA3 SSD-ről az USB3-ra lógatott SSD-re).

    Ennek a témának van egyébként saját topikja, ott King Unique-ot keresd, ő a szaki a témában, írt róla cikkeket is (ebben van CDM-es mérés is, amire igényt tartasz). Én úgy tudom, hogy a Samsung T5-ös a legjobb most a piacon, mert annak van a legjobb USB-SATA átalakítója, de még az is limitál.

    (#33286) kiraly965: ahogy nézem, az ab350m is támogatja, mivel a B350-es chipet általánosságban is tudja. Ha a support listában is ott van, akkor végképp nem tudom miért nem megy, a gyártót kéne kérdezni. Az SSD sem lehet rossz, ha másik lapban megy. Így csak az a lehetőség marad, hogy mégis BIOS gikszer, vagy a lapodon nem jók az M.2 foglalatok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák