Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz meroly #30821 üzenetére

    Megnyugodhatsz, nem űrtechnika. Ugyanúgy kell használni egy SSD-t is, mint egy HDD-t. Semmilyen speciális driver vagy varázslás nem kell hozzá. Egy dolgot érdemes megnézni, azokkal a programokkal, amit írtak, hogy a TRIM megy-e. Alapból mennie kéne annak is, de nem árt róla meggyőződni.

    A másik a partícióeltolás, hogy a partíciók 4096-tal osztható szektorkcsoportokon kezdődjenek, de erről a modern particionáló progik, telepítők automatikusan gondoskodnak, ráadásul ez megint nem az SSD-k specialitása, már jó pár éve a HDD-k is ilyen particionálást igényelnek.

    Nem kell rettegni az adatvesztéstől sem, de azért az adataidról legyen biztonsági mentés. Ha HDD-t használnál, akkor is ajánlott lenne. Az az adat, ami csak egy helyen van meg, mindenféle mentés nélkül, azt lehet úgy tekinteni, hogy számodra nem fontos és már elveszett. Ez alapelv. Ráadásul adatvesztés nem csak hardveres hiba miatt lehet, hanem szoftverhiba, malware is okozhat. Erre mindig fel kell készülni, mindegy milyen megbízható meghajtót veszel, meg hány év garancia van rá.

Új hozzászólás Aktív témák