Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Most észrevettem valami érdekeset. Durván 10 GB/óra írást generál nálam a System folyamat, mikor nyitva van az opera böngészőm kb. 10 füllel. A legtöbb lap kvázi statikus, pl. egy-két fórum/híroldal + néhány oldal, ami 1-2 másodpercenként frissíti a grafikonokat néhány számból (semmi komoly, alig generálnak hálózati forgalmat, csak pár nyers számot töltenek le, ha már futnak és első megnyitáskor sem nagy cucc, korlátos mobilnettel is szoktam nézegetni a telefonomon és meg se kottyan neki).

    Érdekes lenne kideríteni, hogy mi okozza ezt, mert amúgy teljesen mindegy, de mégis felesleges pazarlás, hogy emiatt napi 100+ Gb-okat írjak az SSD-re (általában reggeltől estig be van kapcsolva a gép és nyitva az Opera akkor is, ha nem vagyok itthon, nem szoktam napközben ki/be kapcsolgatni vagy altatni/hibernálni, akkor pár helyre újra be kell jelentkeznem külső megerősítő kódokkal, ha üresjárat miatt kiléptet a rendszer).

    Ki merre indulna el, hogy felfedje ezt az anomáliát? (Azért itt kérdem, mert itt biztos vannak, akik sohasem hagynák ezt annyiban, hogy ennyi SSD írás menjen a háttérben és van valami tippjük a "diagnosztikához".)

    Az benne az érdekes, hogy nem az Opera.exe ír, hanem a System. Talán közvetlenül a lapozófile-ba ír, vagy valami más file-ba, de egy rendszer API-n át? :U

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák