Új hozzászólás Aktív témák

  • Plasticbomb

    addikt

    válasz Fire/SOUL/CD #16026 üzenetére

    Akkor val nekem azért nem ír ilyet, mert már réges rég szűz telepítést végzek, teljesen leírtottam a sok vacakkal teli windows telepítést. Már a partíció sincs meg, elmentve sem, amiből újra kreálhatnám....

    Erről abios beállításról elfeledkeztem, igaz, nekem amúgy is az az alap, hogy az az alap beállítás minden eddig a kezem ügyébe került gépen.

    Arra gondolok, amikor a BIOS nem csekkol végig minden hardvert hanem csak átszalad rajta, és már bootol is. Emlékeim szerint ezt az opciót minden biosban ezen a néven láttam, hogy Quick Boot. Tudom, hogy nincs köze, csak azt akartam érzékeltetni vele, hogy rohadtul gyorsan áll fel a windows, észre sem veszem kb, és már előttem az asztal, és használhatom a gépet. Rettentő sokat dobott rajta az SSD, főleg annak a tekintetében, hoyg alapesetben nem egy csúcs erőmű a kicsike, hanem már csak egy koros Core2 Duo 2.2 GHz-n..

    Egyedül attól parázok, hogy alig egy hónap alatt ment rá 1 TB írás. amit kicsit sokallok, a 3-4 GB napihoz képest. A teszt alkalmazások írásait nem számoltam bele. Egyedül a falhasználói mappákat raktam át a wincsire (Documents, Music, Videos, Pictures, Downloads mappák) meg a wot replays mappáját mklink-kel. virtuális memóriát is hagytam úgy, ahogy a windows beállítja, magának kezelje, tudtomal töredezettség mentesítés sem megy az SSD-n, és a hibernálás van bekapcsolva (nem rendszeresen, de szoktam használni magát a hibernálás opciót is, végtére ez egy laptop, néha kell...)

    Friss SSDOK screenshot:

    Szal van benne egy kicsi, egy nagyon halvány para, hogy nem fogja kibírni, meg hogy az én használatom nem átlagos, de a fene tudja, nem akarok és nem is aggódom rajta igazán. 5 hónapot bírjon ki az egész gép még, már leszolgálta az idejét (MSI GX620 2009es példány), addigra összefolyik elég pénzem, hogy vegyek egy friss, újgenerációs darabot (MSI GX70/vagy ha addigra kijön a következő generáció, akkor azt tervezem).

    ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

Új hozzászólás Aktív témák