Aktív témák

  • MrCsiT

    addikt

    válasz tejeskifly #23450 üzenetére

    Elsőre vettem 96GB-s Kingston SSD -t, ami egy 300GB-s Velociraptor -t váltott nálam, tehát a HDD-k egyik legjobbja volt előtte.
    Az egész rendszer sokkal gördülékenyebb lett, örültem nagyon.
    A 96GB ( -20%, hogy az SSD karbantartó funkciója is menjen) esetén kb. 70GB volt, amit használhattam. Az volt a tervem, hogy a Velocit meghagyom 2. vinyónak, és arra telepítek majd nagy játékokat, de kipróbáltam, hogy külső, usb 2.0-s vinyóra tettem fel játékot, és már az indítása sem volt lassabb, mint anno a Velociról, és betöltődés után már ugyanolyan gyors volt a betöltött játék, mint régen.
    Ekkor rájöttem, hogy nem kell gyors vinyó 2. meghajtónak az SSD mellé , már ha főleg játszol és netezel a gépen. (konvertálásoknál számíthat a 2. vinyó sebessége.)

    Ezek után váltottam Micron C400 64GB-s SSD-re, és sata3-on gyorsabbnak érzem, mint anno a 96GB-s Kingston V100+ -t.
    Ami számodra érdekes, hogy először én is azt gondoltam, hogy kevés a 64GB, de fenti tapasztalatok miatt, most ott tartok, hogy 31GB szabad a formázott 59,5 GB-ből, és minden fent van, amit használnék - a játékok a 2. meghajtón, ami nálam egy 7200rpm-es notivinyó..

    A lényeg: szerintem a 64GB-s modell is elég lenne Neked is, a sebesség fontosabb.
    OCZ -t én nem tudom ajánlani, mert olyan sok hibás vagy lassuló példányról volt szó a múltban - akár itt a topicban - hogy nem bízom a márkában. Intelnél is problémás az új szériák némelyike (eltűnik a tárhely ?! pff.. ) , de az M4 ( - Micron ) -ról még rosszat nem hallottam.

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

Aktív témák