-
IT café
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz tuki2200 #121014 üzenetére
Köszönöm, de így sajnos el is vesztette a "hasznosságát". Egyébként jól szemlélteti, hogy mennyire súlyos a helyzet a film körül, ha ilyen információk miatt pánikolnak sokan. Kedvencem a hajhosszúságos...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
törölt tag
válasz tuki2200 #121023 üzenetére
ha úgy nézed. 2008 óta építgetnek egy világot, aminek a végkifejletét hétpecsétes titok őrzi és az emberek a filmből, nem pedig egy random twitter bejegyzésből akarják megtudni azt.
megfordítnám a "problémátok". miért zavar titeket, hogy valaki nem akarja látni még véletlenül se egy általa nagyon várt filmnek a végét? vagy az a gond, hogy ez most felkapott? tudom a mainstreamet egy bizonyos életkorig/szintig divat fikázni, de azt hinné az ember, hogy ennél érettebb emberek járnak ide.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz tuki2200 #121027 üzenetére
Ennél az egy filmnél nem értek ezzel egyet. Nem szeretnék most túl mélyen belemenni, vitatkozni végképp, de filmtörténeti szempontból a 2000-es évek egyik meghatározó címe lesz ez a mozi a minőségétől függetlenül (de nem önmagában, úgy az Infinity Warhoz hasonlóan értékelhetetlen).
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz tuki2200 #121037 üzenetére
Csak akkor töltsd le ha nem kell vele megnézned. Én nem tudom mit esznek ezen a nők mikor annyira lapos és unalmas volt. Ez nem nekünk lett kitalálva. Mondjuk szerintem a nézők 99% más dimenzióban volt, mert
mikor megjelent a 7 nem fogadott hívás akkor mindenki ujjongani kezdet xD . (ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
törölt tag
válasz tuki2200 #121071 üzenetére
Tulképp Vasember is legyűrte az óriás robottal. Hmmm, lehet, hogy ezért is hívják "Hulkbusternek"?
LendvaiFeri1
[ Szerkesztve ]
-
diablo1984
veterán
válasz tuki2200 #121161 üzenetére
Mint írta is a fórumtárs, hogy a kategóriájában! De egy drámát egy popcornmúvival nem is lehet összevetni, èn az előbbire jegyet sem váltanèk, az utóbbira szinte mindegyiken ott vagyok. Kikapcsolódni megyek a moziba, nem romantikázni ès sírni(?!).
Egyèbkènt a marvel filmek a kategóriájában a legjobbak, a cd sajnos sehol nincs hozzá kèpest, kisebb gyártók meg a lóvèhiány miatt mèg inkább.... -
shotika
őstag
válasz tuki2200 #121163 üzenetére
Értem, hogy mire gondolsz, de szerintem teljesen jó, ha kategóriákra bontjuk a filmeket. Ki határozta meg, hogy nem lehet? Ezért is szoktam odaírni, hogy épp adott esetben, milyen stílusban, milyen műfajban használom a saját pontozási rendszeremet, hogy annak, aki elolvassa, egy picit árnyaljam a képet. Nem egyenértékű egy 2017-es Pókember 9/10-es értékelése mondjuk egy Faun labirintusa 10/10-es értékelésével, de úgy gondolom, vagyis eddig úgy gondoltam, hogy ez azért evidens. Pókica kalandjai számomra roppantul szórakoztatóak, és mint képregény/szuperhősös film nálam be is talált.
De hogy az előzőre is válaszoljak, Ryan közlegény megmentése nekem nagy jóindulattal is 3/10, a 3 pontot a látvány és hang miatt kapja, a 7 pont levonást pedig a hányingert keltő, hitelességet pátoszossággal hazudó arca miatt. A Vissza a jövőbe trilógia, eltekintve az időutazás sajátos megoldásaitól és egy két logikai bukfencet leszámítva, számomra egy tízpontos film, mert baromira jó, telis tele ötletes jelenetekkel, remek karakterekkel. A Gladiátor szintén alacsonyat kapna, rettentően untam annak idején, és míg bizonyos filmeknek (Gyűrűk ura) hajlandó vagyok elnézni a színpadiasságot, Scott filmje ezt már nagyon túltolja (a történelmi pontatlanságokat már ne is említsem).
Vagy ott van a Szikla, amit az új Mad Maxig bezárólag az egyik legtökéletesebb akciófilmnek tartok, szintén veri a maximumot, mégse tekintem egyenértékűnek mondjuk a Terminator 2-vel.[ Szerkesztve ]
Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
diablo1984
veterán
nézd meg, hogy akkor mia a kategóriája ezeknek a filmeknek, abban a kategóriában! De attól független, hogy ha van egy 9/10-es film, másik is érhet annyit, azt, hogy ki-mit-mennyire értékel, az szubjektív, nem lehet mindenkire ráerőltetni az egyén akaratát. De azért egy marvel filmet egy Keresztapához, Titanichoz, Remény rabjaihoz viszonyítani meredek, nem is feltétlen egy a célközönség, a marvel filmek inkább a látványról szólnak, nem a borzasztó nyomasztó dramaturgról, de nekem ha fizetek egy filért, nem is a való világ keserű ábrázolását akarom látni, hanem ki akarok kapcsolódniés ha már látvány, akkor legyen is az! És ezt tudják a marvel filmek, a dc-nél valahogy még nem állt össze!
ha megérted, megérted, ha nem, akkor nem, én elfogadom a véleményed, te is fogadd el a másét, vagy ha nem, akkor csak ne kritizáld! Köszönöm! -
Hartigan
csendes tag
válasz tuki2200 #121161 üzenetére
A filmeknek egy saját tengelyen kell megmérettetniük. Most a Remény rabjairól kilehet jelenteni hogy mindenki nagy kedvence, 10 év múlva lehet lesz egy új film ami mindennél jobb lesz amit valaha láttunk, egy új "Keresztapa" és akkor majd visszafele le kell pontozni mindent mert a tetszési spektrum egy árnyalattal bővült?
Ezt így nem lehet. Nem lehet bármit bármivel összevetni. Hogy lehetne összevetni pontokkal a Trainspottingot a MadMax-el vagy a Mementót a King Kong-al? Ostobaság.
Az MEU filmek amúgyis az azonos univerzum használat miatt egy külön állatfajt képviselnek. Így legjobb egymáshoz mérni őket ezzel véleményezni kinek melyik jelenti az igazán jó Marvel filmet.
-
Mik76
senior tag
Ez pont azt mutatja amirol en is irtam. A marketing uthenger ugyanarra a polcra igyekszik helyezni a kozepszert ahova csak az igazan kiemelkedo alkotasok kerulhetnenek. Es ez gaz.
Legfeljebb kitalalunk kategoriat neki hogy ne kelljen megmerettetni a nagyokkal.Szerintem is erdemesebb lenne egyutt pontozni minden filmet, es igenis csak az lehet tizes ami a legjobb filmek koze is befer. Na persze itt jon kozbe az egyeni izles, de inkabb elfogadom az egyeni izlesre vonatkozo eltereseket mint azt hogy "de hat mas kategoria".
Persze lehet hogy csak tullihegem a dolgot, legyen ugy, de az az erzesem hogy egy generacio no fel ugy hogy ez lesz szamukra a szinvonal.
Az hogy pl egy filmet hanyszor vagyunk hajlandoak megnezni szerintem remek kiindulasi alap. Ami egyszer nezos az ne menjen mar 6 fole. Talan az 5 meg realisabb. Nincs az a Marvel film amit valasztanek ha a masik valasztas egy Ponyvaregeny, vagy Jackie Brown.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
-
Mik76
senior tag
válasz tuki2200 #121353 üzenetére
En az Ebredo Erot konnyeztem meg. Igaz csak fel oraval a film befejezte utan mikor a nejemmel elkezdtuk kitargyalni hogy milyen elkepesztoen ostoba volt az egesz. Mikor mar vagy a tizedik banalisan gyoker reszt emlegettuk fel, folytak a konnyeim. Meg fajt az oldalam ugy rohogtunk.
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
brownus
veterán
válasz tuki2200 #121347 üzenetére
az ilyen twitter/blog bejegyzések sokszor túlzóak, hogy a hatás nagyobb legyen. sírógörcs=kis pityergés. / ki tud nagyobbat hazudni úgy, hogy igaznak tűnjön :d / kit érdekel?
amúgy meg miért baj, ha egy felnőtt férfi sír? pláne egy olyan filmen ami számára a minden. nem vagyunk egyformák, mások az igényeink.
én tök érzékeny vagyok kb 2,5 éve, bármin és bármikor tudok sírni tibi, hozz zsepit!!
úgy gondolom, hogy egy FÉRFI, akkor FÉRFI ha tud sírni @bastiano keolho coimbra de barnus
-
törölt tag
válasz tuki2200 #121500 üzenetére
Én az arénában néztem egy jó nagy teremben. Ott volt aztán minden. Orrfújás, szipogás és nem nátha vagy allergia miatt.
Egyetlen jelenet volt, ahol már majdnem pszichiátert akartam felkeresni, de a film többi része valahogy arra is rányomta a bélyeget.
Őszintén szólva, tényleg nem gondoltam, hogy ekkorát fogok csalódni, pedig én még a párducban is láttam anno a jót.
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz tuki2200 #121490 üzenetére
Ezért ölte meg a mozizást a Marvel éra.
Spoilermentesen, mert akik nem látták az előző filmeket, azoknak úgyis mindegy.
Akik ismerik a képregényt, azok tisztában vannak, hogy Marvel kapitány itt már kb. labdába se rúghatna. Az a film csak azért kellett, hogy ide lehessen hányni valami mindent megoldó karaktert. Meglepődnék, ha nem ő oldaná meg mindenki gondját.Kicsit olyan érzésem van, mint a Dallas-szal. Lehet a Marvel filmeket inkább a Sorozat topikba kellene átterelni
Mess with the best / Die like the rest
-
NyalokAA
aktív tag
válasz tuki2200 #121500 üzenetére
Én is Nyíregyházán néztem mögöttem csajok akik sírtak zokogtak orrot fújtak és minden fontosabb jelenetnél felvisítottak volt amelyik majdnem asztma rohamot kapott , előttem meg valami képregény fanboy buzigyerek ülhetett mert mindent kommentelt magába mi - miért történik meg saját magát hypeolta fel , hogy na-na-na most lesz ez meg az + igen volt egy jelenet mikor ordítva tapsoltak az tényleg ütött , de azért közel se ennyire ..
Filmélménynek jó volt nálam 7 pont , ha fanboyként kezelem 7.5 , de közel sem volt tökéletes és nekem pl az infinity war jobb volt mint film
Moziélményként tragédia .... -
k-adi
nagyúr
válasz tuki2200 #121795 üzenetére
"Azaz önálló filmként is meg kellene állnia a helyét. De nem tudja, ahogy folytatásként sem, azok vannak csak elájulva tőle, akik a 11éves univerzum lezárását erőltetik bele(a phase 3 vege ugye a pokember lesz) meg teljesen elvakult fanbolyok, esetleg akik csak az utolso 45percre emlékeznek a filmből..."
na ezért itt kapni fogsz
-
-
S e t h
nagyúr
válasz tuki2200 #121884 üzenetére
Az hogy a mostani évadot hozod fel példaként az nagyjából azt mutatja nekem, hogy az előző hetet nem láttad, vagy most nem veszed észre, hogy mikor változott diznis irányba a sorozat.
Ez így így pont nem Avengers elleni, de inkább melletti érvelés.
Biztosan így akartad?This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Viszlát
addikt
válasz tuki2200 #122576 üzenetére
Az objektív kritikához elengedhetetlen lenne egy egységes kritériumrendszer, amivel mindenki egyetért és minden filmet az alapján kellene megítélni. Az hagyján, hogy nagyjából a világbékével egyenlő esélye van a létrejöttének, de még ha valahogy sikerülne, akkor sem lenne képes teljesen kizárni a szubjektivitást.
Nincs gyomorforgatóbb mint amikor valaki objektív kritikaként próbálja beállítani a véleményét, legyen szó szakmabeliről vagy egyszerű moziba járóról, teljesen mindegy.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
törölt tag
válasz tuki2200 #122704 üzenetére
Persze, ezzel nem is vitatkozom. Csak meglepő, hogy ennyire lazán veszik. A filmszakma teli van zsidó származásúakkal, akik általában ugranak az ilyesmire, és eléggé nem vicces szájízzel fogják fel a dolgokat.
Valójában, ennek pont a fordítottja kellett volna, hogy történjen.
A magam részéről viszont örülök, ha mégis így alakul. Szeretem Gibsont, és hirtelen nem is tudnék mondani olyan filmet, amivel nagyon mellélőtt volna.
Szóval mondhatni, tuti befutó a sikerre.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Új generációs Gamer Intel i5 13400/ RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Beszámítás / Garancia
- Speck és Spello iPhone tokok kedvező áron a Superial.hu-tól
- Nintendo Switch Lite (64 gb)+ Essentials Kit + 2 játék
- Seasonic 650W 80+ Gold félmoduláris tápegység
- Dell E4310 Core I5 560M 4x2,66GHz/8GB/256 Gb SSD/CAM 13,3"+ Win
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest