Új hozzászólás Aktív témák

  • BoB

    veterán

    válasz qwertly #5891 üzenetére

    Na miután Fenyő jóvoltából kiderült, hogy systemd:

    Fogalmam sincs miért és hogyan, nem ismerem a körülményeket, ÉS szerintem egyáltalán nem így kellene csinálni, de ha mindenképpen azt akarod hogy root-ként automatikusan induljon ez a grafikus alkalmazás minden felhasználói beavatkozás nélkül (ide értve azt is hogy nem kér jelszót), akkor azt systemd unit segítségével így teheted meg:

    1. root-ként beraksz a /etc/systemd/system/ könyvtárba egy fájlt tetszőleges névvel és .service kiterjesztéssel. Például lamp.service

    2. Beleírod a fájlba ezt:

    [Unit]
    Description=lamp grafikus interfész

    [Service]
    Type=idle
    Environment="DISPLAY=:0"
    Environment="XAUTHORITY=/home/_felhasznalonev_/.Xauthority"
    ExecStart=/opt/lampp/manager-linux-x64.run

    [Install]
    WantedBy=graphical.target

    A _felhasznalonev_ részt ki kell cserélni a user felhasználónevére! (_ nélkül)

    3. root-ként:
    systemctl enable lamp.service

    Felelősséget nem vállalok érte, potenciálisan lehetőség látok arra hogy a user .xauthority fájlát a root magáévá teszi és ezután a user nem tud majd bejelentkezni. De ugyanez a helyzet akkor ha sudo-val indítod a grafikus allkalmazást gksu vagy kdesu helyett.

    Egyébként ne haragudj de én azt látom hogy az elmúlt évben - ha jól emlékszem nagyjából így rémlik hogy először jöttél ide segítséget kérni - szinte semminek nem néztél utánna. Alap dolgok hiányoznak. És úgy látszik neked az a munkád az iskolában, de cáfolj meg ha tévedek. Tanulni kellene, őszintén szólva igen gondolkoztam rajta segítsek-e egyáltalán.

    [ Szerkesztve ]

    You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

Új hozzászólás Aktív témák